söndag 4 januari 2015

Söndagssol, underhåll och pussel


Solen sken när jag kom hem från gudstjänsten och både hunden och jag ville ute en runda. Det var lite kyligt i skuggan trots att temperaturen kröp upp strax över nollan. Men det var vackert när solens strålar lyste på trädtopparna längre bort. Plötsligt blev världen lite färggladare.


Dagen började annars med gudstjänsten i Missionskyrkan. Eftersom sonen och maken blev tvungna att åka på snabbvisit till Malmö så fick jag gå själv på gudstjänsten. Sonen hade nämligen fått napp på sin förfrågan om lägenhet i Växjö. Han får hyra en möblerad lägenhet några månader framöver av en tjej. Hon befann sig i Malmö och därför fick de göra en resa dit ner igen. Sen åkte de direkt till Växjö.

Jag kunde inte följa med för jag hade lovat att predika på den här gudstjänsten. Dagens tema handlade om Guds Hus. Det var också det min predikan handlade om, Guds Hus - en mötesplats mellan Gud och människor. Om någon vill läsa min predikan så finns en länk här:
Predikan: Guds Hus

Det var också nattvardsfirande som jag fick hålla i. Efter gudstjänsten åkte jag hem till Rannäs och fikade. Det brukar inte vara något fika efter gudstjänsten när det är nattvard. Så jag fick fixa kaffet hemma tillsammans med hunden. Det var efter det fikat vi gick till skogs i solskenet.


Innan solen försvann bakom horisonten åkte jag in till stan. Först blev det en hamburgare, sen var det dags för en underhållsrunda till tre av mina gömmor. Den ena var i Prostskogen. Jag hittade den på exakt rätt plats och loggen verkade okej. Det enda jag gjorde var att lägga i en ny penna. Nu hade det börjat skymma och solens sista strålar syntes bakom kyrktornet i Värnamo. Stadens ljus började tändas. Allt speglade sig i Prostsjön och skapade en vacker vy.


Därefter åkte jag in till Kopparkatedralen och placerade ut ett nytt första steg. Originalet hade blivit stulet eller bortstädat. Nu blev det en enklare variant. Den var snabbt fixad och så kunde fortsätta mot Piggy Pines. De senaste cacharna som letat efter henne har inte hittat den lilla grisen. Det gjorde inte jag heller så hon har väl blivit stressad av julhelgen och rymt sin väg. Hon kanske var rädd för att någon skulle vara intresserad av hennes skinkor. Det fick bli en liten ersättare. Så nu är alla gömmorna klara att loggas igen. Ibland måste man ta en runda och kolla upp sina gömmor så att de är i ordning. Innan jag åkte hem utförde jag desutom ett litet hemligt uppdrag.


Kvällsskiftet bestod mest av att elda i pannan och sitta vid datorn och logga de utförda underhållen av gömmorna medan jag väntade på att maken skulle komma hem efter sin långa dagstur runt södra Götaland. Lite te måste man ju ha så här på kvällskvisten, men det var visst en underlig figur som hamnade i temuggen.


Det var Robo-T, som fixade den rätta styrkan på kvällsteet. Under tiden satt jag och skrev lite beskrivningar och lite html-koder och snart så hade jag efter lite strulande fått till en ny myst, som jag kallade Rondellmyst #1 Pussel. Det var förstås utplaceringen av slutburken som var det hemliga uppdraget tidigare ikväll. Jag skickade in mysten kl 21:34 och tre minuter senare hade Toa Norik, en av våra reviewer, publicerat den. Det var snabbt jobbat. Det ska bli spännande och se vem som pusslar snabbast ikväll. Eftersom detta var #1 så får jag väl tota ihop en #2 så småningom. Det finns ju många rondeller i stan och det kan behövas lite fler mystar i Värnamo. Men det får bli en annan dag.

1 kommentar:

  1. Förstår ju inte riktigt det där med HTML-koder. Finns en myst som heter Tomten i Limmared, och man ska bestämma vilken färg han har. Grå? Kollade just HTML-koder för färger och fann en massa... men inget som matchar just koordnaterna i Limmared... N 57 E 013. Nä, jag förstår inte. Får kolla på ditt pussel och försöka förstå något.....
    Kul att Erik fått lägenhet! Tror att det löser sig för honom, nu när han fått det första nappet. Tycker att din Prostsjöbild är helt underbar! Ha en bra sista ledighetsdag!

    SvaraRadera