fredag 9 januari 2015

Oplanerat och planlöst


Ibland blir det inte som man tänkt sig. Även om jullovet inneburit befrielse från krassligheterna som plågat mig under höstterminen, så hade jag ändå förväntningar på att kunna starta vårterminen planenligt. Så blev det inte. Studiedagen gick bra även om jag kände av symtomen under dagen, halsont och svullna slemhinnor.  Torsdag morgon vaknade jag med feber igen. Det fick bli en dag hemma. Den dagen blev till två då krämporna inte ville ge sig på en dag.


Hunden var förstås glad över att jag var hemma hos honom, men han blev inte lika glad när jag inte var så pigg på att ta långa promenader. I eftermiddag var dock lite piggare och gav mig ut på en runda i snöblasket.


Här växlar det i vädret så man knappt hänger med. Ena dagen snöar det, andra dagen är snön borta. De plöjda åkrarna var idag i alla fall täckta av nyfallen blötsnö.


Vi gick vår vanliga runda uppåt skogen. I den nyfallna snön syntes spåret från en bil, men inga fredagsmotionärer hade ännu satt sina spår på vägen.


Både tall och gran fick sin del av snön, men temperaturen var runt nollan eller över så den övergick såsmåningom i glittrande vattendroppar.


Takko gillar att skutta i snön. Han drog i kopplet, när jag inte orkade gå tillräckligt fort. Det var i alla fall skönt att komma ut en runda i friska luften.


På hemvägen började snön falla igen. De blöta flingorna gjorde sikten lite begränsad så vi skyndade oss hemåt igen. Imorgon ska det visst bli ännu värre. Då ska det blåsa också. Vi får väl se vad det blir av det. Vi är bjuda på ett informellt geocachingevent i Forsheda centrum med troligt cachesläpp. Om jag klär på mig ordentligt, borde jag kunna vara med, tycker jag.


Igår orkade jag inte så mycket, men en liten promenad var ju nödvändig. Takko har sina behov som behöver uppfyllas. Då var det ingen snö på vägen.


Men även om snön saknades så var det blött och vattendropparna hängde i enbuskarna längs vägen. Vi vände rätt snart och det var skönt att komma inomhus igen.


Igår sov jag större delen av dagen. Resten satt jag eller låg i soffan. Planerna var obefintliga. Det enda jag gjorde av värde var väl egentligen att laga en av makens stickade strumpor spm det gått hål på. Vilken tur att jag sparat en stoppare som svärmor hade i sina gömmor. Idag blev det inte heller mycket gjort. Dagen var planlös. Men det blev en paj till middag i alla fall.

1 kommentar:

  1. Krya på dej! Här planeras det ganska mycket. Att göra Grej of the day tre gånger i veckan tar några timmars förberedelse. Men det är så kul. Hör Egons förlöpare därute. Gillar inte dem. Tacka vet jag beskedliga Svea.

    SvaraRadera