fredag 1 januari 2016

Klurtur med Team Zack


Nyårsdagen är ju som gjord för en liten tur ut i naturen. Först gick Takko och jag den vanliga rundan, men det var lite halt på backen. Temperaturen var runt nollan men det hade töat lite och det gör det förstås ganska halt. Pojkarna och maken hade fixat fikat när vi kom hem.


Lite senare var det dags för årets första geocachingtur med Team Zack. Det var ett bra tag sedan vi var ute tillsammans. Zack hade vuxit och blivit jättestor sen sist. Han var nog också glad att få komma ut på en liten tur även om det inte blev så långa promenadsträckor.


Vi möttes vid Furukull mellan Forsheda och Bredaryd. Tåget passerade precis vid den obevakade övergången. Det är alltid lite läskigt att passera en sådan, men om tåget precis passerat borde det vara fritt fram. Vi parkerade och gick sedan tillbaka över spåret och in längs en upptrampad geostig längsmed järnvägen.


Zack var ivrig att ge sig av ut och leta burkar, men de här burkarna var alldeles för kluriga för en liten hund. Alla tre gömmorna på dagens tur var kluriga, men Team Zack består ju av ganska kluriga personer så det klarade vi till sist.


Första gömman hade kunglig status. Det blir inga närbilder för att inte spoila för kommande besökare. Vi bereddes audiens ganska snabbt men sen fick vi lite kluriga uppgifter att lösa. Egentligen fanns nog det mesta i minnet men det kan vara lite kort och därför behöver det fräschas upp lite med hjälpa av Mr G. Ändå var det en detalj som inte blev rätt på första försöket. Det ändrade vi på och då kunde vi signera den rojalistiska loggboken.


Det var en riktigt fin gömma som verkligen är värd sina favvopoäng. Zack kollade så att vi skrivit rätt namn och datum i loggen till A queen and three kings.


Därmed var årets första gömma loggad. Vi kunde snabbt återställa ordningen på slottet och dra vidare mot nya kluriga mål.


Även idag fick man en souvenir om man loggade någon cache. Igår sa vi farväl till 2015. Idag sa vi Hello 2016.


Vi fortsatte vägen inåt skogarna i Furukull. Indecernos hade ju fler kluriga gömmor som vi inte loggat än. Vi parkerade vid grusvägen och fortsatte in på skogsvägen till fots.


Framme vid Inte en boning för mesen fanns en liten skogsgöl som Zack gärna ville ge sig ut på, men det fick han inte. Isen kanske inte skulle hålla och vi ville inte ge oss ut på räddningsuppdrag.


Det här var också en klurig gömma. Första delen fixade vi ganska enkelt, men sen tog det stopp. Vi grunnade ett bra tag och prövade oss fram. Till slut kontaktade jag en livlina som berättade att de vi trodde var ett litet villospår var rätta vägen. Sen ordnade det sig och loggboken hamnade i våra händer.


Andra loggen för året och dagen var klar och vi kunde återställa vad som inte var en boning för mesen. Det var snarare en boning för kråkan, som är en klurig och intelligent fågel. Frågan är om den hade klarat denna utmaning på egen hand.


Katrin behövde ett par loggar till för att komma upp i ett jämnt antal funna cacher. Så vi drog vidare mot nästa riktigt kluriga gömma. Den här gången åkte vi söderut mot Slättö kvarn, men inte riktigt så långt söderut. Vi stannade vid Bult och mutter av Team Fridhem. Av erfarenhet vet vi att deras gömmor kan vara kluriga. Bilarna parkerades vid en skogsväg.


Sen gick vi en kort sträcka mot gömman. Den var inte heller svår att lokalisera eller att öppna. När vi gav oss på denna, var vi inte säkra på om vi skulle kunna fixa den. Vi hade förstått att det var återställandet som var det svåra. Men vi kunde ju i alla fall kolla in vad utmaningen gick ut på.


Himlen var jämngrå och inga solstrålar letade sig ner till oss där vi stod bland granar och lärkträd. Vi fick klura en hel del och pröva lite olika vägar. Ganska snart var vi inne på ett bra spår. Det var Fredrik som yttrade de förlösande orden och Katrin som lyckades fixa fram loggremsan.


Vi plitade ned vårt teamnamn och sedan skulle vi ju återställa allt. Det var verkligen inte det enklaste. Vi frös om fingrar och tår. Därför plockade vi med oss attiraljerna ner till bilen och fortsatte där.


Katrin är den som både är fingerfärdigast och har det rätta tålamodet för sådana här gömmor. Vi andra kunde bara heja på henne medan hon pulade med gömman. Snart hade hon fixat tillbaka allt på ursprunglig plats. Egentligen var det enklare än vi från början trodde. Vi behövde faktiskt inga fler hjälpmedel än de som fanns i gömman.


Fredrik fick äran att återplacera den, medan Katrin och jag gjorde high five för den tredje kluriga gömman vi loggat detta nya år. Må resten av året gå i samma tecken. Fast några enklare gömmor ska vi väl hinna med också. Nu var jag nöjd med dagens loggar. Det började skymma och jag var hungrig. De andra ville logga en till i Kvarnagården så att Katrin fick sitt jämna tal. Så vi skildes åt och jag åkte hem till mig.


Därhemma väntade dagens middag som bestod av pyttipanna, stekt ägg och rödbetor. Det blev alltså inte pizza som många brukar beställa på årets första dag, när de inte orkar laga något själva. När jag passerade pizzerian i Forsheda var där flera bilar utanför. Det gick lika bra med pyttipanna. Nu ska jag bara ta en kopp te och sätta mig en stund med stickorna.

2 kommentarer:

  1. Här blev det rökt lax och frusna färska potatisar. Har kollat lite på dessa gömmor, men inser att här behöver jag ha med dotter och svärson. Letar nog upp några gömmor i morgon,då vi ska vara stallskötare under ett dygn. Ska kolla om Iren Ek vill öppna sin lilla bod också... skulle vilja testa några ny sockmönster, nämligen. Ha det gott!

    SvaraRadera
  2. Åh. Verkar som ni hade en riktig klurtur med roliga gömmor! Kan nog vara läge för en tur med tjejligan framåt sommaren!

    SvaraRadera