torsdag 31 oktober 2013

Höstmys på höstlovet


Det är skönt att ha några dagar ledigt så här mitt på hösten. Vi har hittills haft en riktigt fin och varm höst, men nu verkar allt regn vi saknat komma på en gång. Det regnar lite smått mest hela tiden. Diken och bäckar fylls på och det klafsar lite om fötterna på promenaden.

Igår åkte jag på en underhållsrunda. Jag har en gömma i Sävsjö kommun. Den finns vid Eva Spångbergs Björkelund i Gamla Hjälmsryd. Den senaste loggen berättade att burken var möglig inuti och det är inte roligt att hitta en sådan burk. Jag plockade ihop en ny burk och åkte dit med den. Trots att jag inte varit där på ett tag och inte hade koordinaterna i GPS:en, hittade jag gömman med en gång. Ibland kan ju gömmor flytta på sig, men här är nog platsen given. Den gamla burken fick följa med hem och den nya något större burken fick stanna.

Det blev en liten nostalgisk tripp den här eftermiddagen. I Gamla Hjälmsryd är min mamma född. Min morfar växte upp i Västerkvarn och föddes i Kåragården. Där bor min kollega och till henne åkte jag efter avklarat burkunderhåll. Där fick jag också träffahenned man, hennes dotter och barnbarnen. De höll på att baka bullar, när jag anlände. Så jag blev bjuden på kaffe med nybakade bullar och goda kakor. Det var jättetrevligt att sitta där och prata en stund.


När jag så småningom åkte därifrån, tog jag inte snabbaste vägen hem. Jag åkte en runda och letade upp några gömmor. Samtidigt upplevde jag gamla minnen. Många av platserna jag passerade eller såg på vägskyltarna pratade min mormor ofta om. I Hjärtlanda stannade jag vid kyrkan för att logga en av cacherna i serien Njudungskyrkorna. Jag hade redan tagit fyra av de nio cacherna. Det var mörkt men ficklampan löste problemet. Jag kunde stanna bilen precis bredvid gömman. Det finns en bonuscache i serien och koordinaterna till den får man genom att samla siffror i de andra gömmorna. Så det gällde att notera dem. Det glömde jag först, men jag kom på det innan jag åkt vidare.


I Sävsjö finns ett antal cacher som jag inte loggat, men jag nöjde mig med att stanna vid en. Jag parkerade vid en mack nära järnvägsstationen och promenerade sedan mot gömman. Den hette Tågolyckan i Sävsjö 1972. Det var en otäck olycka med två godståg. När jag kom, avgick ett tåg, men det gjorde det utan problem. Cachen hittades enkelt i mörkret. Jag glömde min stora ficklampa i bilen, men minilampan jag köpte på Clas Ohlson och fäste i nyckelknippan lyste väldigt starkt för att vara så liten. Så det ordnade sig ändå.


En Njudungskyrka till hann jag besöka innan jag åkte tillbaka mot Finnveden. Det var Hylletofta kyrka. Det blev en avstickare från stora vägen. Jag hamnade bakom en stor timmerbil, men den svängde precis innan vi kom fram till kyrkan. Jag parkerade i mörkret och gick fram till porten. Där var det som tur var lite belysning. Det är väldigt mörkt nu på kvällarna. Gömman hittade jag enkelt och kunde logga och notera siffra. Sen åkte jag raka vägen hem nöjd med dagens utflykt.


Idag var det läkarbesök på programmet. Jag åkte in till sjukhuset och träffade min gamla läkare igen. Provsvaren visade inget nytt. Jag har fortfarande en del avvikande värden och mina blodvärden var lite sämre än tidigare. Det kanske inte är så konstigt med tanke på alla infektioner jag haft i höst. Han var lite bekymrad över mina knäckta revben så jag ska få en remiss till röntgen. Det blir återbesök i januari. Det är ju bra att de har koll på mig.

Efter det besöket tog jag en fika i cafeterian. Lite kaffe satt fint innan jag åkte norrut för att logga en gömma. Valet föll på Vaggeryds box. Jag missade den förra gången jag var i de trakterna. Det blev mörkt och började regna så hunden och jag åkte hem och lämnade den kvar. Idag var det inga problem varken att hitta eller klura ut hur man skulle komma åt loggboken. Det svåraste var nog att hitta ett ställe att ta sig över det breda diket. Men jag kunde hoppa utan att bli blöt om fötterna.

Sen åkte jag över Skillingaryd hemåt. Jag gjorde ett par återbesök vid gömmor som jag inte hittat än, men jag hade ingen lycka idag heller. Den ena tror jag att jag ska mejla CO och fråga om jag verkligen är på rätt plats. Det är en myst som jag löst, men jag hittar inte burken. Geobilen rullade vidare i regnet över Hillerstorp och High Chaparall.


I Forsheda stannade jag till vid affären för att handla lite middagsmat. Nu började jag bli hungrig och en kycklingwok skulle passa bra. Då upptäckte jag att mina favoriter skumtomtarna har anlänt till butiken. Jag kunde förstås inte motstå dem utan en burk fick följa med hem.


Nu har jag kommit igång med sockstickandet på allvar. Två par har blivit klara i höst. Det ena paret har jag gett bort, det andra paret sitter på mina fötter och ett tredje par är påbörjade. De tar lite längre tid för det garnet är lite tunnare. Men det är roligt att sticka.

En liten hög med böcker ligger på sängbordet. Jag har inte haft någon större lust att läsa på ett bra tag, men nu är det nog på gång igen. Jag börjar med Tomas Sjödins nya bok Det händer när du vilar. Han är så klok och välformulerad. Det är en fröjd att läsa hans böcker. Det är väldigt viktigt att vila. Det har jag förstått de senaste åren när jag inte alltid orkat så mycket. Då gäller det att kunna säga nej både till andra och till sig själv.

Den andra boken som väntar på mig är Analfabeten som kunde räkna av Jonas Jonasson. Hans första bok hette Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann. Den var hejdlöst rolig och jag hoppas denna är lika kul. Den tredje boken är en pocket. Fredrik Backman har skrivit boken om En man som heter Ove. Den har jag blivit rekommenderad. Den ska också vara sanslöst rolig. Vi får väl se när jag kommer till den.

onsdag 30 oktober 2013

Dagen efter stormen


Igår kväll blåste det rejält runt knutarna. Det var stormen Simone som drog förbi. Vi var väl ändå förskonade som fick ha kvar elströmmen hela tiden. Inga träd blåste ner heller som det gjort på andra håll. Så idag, dagen efter stormen, var det dags för ett återbesök i Jönköping. Det var planerat sen länge och den här gången fick jag ressällskap. Det var Katrin som följde med norröver. Det regnade lite här men ju längre norrut vi kom desto bättre blev vädret. Solen tittade till och med fram i Jönköping, men inte hela tiden.


Besöket hos homeopaten tar inte så lång stund. Sen var vi fikasugna. jag brukar fika på ett anrikt café nere på Söder, Lindströms. Så gjorde vi idag också. Det blev kaffe, en macka och en sockerbulle fullproppad med vaniljkräm. Den smakade precis som Häroldens sockerbullar från anno dazumal. Sådana bullar finns bara i Jönköping. På väggen hängde gamla bilder och en kopia på ett dokument. Där stod att den 29 oktober 1915 fick Amanda Lindström tillstånd att bedriva försäljning av alkoholfria drycker och svagdricka i dessa lokaler. Caféet fyllde alltså 98 år just idag.


Efter fikat orkade shoppa lite. Vi åkte till Östra torget, mina gamla hemtrakter på den tiden jag bodde i staden. Där parkerade vi och promenerade till Östra Storgatan. Vi var inne på Clas Ohlson, Åhléns och Naturkompaniet. Ficklampor i olika storlekar inhandlades och en termos.

Sedan började vi geocachingturen. Jag hade för längesedan löst första delen av en myst, The matrix. En gång tidigare har jag varit på platsen som framräknade koordinaterna visade, men då visste jag nog inte vad jag letade efter. Jag trodde nog att burken fanns där, men det gjorde den inte. Där fanns nya koordinater till slutgömman. Idag hittade vi dem och kunde åka vidare mot finalen. Den hittade vi i en annan del av staden i en liten skogsdunge med en del häftiga knotiga gamla tallar. Det var en riktigt fin och rolig myst att lösa. Kul att vi kunde logga den idag.


Sen åkte vi till Munksjön och promenerade längs stranden där. Katrin tog en gömma på vägen som jag redan hittat. Men längs stranden fanns flera trevliga gömmor.


På nästan samma ställe fanns en trad, som hette Jönköpings andra folkpark, och en multi, kallad Västerbrunn. Det var två cacher som berättade lite om platsens historia. Sådana cacher gillar vi.


Finalen till multin hittade vi en liten bit tillbaka längs promenadstigen. Vi hade fin utsikt över sjön och solen tittade fram då och då även om det blåste lite. Men det brukar det ju göra i Jönköping.


Sen vände vi och fortsatte norrut längs östra sidan av Munksjön. Det var en bra stig att följa. Vi gick förbi lekparken och utomhusgymmet. Vi tyckte det räckte med konditionsträningen. Vi genomförde den i intervaller genom att stanna då och då för att logga en burk. På väg till nästa gömma såg vi ett träd med några slipsar. Vi undrade vilka som lämnat dem här. De kanske var inspirerade av föremålet vid nästa cache.


Nästa gömma hette Nappträdet. Där hängde flera hundra nappar. Det var inte lätt att hitta den som var lite avvikande och innehöll en loggbok. Men till slut var det Katrin som fick syn på den.


Det började se mörkt ut på himlen så vi skyndade vidare till nästa burk. Det var en hel del motionärer som joggade förbi oss. Vi mötte mammor med barnvagnar och promenerande pensionärer. Det verkade vara ett populärt stråk.


Längst i norr såg vi bron och kulturhuset Spira, som glänste när solen lyste på det. Staden har förändrats en hel del sen jag bodde där. Det är lite drygt 30 år sedan jag flyttade därifrån. Då hinner mycket hända.


Det fanns en cache som hette Munksjörundan. Det var flera olika cacheägare till gömmorna men de var nog inte utlagda som en serie utan var för sig. Men tillsammans blev de en bra runda.


Vid resterna av en gammal brygga satt en gräsandshanne och huttrade i regnet som nu börjat droppa på oss. Här hade det funnits lastkajer och pirer ganska länge. Förr fanns det flera torpställen, men det var innan staden slukade området och gjorde det till industrimark. Nu finns här rekreationsområden och ett reningsverk.


Den sista gömman vi letade upp var Oljehamnen. Förr var det här man lossade olja från skeppen som lade till i hamnen. Nu fanns här pirer där man kunde grilla och ha picknick med sina vänner. Det hade vi gärna gjprt om det varit en varm sommarkväll. Nu blåste det och regnet ökade alltmer så vi loggade så snabbt vi kunde.


Förutom den ensamma gräsanden var det bara några envisa fiskare som höll till här den här dagen. Vi stannade inte länge vi heller utan gick snabbt tillbaka till bilen som stod ca 1 km söderut.


Det var skönt att sätta sig i bilen och känna rumpvärmen komma efter ett tag. Det regnade hela vägen hem. Jag släppte av Katrin i Värnamo och handlade lite mat innan jag körde hem till hunden. Sen lagade jag lite värmande Nikkaluoktasoppa till oss. Den är alltid god att värma sig med en kall dag som denna. Det regnar fortfarande men det blåser som tur är inte så mycket. Jag hoppas regnet avtar under natten så att vi kan vara ute imorgon. Hunden vill nog följa med ut. Det blev inga långa rundor för honom idag.

söndag 27 oktober 2013

Veckans skattjakter


Den här veckan har förstås också inneburit en del skattjakter. En del var lyckade, andra mindre lyckade. Hunden var som regel med på turerna. Jag har ju jobbat som vanligt och haft en del utvecklingssamtal, men inte så många den här veckan. När jag kommer hem på eftermiddagarna, vill både hunden och jag ut en runda. Då passar det ofta bra att ta bilen och leta lite efter plastburkar.


Ofta hittar vi burkarna, men inte alltid. Ibland finns det något som kan kompensera så att upplevelsen ändå blir positiv. Här hittade vi lummerrevor och en fin liten sjö. Burken hittade vi aldrig. Det var nog för mycket löv på marken som dolde gömman för oss. Men vi har kvar slutkoordinaterna till en annan gång. Det var nämligen en multi.


Solen gick ner över sjön och sjöröken steg. Älvorna började dansa och vi fortsatte år färd mot en annan gömma. Den hittade vi inte heller eller, rättare sagt, vi avstod från att klättra ner bland blöta löv och leta under en bro. Vi åkte vidare i stället. Någonstans finns det väl en tillgänglig burk.


Jätteträden är säkra kort. De är oftast ganska enkla att hitta och räden är för det mesta imponerade. Här fanns en urgammal alm som innehöll en trevlig liten burk. Hunden fick vänta i bilen medan jag loggade.


Den sista gömman den här kvällen hittade vi vid en hembygdsgård omgärdad av smålandsstaket. Någon hade slängt in burken väldigt långt under ett av husen. Jag fick lägga mig platt ner i det blöta gräset och sträcka mig in under torpargrunden. Ändå fick jag inte tag i den utan måste hämta en pinne och försöka peta ut den lite närmare. Efter lite trixande hade jag den i handen och kunde logga. Mindre roligt var att jag förmodligen knäckte ett revben igen, när jag höll på. Det känns lite, men inte lika mycket som förra gången.


I onsdags var det dags för Malmbäcks första event. Katrin och jag åkte dit. Jag plockade upp henne vid busshållplatsen i Forsheda då hon kom från Gislaved. Sen åkte vi över High Chaparall och Hillerstorp för att slippa köra över Värnamo med alla vägarbetena. Sen fortsatte vi till Vaggeryd och Hok innan vi kom fram till Malmbäck. Platsen ligger högt på höglandet. Det märkte vi då det bar uppåt. Men så är det inte långt därifrån till Smålands högsta punkt, Tomtabacken. Där var jag och sonen, när jag tog min tusende gömma. Vi loggade också ett par gömmor inne i Malmbäck. På väg till eventet hann vi med att logga en fin cache vid Scenen. När vi gav oss av, stannade nästa geobil.


Eventet höll i en hembygdsstuga. Det var några av de lokala cacharna som bjudit in till event. Först blev det presentationsrunda. Där fanns geocachare från trakten men också långt ifrån som Växjö, Kalmar/Öland, Jönköping och Huskvarna. Sen visade de hur man lägger ut en egen gömma och fyller i onlineformuläret. Vi andra fick fylla i och ge tips. Vi fick väl också ett och annat tips. Innan fikat var det dags för Swerker att berätta om sina upplevelser som geocachare. Det gjorde han både lättsamt och intressant.


Fikat var gratis och hembakat. Vi fick flera sorters goda kakor och kaffe eller te. Vi kunde prata lite med de andra geocacharna. jag fick bl a träffa Hjalleo, som gjort många roliga mystar som jag löst och loggat. Arrangörerna hade missat loggboken, men det ordnade sig med ett litet block så att vi kunde signera eventet. Sen träffades de lokala cacharna för att planera något hemligt projekt. Vi andra kunde fortsätta att prata och fika, men ganska snart åkte Katrin och jag hemåt.


Först besökte vi de gömmor jag redan varit vid så att hon kunde logga dem. Det kom fler eventsbesökare som ville samma sak som vi. Men sen åkte vi hemåt. Vi stannade vid Generalen innan vi kom fram till Vaggeryd. Den hittade vi enkelt och loggade lika lätt. Jag hade för mig att det skulle vara lite svårare att få fram loggremsan. Det kanske var så att någon sabbat gömman och gjort den enklare. Det var riktigt mörkt när vi klev över järnvägsspåret men då såg vi ju bra om det skulle komma ett tåg. Vi gömde oss i vägkanten när en bil passerade oss. Då fick vi känna hur det var att vara älg och försöka passera en väg. Vi klarade oss och kunde åka hem. Jag släppte av Katrin i stan och körde raka vägen till Rannäs.


Fredagen kom, dagen då jag firar både namnsdag och födelsedag. Jag satt på lunchrasten och kollade mejlen i mobilen. Då upptäcker jag en ny gömma av 1000sjöar bara en halvmil bort. Det är ju typiskt när jag sitter fast på jobbet. Men jobbet tar ju slut nån gång och hade jag blivit lovad att Team Tess skulle plocka upp mig. Så gjorde de också och vi drog iväg till Bredaryd. Vi visste redan att den blivit loggad så det var inte så bråttom.


Vi parkerade vid vägkanten och fortsatte genom blåbärsriset på andra sidan motionsspåret. På väg till den nya gömman passerade vi en gammal, Putteskogen. De andra hade inte loggat den så vi stannade för att låta dem signera loggen. Det är också en fin gömma som kom i slutet på sommaren. Sen drog vi vidare genom skogen till Ja, var? Så hette den nya gömman.


Vi kom fram till platsen och hittade som förväntat en rolig gömma. Den var riktigt lurig. Vi letade en bra stund och pillade på allt. Det fanns en hel del att pilla på. Vi förstod ganska snart att en hel del var bra för att luras. Det var Katrin som till slut lade vantarna på cachen och kunde plocka fram loggboken. Vi åkte därifrån nöjda och glada. Ännu ett favvopoäng skulle delas ut.


Sedan åkte vi om Smålänningen och jag inhandlade lite räkmackor och bakelser. Dagen måste firas ordentligt. Vi tänkte åka hem till mig, men vi åkte via Slättö kvarn. Det fanns ju en gömma som vi inte prövat än, Röd skogsmyra. Det var en gömma av Team Fridhem, som bor precis bredvid. Den har tydligen varit lite knepig att hitta och en hel del vana cachare har gått bet. Jag har sparat den och tänkte att vi kunde ta den tillsammans. Det är alltid lättare med fler ögon och fler hjärnor. Ändå fick vi leta rätt länge. Fru CO kom ut för att se till hästarna. Vi hejade på henne och hundarna som skällde på andra sidan vägen. Hon gick några gånger fram och tillbaka och gav oss lite uppmuntrande ord. Jodå, jag skulle visst stå i närheten av den. Vi letade på rätt nivå.


Till slut var det Fredrik som krafsade fram den och jag kunde lyfta upp den väl kamouflerade burken. Där gick ännu ett favvopoäng för det var en riktigt bra gömma. Det blev en bra dag med två finfina gömmor hittade. Sen åkte vi hem till mig via Forsheda för min bil stod ju fortfarande kvar vid skolan. Det blev kaffe och räkmackor, som smakade gott. Till efterrätt tog vi bakelserna. Så kan man också fira sin födelsedag. Firandet fortsatte lite senare när maken kom hem, men han hade stängningen på tonår. Så kvällen tillbringade jag och hunden för oss själva tillsammans med min sockstickning och den nya boken av TomasSjödin, Det händer när du vilar.

lördag 26 oktober 2013

Höstpyssel i skolan
Som omväxling kommer här ett inlägg som inte handlar om geocaching utan om skolan. Just nu har ju höstlovet börjat, men innan dess jobbade vi på för fullt. De senaste veckorna har vi dessutom haft utvecklingssamtal.


Femmorna fick bygga mosaikmönster på några mattelektioner. Det gällde att kunna se mönstret och bygga vidare. I vårt matterum finns många bra materiel som vi kan använda. Vi köpte ju in en hel massa under vårt matteprojekt. Nu gäller det att använda det. 


Eleverna byggde mönster av de kvadratiska markörerna och räknade hur många markörer det gick åt av varje färg. Sedan gällde det att se hur mönstret ökade för varje steg. De dokumenterade i en tabell och försökte komma på hur man skulle kunna räkna ut nästa steg eller ett steg längre bort.


Det blev väldigt vackert när mönstren  växte fram på bänklocken. Gången efter samtalade vi om resultaten och jämförde våra tabeller.


En del valde att rita och måla på rutiga papper. Hur de än gjorde så märktes det att tankarna snurrade. De undersökte och tänkte. Och alla var med och fick bra resultat.


I sexan har vi jobbat med temat Energi. Vi använde oss av naturskyddsföreningens material Energifallet. Då kom vi bl a in på att vi kastar så mycket. Vi visade exempel på hur man kan göra nya saker av gamla förpackningar. Jag hittade några roliga saker i somras som vi försökte oss på. Eleverna tog med antingen en aluminiumburk eller en mjölk/juice-kartong.


Min kollega och jag gjorde en prototyp och samtidigt fotograferade vi processen. Sen var det enkelt att göra en powerpoint av bilderna. Burken blev en ljuslykta för värmeljus. Kartongen blev en börs/portmonnä/plånbok, kalla det vad du vill. Originalet hade tryckknapp, men vi lät eleverna själva fundera på hur de skulle kunna stänga den. När jag hinner, kanske jag lägger ut beskrivningarna på hur vi gjorde på min pysselblogg.


Det ska bli spännande att se resultatet av elevernas arbete med återbruk. Vi kanske gör en utställning i skolans bibliotek.

Det var en liten rapport från skolans värld. Vi gör många roliga saker även om inte alla gillar allt. Men så är det ju med allting. När vi pratar med eleverna vid utvecklingssamtalen, kommer vi ofta in på att allt kan inte vara lika roligt. Ibland måste man göra de mindre roliga sakerna också. Men nu har vi lov och det har vi förtjänat allihop. Sen kommer de mörka och jobbiga veckorna i november då vi bara väntar på advent och alla julförberedelserna. Sexorna har redan börjat fundera på lucia.

tisdag 22 oktober 2013

Höstbesök i Malmö


Helgen som gick åkte maken och jag till Malmö. Hunden blev inackorderad hos en kompis och han var glad för det. Vi åkte på lördag förmiddag med min systers motorcykel på släpet. Därför gick det inte så fort. Det blev ett fikastopp vid Skåneporten som vanligt och vid tvåtiden anlände vi till syrran. Hon och hennes man bjöd på lax till lunch. Sen lämnade vi dem för att åka till sonen.


Jag hade tänkt ta med min stickning, men den glömde jag hemma. Som tur var fanns det garn och rundsticka att köpa på Mobilia. Sonen bor på andra sidan gatan från det stora köpcentret. Så jag traskade dit för att inhandla lite garn. i flera år har de byggt om köpcentret. Nu verkade det vara klart och i mittenhuset fanns hur många spännande affärer som helst. jag var inne hos Systrarna Grene, Olssons tyger, Panduro och Lagerhaus. Det blev några påsar som följde med ut därifrån.


De andra är ju måttligt intresserade av geocaching, så jag passade på att leta efter några nya burkar i området, när jag ändå var ute. Det blev en rejäl promenad, men inte så många burkar. På hela helgen blev det två, en om dagen. På lördagen hittade jag som omväxling en lite större burk. Annars är det mest filmburkar och nanosar i Malmö. Därför är jag inte så förtjust i den staden som cachingmetropol. Söndagens burk var ett rör i ett träd. Där fick jag leta upp en gren som kunde hjälpa mig att få ner det. Terrängrankingen verkade vara helt annorlunda i Malmö än hemma. Den första gömman var en T2,5. Visserligen var det lite buskar att forcera men så svår var den då inte. jag hade nog satt T1,5. Den andra däremot var bara T2 på och den kunde jag inte ta utan hjälpmedel och knappast en normallång man heller. Där hade jag satt minst T2,5. Så olika kan det vara. jag letade efter två till i samma serie, men där var det för mycket mugglare.


På kvällen gick vi ut på stan för att fira. Det är snart min födelsedag. Maken firade vi visserligen lite  när han fyllde år i mitten av augusti, men han fick hänga med på ett hörn. Sonen däremot fyllde år i slutet av augusti och det var verkligen dags att fira honom.


Vi åkte till Jensens Böfhus. Det verkade vara damernas favoritställe. Det var gott om tjejer i olika åldrar som åt där. Men vi lyckades få ett bord och kunde beställa lite gott från menyn.


Där fick vi grillad biff med pommes och grillade grönsaker och en mycket god pepparsås till. Det smakade förträffligt och mätta blev vi. Kaffet på maten blev det också. Det var gratis precis som på Max. men vi hoppade över desserterna fast de såg goda ut.


Sen åkte vi tillbaka till Eriksfält där sonen huserar för att installera oss för natten på en madrass på golvet. Det går väl an en natt, men tacka vet jag min egen säng. Sonens lägenhet är ju inte heller så stor, bara 19 kvadratmeter, så lite trångt blir det för tre personer. Vi överlevde i alla fall natten och vaknade till en ny dag. På förmiddagen åkte vi till Immanuelskyrkan för att vara med på den första gudstjänsten där. Sedan någon månad har de två gudstjänster varje söndag, kl. 11 och kl. 16. Det var som vanligt trevligt och vi träffade också en del bekanta. Dagens predikant var Hans Jansson från Kungsportskyrkan i Huskvarna som predikade över Markusevangeliets kapitel 12. Han var intressant att lyssna på.


Efter gudstjänsten var det kyrkfika då vi kunde prata lite med våra bekanta. Sen åkte vi hem till sonen innan vi promenerade över gatan till Mobilia. Där finns ju inte bara affärer utan också flera restauranger. Vi hittade ett ställe där fyra olika matställen samsades. Där valde vi att beställa från mellanösternmenyn. Sonen och jag tog Shish BBQ, grillspett på lamm med pommes och en massa sallader och såser. Det var jättegott.


Helgen närmade sig sitt slut och maken och jag tog farväl av sonen för att åka norrut mot Småland igen. Sista biten valde vi att köra på småvägar. Vi hörde nämligen på radion att de asfalterade mellan Värnamo och Kärda. Det var nog ett klokt beslut för i Kärdakrysset var köerna långa. Vi kom hem och kunde hämta hunden, som förstås blev väldigt glad när han såg mig. Han ville åka hem direkt. Det gjorde vi också. Efter en trevlig helg kommer det som regel en vanlig arbetsvecka. Men efter nästa helg är det en veckas lov. Det ser vi fram emot.