onsdag 20 november 2013

Första snön


I morse var det frost på marken och jag fick skrapa rutorna på bilen innan jag åkte iväg till jobbet. Det var lite kyligt hela dagen. Jag huttrade lite när jag var ute på min rastvakt. Sen fick jag jobba extra länge idag. Vi hade ett möte efter ordinarie arbetstid. Så när jag åkte hem var det redan mörkt. Hunden ville ut direkt så vi gick en runda. Sen kom jag på tt jag glömt handla mjölk och yoghurt. Då blir det kris. Det var lika bra att åka till affären. När jag kom hem därifrån föll de första snöflingorna.


Lite senare gick hunden och jag ut en liten sväng på gården. Han nosade runt överallt, nyfiken på det vita luddiga. Men han har ju varit med om många vintrar så han kanske kom ihåg att det var roligt att leka i snön. Vildsvinen har varit framme på åkern. Det berättade killen som arrenderar jakten hos oss. Han var här och kollade till utfodringsstället nere i skogsbrynet, när jag kom hem från jobbet. Jag hoppas de håller sig bort från huset och trädgården.


Det är nog dags att pynta om lite på trappan. Jag har inte haft varken ork eller lust att göra något på länge. Snart är det advent och då vill man ju pynta lite. Om inte snön har täckt allt får jag väl ge mig ut och leta upp lite mossa och ris. Å andra sidan kan jag nog vänta för snön kanske försvinner lika fort som den kom. Imorgon lär det ändå vara mörkt när jag kommer hem. Då jobbar vi ännu senare. Det är kvällskonferens.


Ljusslingorna på verandan behöver jag inte tänka på. De sitter uppe året om och har redan tjänstgjort ett tag. Jag gillar ljusslingor när det är mörkt omkring oss. November kan vara otroligt mörk. Nu behöver vi alla lyktor, lampor och ljusslingor vi har.

1 kommentar:

  1. Ni har fått mer snö än vi.... och vi har mer snö än vad man har några meter lägre över havet i Grimsås. Vill ju inte ha någon vitvara.... möjligen lite i januari... och iaf inte för jul. Tyvärr har jag ingen påverkansmöjlighet på det som levereras från ovan.

    SvaraRadera