fredag 29 november 2013

Veckan som gått


I morse var det en fantastisk soluppgång. Jag hann inte riktigt ut när himlen var som rödast. jag skulle precis ge mig ut och höll på att klä på mig jackan, när jag hörde ett stort brak ute i köket. Jag rusade dit och upptäckte att vattenkokare låg på golvet. Någon av katterna hade förstås vält ner den. Tyvärr var den full med vatten som hade runnit ut på golvet. Det blev en stor pöl. Här förslog inte skurtrasan. Jag fick hämta ett gammalt frottébadlakan. De suger upp bra. Det fick gå snabbt för jag hade bråttom till jobbet.


I vanliga fall börjar jag lite senare på fredagar och de första timmarna har jag egen planering. Men idag skulle vi gå på en adventssamling i missionskyrkan. Efter en kort runda med hunden åkte jag direkt dit. De andra promenerade från skolan och kom efter en stund. Efter samlingen gick de samma väg tillbaka. Jag tog förstås bilen. På rasten fikade och en mamma i förskoleklassen bjöd på en kaka från Palestina. Den var saftig och god. Resten av dagen flöt på som den brukar och snart var det dags att åka hem igen. Äntligen var det helg. 


Livet i skolan flöt på som vanligt hela veckan. En del cachingturer har det blivit på eftermiddagar och kvällar också. I tisdags skulle jag in på en föreläsning i Värnamo Missionskyrka. Benneman hade kommit med en ny gömma i stan och den passade jag på att logga på vägen dit. Benjamins och Daniels cache hette den. Jag åkte i god tid för jag räknade med att det skulle komma mycket folk till föreläsningen. Det var nämligen Tomas Sjödin som skulle tala över ämnet Det händer när du vilar. Jag har börjat läsa hans bok med samma titel. Den är bra och det var föreläsningen också. Den gav många tankar, men som han själv sa så visste vi redan det mesta. Han är så bra på att förklara enkelt och vardagsnära sådant som vi ofta krånglar till. jag åkte hem nöjd med kvällen och rikare på positiva tankar.


Idag blev det en snabbvisit i Jönköping. egentligen hade jag inte tänkt att åka så långt, men jag hade en del ärenden och det mesta av det jag ville ha tag på fanns på A6. Så då bestämde jag mig för att åka i alla fall. Jag var lite orolig för att det skulle börja snöa rejält. Temperaturen sjönk när jag körde norrut. Men det regnade mest hela vägen. Jag hittade nästan allt jag behövde på Clas Ohlson så jag behövde aldrig in på IKEA förutom ett toabesök. När jag ändå var i stan, passade jag på att leta upp en gömma. det finns ganska många och jag valde en av de närmaste, The secret birdhouse. Platsen verkade bekant, men jag tror inte jag varit vid den här gömman förut. Det kanske har funnits en annan gömma där tidigare eller så hittade jag aldrig den. Som vanligt var det en klurig och fin konstruktion av LeyaQman, men jag hittade ingången direkt och loggade snabbt. Sen åkte jag hemåt. I höjd med Taberg började det komma lite snöflingor, men som tur var blev det ingen stort snöfall. jag minns en annan gång då det snöade lovikkavantar hela vägen mellan Jönköping och Rannäs. Då var det inte roligt att köra. Nu hoppas jag att det inte kommer mer snö imorgon. Då ska vi åka iväg på den hemliga resan. Hemlig för maken, men jag har full koll. Rapport kommer senare. Kvällen ägnades åt att ställa fram adventsljusstakarna i fönstren och hänga upp stjärnor och andra lysande figurer. Nu ska jag bara göra i ordning de fyra ljusen i adventsljusstaken så att vi kan tända dem när vi kommer hem på söndag kväll.

1 kommentar: