måndag 2 september 2013

AU13 Grillevent


Då var augusti  månad över. Så var Augustiutmaningen 2013 också. Jag lyckades logga alla dagarna trots förkylning, jobb och andra aktiviteter. Det hade nog aldrig gått om vi inte dragit igång alla geocachare i närområdet på att lägga ut nya gömmor. 41 gömmor fanns med på listan över AU13-gömmor. Efter "föreventet" i fredags kollade jag lite statistik. Vi var 12 olika utläggare av gömmorna. Det var 22 olika alias som FTF:at gömmorna. 1000sjöar var förstås snabbast på flest, hela åtta stycken FTF:er. I fredags hade gömmorna fått 27 favoritpoäng, men efter gårdagen har det säkert ökat på med fler. klokare hade fått tio favvopoäng på fyra av sina gömmor och var bäst i den ligan.


Lördagen kom och det var dags att fira tillsammans med alla som hade möjlighet att komma till vårt grillevent i Fänestad. De senaste dagarna hade det duggat in lite Will attend-loggar. Till slut blev det 40 alias som skrev i loggboken.


Jag var ute en vända förmiddagen och kollade upp sommarhemmet. Vid tvåtiden var jag sen tillbaka och började ställa i ordning. Katrin och Fredrik kom en stund senare. Några geocachare var redan på plats och höll på att leta gömmor från förra årets event. Sen droppade det in fler och fler. Vi satte igång grillen så att den skulle vara klar i lagom tid.


Strax efter fyra samlade vi alla och hälsade dem välkomna till Fänestad. Där fanns både gamla och unga cachare, de som cachat länge och rena nybörjare. Alla var så glada och positiva.


För att alla skulle få lära känna varandra körde vi en liten presentationsrunda. Det var uppskattat speciellt av nybörjarna som var nyfikna på alla alias som de sett i loggböckerna.


Sen var det dags att lägga korven på grillgallret. Var och en hade med sig det man ville grilla. Så det fanns lite av varje, korv, kött, majskolvar m.m. Det regnade lite smått då och då så vi hade flyttat upp grilltunnan på verandan.


En del satt ute och åt. Det är det som är bra med sommarhemmet. Man kan vara både ute och inne även om det regnar lite.


Vi hade gott om plats. Geocacharna kom från många olika håll: Vaggeryd, Jönköping, Smålandsstenar, Gislaved, Rörvik, Rydaholm, Alvesta, Ljungby, Emmaboda. Ett par kom ifrån Uddevalla och hamnade här.


Från västkusten kom också Dottan och Cenit från Geocachne.se. Det är en geocachingbutik, som vi har besökt en gång. Den ligger i Stenungsund, men finns förstås också på nätet.


De hade med sig en hel del av sortimentet från butiken som alla kunde handla av. En del hade beställt i förväg dessutom. Jag tror att de spårbara sålde bra. Jag såg flera som köpte namnbrickor och tygmärken med spårbara koder. Sen fanns det förstås olika behållare och burkar, loggböcker och pennor, lampor och mycket annat.


En hel del spårbara resekryp samlades också på eventet. Vi hade en korg där man kunde lägga de som man ville skicka vidare. Eller så kunde man ta med några för att lägga i andra cacher. Lönegård köpte ett coin för att fira att hon loggat eventet som sin hundrade cache. Det skickade hon vidare ut i världen. Det kul att följa dem sedan.


Vi som hade spårbara på oss eller våra ryggsäckar blev flitigt fotograferade. Många ville logga att de sett oss. Så småningom hade alla ätit upp sin korv, pratat färdigt med de andra geocacharna och var sugna på att ge sig ut en runda. Vi hade inget cachesläpp på eventet, men det fanns ju många cacher i Fänestad ändå. En del höll på rätt länge. Det stod bilar kvar när vi åkte hem vid åttatiden.


Den närmsta cachen var framme flera gånger. Den finns ju precis vid sommarhemmet och loggades flitigt. Här är det Dottan som hittat den. Hon och Cenit fortsatte efter eventet att leta gömmor i Fänestad. I natt sov de i Värnamo och idag fortsatte de att cacha även där innan de vände tillbaka mot västkusten.


Vi satte oss en stund på verandan, tog en kopp te och en kaka. Det blev lite över. De som ville fick ta kaffe och kakor för en frivillig slant. Eventet var riktigt lyckat och vi kunde pusta ut. Sen packade vi ihop och städade av en del innan vi låste lokalen och åkte hem till vårt eget.

Det blev inga andra cacher loggade för mig den dagen, men eventet räknas ju också. Så därför klarade jag hela månaden och kunde hösta in den sista souveniren också.

Det blev ytterligare en gömma i AU13. När jag kom hem efter eventet och pustat ut, satte jag mig vid datorn och kollade inboxen. Jag hade 108 mejl och fler rasslade det in hela tiden, även idag på söndagen. Det var förstås alla som loggade eventet, men också alla som loggade någon av mina egna gömmor. Medan jag raderade dök det upp en ny gömma av 1000sjöar, AU13 Final Puuh!!  Jag visste ju att han hade varit vid min egen Vägs ände. Han berättade att han fortsatt den nya vägen längre ut från vändplanen. Jag kunde ha räknat ut att det skulle komma en ny gömma där. Men jag var inte pigg nog att ge mig ut i skogen ensam mitt i natten. Maken skulle aldrig i livet följa med. Den fick jag spara.


Några av eventsbesökarna var fortfarande igång och cachade så de åkte dit. De loggade den precis efter midnatt. I eftermiddag skulle jag åka en runda till skolan för att förbereda lite för morgondagen. Då passade jag på att åka dit i alla fall. Jag parkerade på vändplanen vid min gömma och gick vidare. Det var en klassisk 1000sjöar-gömma som jag hittade ganska enkelt. Där kunde man nog ha fått leta en stund, men ibland ska man ha flyt.


Sen återvände jag till bilen. Jag hittade vargmjölk på flera ställen. Det är inte en varghona som droppat mjölk här utan en slemsvamp som växer på murket trä. Det regnade lite så nu kanske det kan bli lite mer svampar ute i skogen. Jag saknar höstkantarellerna. De borde vara här nu för nu är det ju höst.

3 kommentarer:

 1. Ser trevligt ut! Mer saker jag inte förstår: Spårbara och sedan tidigare GZ. Om du hinner kan du gärna förklara här, så kollar jag ! Hoppas att du är någorlunda kry! Vet du va! Nästa åndag får jag också lyssna på Göran Svanelid! I Borås!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att ni får lyssna på Svanelid! Han har en riktig turné genom landet.

   Känner mig lite bättre i alla fall och har jobbat idag.

   Spårbara är t ex din TB eller ett coin, som är ute på resa mellan cacher. Det kan också vara personliga saker som ägaren har en spårbar kod på. Då kan man logga den som "discovered" när man sett den. Det kan vara en dekal på en bil, en namnskylt, en ryggsäck en jacka. GZ betyder Ground Zero alltså där GPS:en nollar, där gömman ska finnas.

   Ha det bra hela veckan!

   Radera
 2. TB vet jag ju och även coin. Min lilla Elevens val grupp ska få skicka ut en TB på fredag... Men skyltar/dekaler, nej det visste jag inte.
  OK, GZ... min gissnig va Geo Zone ... men det betydde ungefär detsamma. Mycket det finns i den brasch, som jag mest kan gömma och hitta ( om det är lätt) i. :)
  Skönt att du är bättre! Håll dej till det!

  SvaraRadera