måndag 30 september 2013

Gemenskap i Hjortsberga


Den här helgen åkte vår församling på gemenskapshelg till Hjortsbergagården. Ett sjuttiotal personer var med. Vi följde med från starten klockan nio vid missionskyrkan, men vi stannade inte hela helgen. När vi kom fram till gården, fick vi fika innan det var dags för undervisning och samtal i smågrupper. Det blev bra samtal som berörde. De handlade om hur vi bemöter varandra. Vi behöver

  • godta varandra, acceptera varandra, Rom 15:7, 2 Kor 6:11-13
  • trösta varandra, visa omsorg, ge både nåd och sanning, Apg 9:31, Ps 69:21, Joh 1:14
  • prioritera varandra, se inte bara våra egna behov utan också andras, Rom 15:1-2, Fil 2:3-11
  • tjäna varandra, då tjänar vi Herren, Rom 15:8, 2 Kor 9:12-15
  • leva i ljuset, leva äkta, leva sant och rätt, 2 Mos 10:21, 1 Joh 1:7Efter undervisningen varvade med samtalen var det dags för middag. Vi fick kasslergryta, potatis och sallad. Det smakade gott med mat.


Vädret var skönt även om det inte var så varmt och soligt. Man kunde ju klä på sig och gå ut en runda.


Gården ligger vid Sjöatorpssjön, som är en grund och stenig sjö. Bredvid gården fanns en badplats men det var ingen som badade vid den här tiden och bryggorna var uppdragna på land.


Takko var med men han tillbringade den större delen av tiden i bilen. jag tog ut honom på en runda då och då mellan programpunkterna.


Vi gick en liten runda nere längs sjön. Vi mötte en pappa och hans lille son som varit och fiskat, men de hade inte fått nån fisk. Han sa att sjön var för grund. Jag hittade en skylt som beskrev sjön. Där fanns en hel del olika fiskarter, men djupet var bara 1,5 m i genomsnitt och störta djupet 4 m. Man skulle alltså bottna på de flesta ställena.


Nere vid sjöstranden hittade vi också en hajkplats med vindskydd, bord och kåtor. Här skulle man kunna ha en hajk med scouterna.


På eftermiddagen fanns det olika aktiviteter att vara med på. En del gick en tipspromenad med kluriga frågor både för barn och vuxna.


Andra valde att spela volley-boll ute på planen...


eller kubb på gräsmattan. Här gällde et att vara koncentrerad.


Maken gav sig ut på en paddeltur tillsammans med en kompis. De försvann ut på sjön innan jag hann se vart de tog vägen. Det fanns fler som ville paddla kanot, både små och stora. Papporna gav sig ut med sina barn.


Mellan passen bjöds det på ytterligare fika. Det blev mycket mat och kaffe och samtidigt goda samtal och gemenskap. helgen var öppen för alla som ville följa med, inte bara församlingsmedlemmar. Det fanns några som följde med för att uppleva gemenskapen med oss.


Sällskapsspel fanns det också att spela. Här håller maken och en kompis på att knäcka färgkoden i mastermind. På eftermiddagen åkte maken och jag hem. Jag hade inte orkat vara med hela tiden. Vi missade kvällens Minns du sången-samling och nattvardsfirandet. På hemvägen åkte vi och hälsade på min mamma. Vi körde genom Rydaholm och där kunde jag passa på att logga en rätt ny geocache av Sandolf. Home Sweet home fanns utanför hans hus. Sen satt vi hemma hos mamma och pratade med henne en stund innan vi åkte hem.


Idag var gudstjänsten på Hjortsbergagården, men vi åkte inte dit. Vi tog det lugnt på förmiddagen. Maken skulle hämta sin far och ta med honom till Vandalorum efter lunch. Själv gav jag mig ut på en geocachingtur neråt Dörarp. Det kom en ny gömma där fredags kväll, Cliff Burton Memorial. Han var basist i Metallica och omkom vid en olycka med turnebussen vid Gyllene Rasten 1986. Det har funnits en annan gömma där, men den är numera arkiverad. Minnesstenen är tydligen flyttad från Gyllene Rasten lite längre norrut till en rastplats vid gamla riksettan. Jag passade också på att lägga ut några egna burkar, men de kommer inte att publiceras alla än. En kommer snart, men de andra får vänta lite tills jag hinner leta upp bilder och information.


 Ikväll var det bön i kyrkan som vanligt och det var min tur att ansvara för den stunden. Solen gick ner i väster när jag åkte iväg och färgade molnens undersidor rosa. Det blev en vacker men lite dramatisk himmel. Vi började bönestunden med att be själva en stund. Vi tog med oss var sitt ljus och satte oss tysta på olika ställen. Sen samlades vi och bad för varandra och för vårt samhälle och våra missionärer. En timme går ganska fort. Sen skildes vi åt. Helgen var slut, en ny arbetsvecka väntar.

1 kommentar:

  1. De där punkterna om hur man bemöter varann, de skulle vi alla behöva lyfta fram i ljuset då och då, Det gäller ju alla, vilken tro man än har. Vore något att utgå från på en allmänmänsklig temadag... eller när man diskuterar "att göra gott" med elever. Tackar för de goda tankarna.Ha ett bra veckoslut!

    SvaraRadera