söndag 3 november 2013

Alla helgonDen här helgen har vi firat alla helgon. Vi tänker på alla som har gått före oss. Vi tänder ljus på kyrkogårdar som lyser upp den mörka noverbernatten. Det är ju en helg som påminner oss om att det här livet en gång tar slut. Det blir natt även för oss. Samtidigt påminner den oss om att det finns ett annat liv som väntar.

Fredagen var det dags för kontrollbesiktningen hos tandläkaren. Tiden var satt till tio i åtta. Så jag fick stiga upp normal jobbtid. Jag klarade mig bra, inga tvåor.Det fanns bara lite tandsten att ta bort. Sen var jag klar för den här gången och inte alltför fattig.


Lite senare dagen tog jag med mig hunden och åkte ut till Rydaholm. Där fanns en ny geocache, som skulle få ett besök. I maj fick Nederled, som ligger strax utanför Rydaholm, ett celebert besök. Det var en ovanlig fågel som kom på visit, en spansk sparv. Många fågelskådare samlades och foton togs. Sen försvann den igen. Nu har den fått en cache som minne från besöket.


Den visade sig vid ett fågelbord i byn. Det var också ett sådant jag hittade, men där fanns inte cachen. jag ska inte berätta hur jag hittade den lilla gömman, men det tog inte så lång stund att locka fram fågeln från dess gömställe.


Sparven såg inte precis ut som en sparv. Den hade klätt på sig lite varmare kläder. Det kan ju behövas för det märks verkligen att vi går mot kallare tider. Loggad blev den i alla fall och återsläppt till gömstället.


Sen åkte jag till kyrkogården. Jag hade tänkt tända ett ljus på min pappas grav, men jag glömde ljuset och tändstickorna hemma. Så först fick jag åka till affären i Rydaholm. Sen åkte vi upp till kyrkan. Ljuset såg lite ensamt ut, men det skulle komma fler senare.


Nästa hållplats blev förstås Kolvarp. Vi hälsade på hos mamma en stund. Hon satt och virkade vid köksbordet när vi kom dit. Sen lagade vi lite mat, pratade en stund och drack lite kaffe, innan vi åkte hem, hunden och jag.


Jag behövde hem och packa ihop inför lördagens aktiviteter. Jag skulle åka till Södertälje och ett megaevent med massor av geocachare. Vi skulle åka tidigt och komma hem sent eller snarare tidigt söndag morgon. Jag behövde fetta in mina kängor för vi skulle ju ut i skogen hela kvällen. Katten Tor var nyfiken på vad jag gjorde. Sen fixade jag min matsäck å att det bara var kaffet jag behövde ordna med på morgonen. Jag tänker skriva ett eget inlägg om den resan senare. Vi hade en fin resa och jag kom hem vid fyratiden på morgonen. Då lyste alla ljusen på kyrkogården, när jag åkte förbi. Det såg vackert ut i höstnatten.


Efter några timmars sömn steg jag upp. Vi hade gudstjänst i missionskyrkan och på eftermiddagen var det fest på Soläng. På tisdag fyller svärfar 90 år, men vi firade honom redan idag.


Det blev smörgåstårta och vanlig tårta med släkten. Sen plockade vi undan. Jag var ganska trött efter det så sen blev det inte så mycket gjort. Imorgon börjar vardagen igen. Vi har studiedag och då brukar man också bli trött.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar