lördag 20 augusti 2011

Geocachingdagen och matematik

En av dagens gömmor
 Den internationella geocachingdagen får man ju inte missa även om man bara har en arm som fungerar normalt. Så i eftermiddag tog jag en liten tur med bilen. Det går riktigt bra nu att köra. På måndag ska äntligen gipset bort. Det är dags nu. Jag har inte så ont av frakturen längre. Jag tror gipset gör mer ont numera. Det blev en liten runda med tre loggade cacher. Jag försökte på några ställe till men gav upp för att jag inte ville råka ut för fler frakturer. Klättra bland stenar och vandra i snårskog och kuperad terräng är inget för mig just nu. Några ställen med cacher åkte jag bara förbi. Jag får återvända längre fram och kanske ta med mina bloggkompisar.
Larvigt? Inte alls!
 Det är roligt att se fler och fler namn i loggarna. Geocaching är verkligen på gång. Många blir intresserade och frågar. Idag använde jag appen i mobilen, men jag har investerat i en bärbar GPS. Det blev en Garmin Oregon 550T.  Nu måste jag bara lära mig att använda den. Jag kanske måste anlita en expert. Annars kommer det nya versioner av appar till mobilen. I framtiden kanske de tar över helt och hållet. Men då måste man kunna skriva in koordinater till multicacher och mysteriecacher också. Det har jag inte lyckats hitta hur man kan göra. Vi löste ju problemet på ett annat sätt när vi loggade vår första mysterie, pojkarna och jag.
Draven från Hamragömslet
 Turen för dagen avslutades vid Draven. Jag var framme vid Hamragömslet, men där hittade jag inte cachen. Det var ett fint ställe. Jag har gått där förbi, men det var innan gömslets tid. Idag var det inte så många fåglar, men det fanns gott om grodor och på vägen ner till gömslet höll jag på att snubbla på en svart huggorm som ringlade över stigen. Det var tur att jag bytte om till stövlar.
Utsikt mot Kinnaberg från fågeltornet i Fridsnäs
 Sista cachen hittade jag vid fågeltornet i Fridsnäs. Det var inga problem. Jag klättrade upp i tornet och tittade på utsikten, men jag hoppade över vandringen på invallningen över till Kinnaberg. Jag hade ändå ingen fika med. Det får bli en annan gång, kanske med bloggkompisarna. Nu åkte jag hem och fikade med maken i stället.
Utsikt mot andra hållet
Draven är ett favoritmål på våra utflykter. Vi har varit där ganska många gånger och gått runt hela fågelsjön ett antal gånger. Det finns väl sex cacher på rundan och flera i närheten som man lätt kan nå med bilen. Det kan bli en trevlig cachingdag i trakterna runt Draven längre fram.
Sten Rydh
Igår hade vi en inspirationsdag i matematik med Sten Rydh. Den anordnades av matteprojektet, som vår skola driver. Även om jag fortfarande är sjukskriven, så ville jag försöka vara med. Det är ju jag som ordnat hit föreläsaren. Det blev en rolig och inspirerande dag med mycket tänkvärt att fundera vidare på. Jag skriver mer om dagen på matteprojektets blogg och där finns också fler bilder från dagen.

Nu verkar blåsten från i morse ha mojnat. Det kan vara idé att gå ut med hunden en runda. Han fick inte följa med på turen. Jag klarar inte att sköta både GPS och hundkopplet med en hand. Men det ser ut att bli en fin kväll. Det regnar i alla fall inte.

1 kommentar:

  1. Vi får ta en fin höstdag sen och kolla cacher. Åtminstone dina. Tror att jag låter bli de svåra cacherna och håller mig till appen. Jag är nog för lite utmaningstypen för att testa något annat än de traditionella. Men vi får se. Ska kolla din matteblogg nu. Kollade mannens hemsida igår - och fick ett par idéer. Lycka till med gipsborttagandet.

    SvaraRadera