lördag 14 september 2013

Veckorapport: Blandad Kompott


 Då var ännu en arbetsvecka över. Dagarna rullar på, lektion för lektion. i början av veckan är schemat tajt, inte mycket till andningshål. På fredagar är det tvärtom. Då har jag få lektioner och mer planeringstid. Men inte igår. En kollega var sjuk så jag fick hoppa  in och ta ett pass på Elevens val. En annan kollega hade startat upp gruppen som skulle läsa böcker tillsammans. Jag fick hitta fortsättningen. Efter en hel del datastrul kunde vi titta på ett kort avsnitt av en film. Där försvann tiden jag skulle planerat nästa veckas lektioner. Resultatet blev en full kasse böcker med hem och förmodligen ett helgbesök på skolan. Som ni ser har jag hunnit leka lite med datorn och gjort en ny avatar i South Park Studios Avatar Creator. Jag får ju inte lägga ut bilder från mitt jobb. 


Men veckan innehåller ju mer än jobbet som tur är. En kväll fick jag åka till Vaggeryd. Då letade jag upp ett par gömmor. Den ena var en stor tunna i skogen under en gran. Den innehöll en massa träsklossar. En av dessa var ihålig och gömde en loggremsa. Jag hällde ut alla klossarna och började undersöka dem samtidigt som plockade tillbaka dem i tunnan. Ganska snabbt hittade jag loggboken. Sen öste jag tillbaka resten med hjälp av locket. Skrapnos var namnet på gömman. Det är ju ett annat namn på Plockepinn.


I torsdags skulle vi ha föräldramöte på kvällen. Hela arbetslaget har föräldramöten samtidigt så jag skulle gå på tre ställen. Jag funderade på om jag skulle hinna logga någon burk den här dagen alls. Jag har ju fortsatt med att logga burkar varje dag även efter augusti månads slut. Så lyckades jag få en tid hos frisören på direkten. Det blev snabbutryckning och när jag var klar där blev det en runda ner till Gamla lasarettet. jag parkerade och gick över gräset. Då såg jag någon som höll på att leta vid gömstället. Dessutom kände jag igen personen. Det var Lönegård som också letade efter gömman. Vi letade en stund tillsammans. Hinten var ändrad sen första gången jag var här. men den verkade inte stämma med D/T-kombinationen. Till slut skickade jag ett SMS till Katrin, men hon kunde svara just då. Då skickade jag ett till 1000sjöar, som svarade. Men hans hjälp kunde vi plocka fram burken och logga. Den var där jag hade letat fast inte tillräckligt noggrant. Så är det ibland.

Sen blev en snabb tur tillbaka till skolan och föräldramötena. De blev trevliga. Det är för det mesta trevligt att träffa elevernas föräldrar. I sexan berättade vi om betyg, nationella prov och förmågorna. Det är inte helt lätt för föräldrarna att förstå att det fungerar helt annorlunda nu än när de gick i skolan och fick betyg. De var i alla fall nöjda med mötet och samtalet.


Fredagskvällarns är hunden och jag oftast ensamma hemma. Maken är på tonårssamlingen i Missionskyrkan. Så igår åkte vi iväg på en egen utflykt. Färden gick till Ljungby. Det hann mörkna nästan innan vi hunnit börja leta burkar. Men jag hade ju ficklampan med. Den glappade lite så ibland var det lite jobbigt. Jag tror jag har fixat till felet nu. Första gömman fanns vid Tågcentralen, ett modelljärnvägsmuseum. Det hittade jag lätt. Nästa fanns vid Ljungbystopp. Den var fin. Den liknade en av mina gömmor. Kameran var visserligen med i bilen, men av någon anledning kom den inte med ut. Så det blev inga bilder från de gömmorna.

Vid den tredje gömman letade vi ett tag. Vi befann oss vid några små dammar där det skulle finnas ankor, men vi såg inte en enda. Vi upptäckte att vi var på fel sida om dammen, men vi kunde lätt gå runt. Till slut hittade jag den lilla ankan där den tryckte bland några stenar. GPS-kamerna tar inte så bra bilder, särskilt inte i mörker. Duck of Doom kunde i alla fall loggas utan problem. Vid nästa gömma letade vi upp en brevlåda för lokalpost. Gömman hette Julkort och var enkel att hitta.

När vi svängde ut på vägen efter besöket vid brevlådan, hamnade vi efter en polispiketbil. Vi körde lugnt och sansat så jag trodde inte det skulle innebära några problem. I nästa rondell svängde de vänster och vi fortsatte rakt fram. I korsningen därefter tog vi höger in på en återvändsgata. Längst in fanns en cykel- och gångväg som ledde nästan ända fram till gömman. När jag parkerade bredvid några andra bilar, upptäckte jag att piketbilen följt efter mig. En polis hoppade ur och bad att få se mitt körkort. Det var helt i sin ordning. Sen ville han att jag skulle blåsa i alkomätaren. Det provet klarade jag också galant. under tiden hade de andra poliserna inne i bilen kollat upp min bil. Den klarade sig också. Så de tackade och önskade mig en trevlig helg. Jag vet inte vad de trodde, men de kanske inte hade förväntat sig att en tant med GPS om halsen och ficklampa i handen skulle stiga ur den lilla bilen. De frågade aldrig vad jag gjorde där. De kanske anade mitt ärende. När polisbilen försvunnit, tittade grannen på andra sidan gatan fram bakom häcken. Han var nyfiken och undrade vad som var på gång. Bara en vanlig rutinkontroll, sa jag glatt.

Hunden och jag fortsatte fram mot gömman Tomtebo. Vi letade ett bra tag i mörkret utan att hitta den. Vi hittade tomten som satt där och vaktade på sin stubbe. Jag brände mig på några brännässlor. Vi var beredda på att ge upp. Då kom det en annan hund med sin husse. Vi hukade oss ner för att inte avslöja oss. Då upptäckte jag tomtens hus. Det var en annan stubbe som var skulpterad som ett hus med tak, fönster och dörröppning. Burken fanns inte där heller men ganska nära. Jag hittade den till slut.


Den sista ljungbygömman fanns vid en staty av Hjalmar Branting. Det var en enkel parkgömma. Bilden har jag lånat från en annan logg. Sen var vi nöjda både hunden och jag. Vi åkte hem igen. Det blev sex gömmor loggade den här kvällen. Det var ett bra resultat av vår geotur.


Lördagen började med huvudvärk och stor trötthet. Det blev sovmorgon. Maken åkte själv till storstädningen i Missionskyrkan. När han kom hem, fixade jag lite kaffe till oss. Sen fick jag veta att min kompis Anna-Lena var vid Hanahöjspåret och letade efter mina gömmor. Så jag tog hunden med mig och åkte dit. Vi möttes på vägen och jag hängde med till den nedersta gömman. Bilden har jag lånat från en av Anna-Lenas loggar.


Det var hon och dottern som var ute på en georunda tillsammans. De lyckades hitta alla gömmorna vid Hanahöj och ett antal andra av mina gömmor i trakterna. Med gemensamma ansträngningar fick de både ner och upp den högsta av dem medan Takko och jag hejade på.


Sen blev det fika vid grillplatsen. De hade med sig frallor och te. Jag hade lite juice och morotskaka i min bag. Det var trevligt att träffas så här ute i skogen och prata lite. Sen fortsatte de rundan och hunden och jag åkte hem för att städa. Det har jag inte orkat med på länge, så nu måste vi verkligen röja. Maken och jag gav oss på stora rummet idag. Fortsättning följer.


Skulle det bli någon logg den här dagen också? Vi hade ju en gömma i Hånger som vi kollat in. Men den finns i en trumma under en väg. Det är knädjupt vatten att vada genom. För ett tag sedan köpte jag ett par vadarbyxor på Biltema. Storleken på stövlarna borde ha passat, 40-41. Men de kändes mest som stl 38 när jag provade hemma. Så jag åkte tillbaka och bytte till stl 42-43. De var lite stora men hellre det än för små. ikväll möttes vi vid Kvarnen i Lyckanshöjd. Katrin och Fredrik kom från stan och mötte upp för expeditionen. Jag klädde på mig vadarna. Fredrik lokaliserade gömman genom att kika in i röret under vägen. Katrin letade upp en lämplig väg ner till vattnet. Sen klev jag i och vadade in i röret. Burken syntes tydligt och snart hade jag plitat ner våra signaturer på loggremsan. Det första vadaruppdraget var utfört. Det gick både snabbare och enklare än jag trodde. 


Det var kul. Vi får nog ge oss på lite fler sådana gömmor. Efter lite prat gav vi oss av åt olika håll. De andra fortsatte mot ytterligare någon gömma som jag redan har loggat. Jag tog vägen om stan för att handla lite. När jag kom hem, hade maken fixat våfflor. Det passade bra att fira med våfflor. Sen tittade vi på Körslaget.

1 kommentar:

  1. Våfflor! Mums! Nästa steg för dej måste väl vara en höjdklättrarkurs! Men du ska veta att jag tycker att du är värd all respekt; tänk att vid mogen ålder våga testa den ena våghalsigheten efter den andra. Kul att träffas igår, vi återkommer till din hemort så småningom, för där var det riktigt roliga gömmor. Ha en bra arbetsvecka!

    SvaraRadera