måndag 21 oktober 2013

Turen gick till Växjö


Fredagar brukar det kunna bli en liten geocachingtur. Så blev det även i fredags. jag hämtade upp Katrin, Fredrik och Tess i stan och sen åkte vi mot Växjö. Det är en mycket trevlig cachingstad. Det var lite kyligt i luften, men vi fick ändå en skön promenad.


Vi började med en julkalendercache som fanns vid en telefonkiosk. Trots att telefonkiosken var upptagen, lyckades vi logga burken. Ja, det var förstås ingen riktig telefonör utan en installation av något slag.


Katrin hittade gömman och satte sig på marken jämte de söta cacheväktarna. Gäss är ju kända för att kunna varna för inkräktare, men de här höll sig tysta och lugna. Däremot såg vi en del av deras fränder som flyttade söderut. Nu drar fågelsträcken mot varmare trakter.


Det blev ett gäng cacher loggade på vår lilla promenad bland höstlöven. Solen tittade fram mellan de kala stammarna. Tess skuttade glatt runt bland lövhögarna.


Hon hjälpte också till att leta upp burkarna. Vi hittade två cacher med sportanknytning, den första till den vita sporten och den andra till de gröna mattornas sport. Den senare råkade bli min #2500. Sen fortsatte vi till de inhägnade hästhagarna och  den vackra Arabyskogen.


Vägarna vi gick på var populära bland växjöbornas och deras hundar. Vi både mötte och såg en hel massa hundar. Några av cacherna vi siktat in oss på ingick i en serie kallad Chiccas dogwalk. Det fanns fem gömmor i serien. Vi hann med att ta tre av dem och de hörde verkligen till dagens favoriter. Det var välgjorda och roliga cacher.
Chiccas dogwalk #5
Chiccas dogwalk #4
Chiccas dogwalk #3


En gömma hittade jag finurligt gömd bakom en stor barkbit.


En annan gömma var en kamouflerad grankotte upphängd i en tall tillsammans med ett helt gäng andra grankottar.Men dagens absoluta favorit var förstås Kakmonstret, som sjöng för oss, när vi tryckte på hans fötter.


Vi hittade förstås lite fler gömmor längs vägen, men efter ett tag blev vi både hungriga och trötta. Vi åkte in till max och åt en hamburgare. Sen fortsatte vi med några cacher längs Växjösjön. Det hann förstås bli riktigt mörkt innan vi var klara. Vi tog bl a tre cacher med namnet Strandbjörket och en Earth Hour Memorial-cache.


Så småningom blev vi nöjda och körde hemåt över länsgränsen. Det blev nog 19 loggade burkar på den här resan. Det var nog inte sista resan till Växjö. I december är det dags för Luciaevent igen. I år har vi tänkt att delta.

1 kommentar:

  1. Jo, det är skillnad på cacher och cacher. Fast ganska spännande att det kan vara allt ifrån ett alvedonrör till en installation med ljus och musik. Önska att jag kunde få till en sådan som den senare.... för viist är det lite roligare att hitta sådana än att hitta en medicinburk. Ska försöka ta mig till 0-punkten vad det gäller longitud på söndag.... Har tagit ledigt fre och må. Vi är bara lediga to och fre i den vecka som ni ( och våra elever) har höstlov. På torsdagen blir det begravning för Svea .... och båda döttrarna hemma to-fre med anledning av detta.....Fullt upp alltså... Ha ett bra lov.

    SvaraRadera