söndag 20 september 2015

Lördagsblandning


Det var härligt att vakna till en solig och fin lördag. Dessutom hade jag inte mycket inplanerat utan kunde ta det lugnt. Efter lite fika gav jag mig ut med hunden en runda. Det var skönt att sträcka yt benen lite. När vi kommit upp till skogen, ringde maken och undrade om jag skulle med till stan. Han behövde en välliknande bild av sig själv så att han kunde få köra bil och mc ytterligare några år. Så när vi kom tillbaka efter promenaden, blev det en stadstur, men hunden fick stanna hemma.


I stan verkade det vara lite extra aktiviteter s k långlördag då affärerna är öppna lite längre än vanligt. Jag kikade in i några affärer medan maken porträtterades. Sen kurrade magen på oss båda. Vi passade då på att besöka en ny restaurang som vi inte sett tidigare. Köket hette den och låg på Storgatsbacken. Där serverades libanesisk mat och vi beställde en meny. Vi fick välja fyra olika mezerätter, varma eller kalla, och två grillspett. Till detta fick vi ris, bulgur eller pommes. Jag valde ett kycklingspett och ett med nötkött, shish kebab. Det senare har jag smakat tidigare i Malmö. Till det tog jag tabboule, libanesisk yoghurt, friterad köttpirog, samboosak, och vegetarisk pirog, fatayer. Bulgur passar bra till. Jag fick dessutom någon sorts gryta med kött och bönor. Den vågade jag inte äta då jag inte tål bönor. Det smakade i alla fall bra. Det är roligt med lite nya menyer. Då kan man välja något annat än hamburgare, pizza, kinamat och kebab, när man är i stan.


Sen fortsatte vi hem till Horda. Trots att jag inte bott där på nästan 45 år så är Horda ändå min hembygd. Vi besökte Horda Frikyrka som den nu heter efter sammanslagningen av missionsförsamlingen och pingsförsamlingen. De håller på att renovera och bygga om hela kyrkan så det blir inte mycket man kommer att känna igen. Ingången var flyttad till ena hörnet.


I kyrksalen var väggar flyttade för att göra plats för fler. Sidosalen var väl också större. Man kunde ana hur det skulle bli, men det var mycket kvar att göra innan det blir invigning i Advent.


I entréhallen höll dagens arbetsgrupp på att lägga armeringsnät på golvet så att de skulle kunna gjuta nytt. Var tredje vecka har arbetsgrupperna sin arbetsvecka. De jobbar ett par kvällar och lördagen. Nästa vecka är det en annan arbetsgrupps tur.


Maken hade lovat att hjälpa dem att rita trappräckena till trappan från övervåningen ner till lokalerna där nere. Han ville mäta lite för att kunna göra en bra ritning i datorn. Det är ju sådant han gör hela dagarna på jobbet.


Ritningen behövde justeras lite och det gäller att vara noggrann.


Under tiden gick jag runt lite och tittade. I det här köket har det fixats mycket fika. Det kommer nog att se helt annorlunda ut när det blir klart. Nu kunde man inte ser hur det skulle bli.


På baksidan höll några damer i arbetslaget till. De hade målat och tvättade av penslarna och andra redskap så att de skulle klara att användas igen. Det är mycket att måla i så stora lokaler.


När maken var klar med sina mätningar, åkte vi upp till Kolvarp. Jag gick in till mamma medan maken pratade med min sysster som beställt ritningarna av honom. Mamma satt och virkade när jag kom.


Sen fikade vi tillsammans innan vi åkte hemåt igen. Det var en härligt solig dag även om det blåste lite kallt så det fick bli en runda till med hunden. När vi kom tillbaka var det helg på riktigt för då hörde vi kyrkklockorna i Torskinge ringa till helgmålsbön.


Idag på söndagen tog jag en riktig vilodag. Jag hade lite svårt att sova och hela veckan har jag vaknat med huvudvärk. Då kan det vara bra att stressa av lite innan vardagen börjar igen.

2 kommentarer:

  1. Otroligt vad solrosorna drar till sig humlor. Har inte sett så många humlor på hela sommaren som jag gjort sedan våra solrosor började blomma, sent omsider.
    Har aldrig ätit libanesmat...får passa på någon gång då vi är i V-mo. Min favorit är annars sushirestaurangen vid stationen. Hoppas att huvudvärken ger med sig och at du får en bra vecka!

    SvaraRadera
  2. Idag vaknade jag utan huvudvärk. Skönt att den gav med sig till slut. Sushi är en favorit här med.

    SvaraRadera