torsdag 8 januari 2015

Jullovssnö, trots allt


Det blev lite snö på jullovet till sist. Åtminstone för eleverna som hade ledigt även denna första onsdag i januari. Själv började jag jobba idag så mitt jullov var slut.

Vi vaknade denna morgon och tittade ut på en vit värld. Några centimeter snö hade kommit på morgonen. Det blev till att borsta snö från bilrutorna innan jag kunde åka till jobbet. På skolan samlades alla kollegor. Några kom lite senare på grund av snön och halkan. Men alla kom fram till sist. Även de som åkte buss. Något nytt ansikte var med på samlingen då vi diskuterade inkludering. Det var nämligen ämnet på förmiddagen. På eftermiddagen var det tid för egen planering och andra möten.


På lunchen åkte jag hem till hunden. Det fanns lite pizza kvar sedan igår som vi delade på. Hans bit var mycket mindre än min.

Var är Takko?
 Innan jag åkte tillbaka för eftermiddagspasset gick vi en liten runda över kullen. Nu började snön smälta bort och senare ikväll var den borta. Det blev en kort visit. Takko smälte väl in i allt det vita. Han finns på stigen men det är knappt man ser honom.

Mystlösarredskap
 På kvällen hade jag tänkt ta det lugnt och laga lite sockar. Först lagade jag lite mat, men några sockar blev det inte lagade. Plötsligt dök det upp två nya mystar i stan. Mystar måste man ju försöka lösa. Den ena var ett sudoku och det löste jag ganska snabbt. Den andra var en luring som innehöll en massa siffergrupper och sådana mystar har jag aldrig lyckats med. Alltså hör de inte till favoriterna.

När sudokut var löst, skickade jag ett meddelande till Katrin och frågade om hon löste mystar. Jodå, det gjorde hon och hon hade samma problem som jag. När hon hade löst sudokut, undrade jag om jag skulle plocka upp henne. Än var den inte loggad på nätet, men det var flera som hade löst den. Det blev alltså en utryckning till stan. Vi promenerade över Lagan och hittade gömman, men där fanns redan en gulmarkerad signatur. Det blev ingen FTF än den här månaden, men det blev en kvällslogg i alla fall.

Den andra svårare mysten, för oss i alla fall, var också loggad. Denkaj hade loggat sin första FTF med den. Det var kul att han fick en sådan. När jag kom hem, kontaktade jag honom och bad om ett litet tips. Han har fått andra tips av mig så lite gentjänster kunde man väl be om. Efter ett tag trillade poletten ner och jag fick grönt även i den checkern. Men nu åkte jag inte till stan en gång till samma kväll. Den får jag logga vid ett annat tillfälle.


Förra gången skrev jag att jag skickat in mitt pizzaevent för granskning. Det tog bara fyra minuter för reviewern att publicera det. Så nu ligger det ute så att man kan anmäla sig. Goda pizzor har de där bakade av en europamästarinna. Det är visserligen tio år sedan, men hon har nog bara blivit bättre sen dess. Fast det är gott om tid innan det blir Pi-dagen och pizzaevent.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar