söndag 18 januari 2015

En vända till Växjö


Denna januarisöndag fanns inte mycket på programmet. Vi bestämde oss för en sovmorgon då alla fick sova så länge de ville. Sen skulle vi ta en vända till Växjö för att lämna av sonen i den lägenhet han för tillfället lånar av en kompis flickvän. Vi var tvungna att vara där vid fyratiden för då skulle de komma från Malmö och hämta lite grejer. Men vi hade ju gott om tid.

Vi hann med ett besök på Biltema för att inhandla spolarvätska innan vi letade upp en parkeringsruta inne i stan. Vi hittade en tom sådan på Teatertorget. Sen gick vi en av gågatorna och nästan direkt såg jag en indisk restaurang, King of India. Den borde passa oss. Vi gick in och fick ett bord. I menyn fanns ett stort antal indiska rätter som alla fick det att vattnas i munnen. Till slut hade vi berstämt oss för tre olika rätter. Vi fick en frisk sallad medan vi väntade på huvudrätten.


Sonen fick sedan in en tandoorikyckling med speciell kryddning.


Jag valde Chicken Punjabi och det ångrar jag verkligen inte. Den var supergod, perfekt kryddad.


Maken tog en Chicken Tikka Marsala. Den var god men lite mildare i smaken.


Vi länsade förstås fat och skålar. Ett naan-bröd med vitlök passar bra till för då kan man suga upp de goda såserna med det. Mätta och nöjda, men 500 kr fattigare, kunde vi lämna restaurangen. När vi kom ut på gatan, ringde sonens kompis. De hade kommit lite tidigare än väntat så vi skyndade oss mot Öster i Växjö.


Sonens tillfälliga bostad befinner sig på Sandviksvägen. Där lånar han en etta. Hon som bor där egentligen pluggar på distans och är inte i Växjö mer än några dagar per månad. Nu var hon och pojkvännen där för att hämta lite saker från lägenheten.


Vi släppte in dem så att de kunde packa sina prylar. Det var en fin lägenhet med ett stort rum och riktigt kök. Dusch och toalett var minimal men resten var rymligt. Sonen och maken stannade i lägenheten medan jag gav mig ut på en promenad i omgivningarna.


Om man följde gatan ner, kom man till Sandviksverket. Här nere skulle det finnas en gömma som hette Österskogen. Några cacher borde jag kunna leta upp på promenaden. Min GPS nollade mitt på gatan, men när jag läst beskrivning och sett storleken på burken, förstod jag var den kunde finnas. Mycket riktigt var den placerad på ett klurigt ställe. Loggremsan var lite fuktig för zippåsen hade blivit perforerad, men det gick bra att logga i alla fall. Gömman syns på bilden, gissa var!


Sen vände jag tillbaka en bit och fortsatte promenaden på gator och gångvägar lite väster om bostadsområdet. I den lilla skogen mellan husen och gatorna var det inte så vackert så här års, men till sommaren kommer det nog att dofta av kaprifol här. I den här skogen hade Aurora10 en gömma som inte skulle vara så svår. Det var en cache i i Julcachekalendern 2013.


Ledtråden var till viss hjälp så jag såg direkt vart jag skulle gå. Burken hittades med en gång och snart var mitt andra fynd för dagen loggat. Det fanns många fler gömmor i området, men de flesta hade jag tagit för ett par år sedan då vi var här med teamet. Det var kanske en km till nästa.


Därrför avslutade jag cachingrundan och gick gångvägen mot sonens tillhåll. Det var bara ett par hundra meter dit. Han såg mig genom fönstret och vinkade. De släppte in mig via porttelefonen. De andra var snart färdiga med packandet och gav sig av. Under tiden fixade vi lite kaffe. Jag hade visst en chokladbit i cachingväskan som vi kunde dela på.


En stund senare var det så dags för maken och mig att lämna sonen och återvända till Finnveden. Jag slumrade mest i bilen medan maken rattade Fabian. Jag vaknade till när vi svängde in vid macken i Forsheda. Därhemma väntade hunden som också ville ta en promenad. Det fick han även om den inte blev så lång. Det var ju mörkt nu.

1 kommentar:

  1. Ser ju ut att vara en fin lägenhet. Hoppas att han får något eget eget så småningom, det är ju ännu roligare att inreda sm vill ha det. Ha en fortsatt bra vecka!

    SvaraRadera