lördag 11 juni 2016

Fullt veckoschema


Det verkar vara bråda dagar för koltrastarna. De hoppar runt på gräsmattan hela tiden och letar efter ätbara ting. Det är verkligen gott om koltrastar här i år. De finge gärna sjunga lite mera för jag älskar deras sång, men de har väl för bråttom. Skulle tro att de älskar vår nya gräsklippare som håller ner grässtråna på en låg nivå så att de kan hitta det de söker. Nu har vi gett gräsklipparen ett namn och det blev Petra. Det betyder ju klippa, men i en helt annan betydelse. Vi hoppas Petra blir en klippa som vi kan lita på.


Även jag har haft fullt upp den här veckan med olika aktiviteter, men jag har vilat också. Det går det åt emellanåt. I onsdags åkte pojkarna och jag till stan. Vi började med ett besök på Burger King för att ladda lite kolhydrater med mera. Sen hade vi tid över innan äldste sonen skulle på synundersökning så vi åkte bort till Prostsjön och kollade in delstegen till min multi Tinas ö. Enligt uppgift skulle något steg kanske saknas, men vi hittade alla delstegen. Det var bara ett som vi var tvungna att fixa till lite men siffrorna fanns där trots allt. Det blev en liten promenad runt ön och samtidigt lite motion. Tur att pojkarna var med så jag slapp gå på de eländiga ställen. Jag kunde hålla mig till gångvägarna.


Sen åkte vi in till city och medan sonen var på synkontrollen gick yngste sonen och jag till stans senaste fikaställe, Espresso House. Vi var fortfarande mätta så det blev bara en liten smoothie medan vi väntade på brodern. Det gick snabbt att kolla hans utmärkta syn så sen var vi fulltaliga igen och kunde åka hemåt. Det kändes skönt att ha klarat av servicen av mina gömmor så att de inte blev arkiverade av reviewerna som granskar dem. Det är bra att de håller efter oss, men det kan ju bli lite stressigt ibland.


Dagen efter var det så skolavslutning och jag var inbjuden att vara med. Jag visste inte om jag skulle orka vara med i kyrkan och framför allt inte om jag skulle orka gå från skolan och dit. Jag åkte redan vid niotiden hemifrån så jag hann besöka mina klasser innan de gick ut på rast. När de samlades på skolgården för att hissa flaggan och sjunga för alla sommarens födelsedagsbarn, bestämde jag mig för att ta bilen bort till kyrkan. Där borta var det trångt om parkeringsplatser eftersom högstadiet precis avslutat sin samling och föräldrarna inte hunnit lämna, men jag hittade en bra plats att stå på precis intill grinden vid sidogången.

Samlingen i kyrkan var som vanligt trevlig med många inslag från eleverna. Det var både sång, dans, dikter och tal. Kyrkoherden presenterade programmet och vi applåderade. Sexorna avslutade med en sång som inte var med i programmet som överraskning för min kollega. Sen stannade de kvar i kyrkan för betygsutdelning, men jag var ganska trött så jag valde att åka tillbaka till skolan.


Tillbaka i skolan var det strax dags för det traditionella personalfikat med smörgåstårta. Någon skulle fylla jämnt i sommaren och blev presenterad av den anledningen. Några slutade på skolan och blev avtackade med presenter. Min kollega Marita gick i pension och fick det här fina fatet av oss. Jag hade inte räknat med att få några blommor eftersom jag ju inte varit på skolan på tre månader, men sexorna hade inte glömt mig. Jag fick den fina buketten ovan. Den blev jag riktigt glad för.


Jag var rätt trött efter det passet och vilade en liten stund när jag kom hem. Det blev en kort stund eftersom jag hade en tid på sjukhuset för veckans spruta. Sonen följde med mig in. Först satte de dropp för jag skulle få medicin för att stärka mitt skelett. Det får jag en gång i månaden och det tar inte så lång stund som andra dropp, som tur är. Sprutan går också snabbt att injicera och sen kunde vi ge oss av hemåt. Vi handlade lite på vägen och tankade bilen. Sönerna hade gjort Flygande Jakob tidigare men då var jag ju mätt efter smörgåstårtan. Nu var det gott med lite varm mat innan jag gick och lade mig en stund för att vila. Det behövdes verkligen efter dagens alla aktiviteter.


Under tiden hade maken åkt till Norje och Sweden Rock Festival. Jag skulle också ha följt med, men redan tidigt i planeringen förstod jag att jag inte skulle kunna följa med. Han fick beställa biljetter bara till sig själv. Han gick på flera konserter, men det var den sista han väntade mest på. Någon grupp imponerade och en annan konsert var lite mer slätstruken, men så är det. Man kan inte gilla allt.


Den här mannen hade imponerat med sin energi på scenen trots att han var nästan lika gammal som maken. En del är still going strong. Makens kamera är inte så bra på att ta bilder, men lite av stämningen tycker jag att han fick med.Det var svårt att fota på kvällen med allt ljus på scenen och mörkret runt omkring.


Sent på kvällen var det så dags för Queen med Adam Lambert. Det var den gruppen han väntat på. Vi har varit på en konsert med dem i Globen men med en annan sångare. Den här var bättre men det var förstås inte lika bra som originalet, Freddie Mercury. Ingen kan ersätta honom, men det var bra ändå. Sent på natten eller snarare tidigt på morgonen kom maken hem. Det var nog tur att han tagit ledigt även på fredagen.


Vi vilade en hel del på fredagen. Jag behövde verkligen en vilodag. Det blev i alla fall en runda med hunden. Nu utökade vi hundrundan med etapp 2. Vi gick några hundra meter till innan vi vände. Kalvarna i hagen följde oss på andra sidan staketet och nyponen blommade vid vägkanten.


Så blev det lördag. Jag har saknat möjligheten att åka på event och träffa lite andra trevliga geocachare. Det senaste jag var på var Skottdagseventet vid Borlången utanför Smålandsstenar. Mitt eget Pizzaevent på Pi-dagen missade jag ju. Idag hade Rubriq avskedsfest i Ljungby och det var lite lagom långt bort. Jag lyckades övertala hela mugglarfamiljen att följa med. Sonen kunde ju övningsköra dit. Vi gav oss av vid tio och maken och sonen släppte av den andre sonen och mig vid Lilla Torget där vi hittade ett gäng som satt och fikade. De andra passade på att öva lite stadskörning i en ny stad.


Vårt fikabröd var slut men vi hade med oss kaffe i ryggan. Som tur var fanns ett konditori i närheten som kunde leverera både bulle och biskvi. Så det blev en riktig gofika.


Det var de lokala geocacharna i Ljungby som samlats för att säga adjö till Rubriq som snart ska flytta till Malmö och plugga till pastor på ALT där. Jag hade mina aningar om att de kunde vara så. Vi önskade honom lycka till med studierna och burkletandet i Malmö. Ljungbycacharna är ganska unga men det finns något äldre par som också var med.


Några kom lite längre ifrån. Det var Danne från Halmstad med sin hund och sin sambo Feather och sonen. Hunden, Rocky tror jag han heter, hade blivit riktigt stor.


Ardbeg10 hade också hittat hit från Hestra. Han hade mejlat att jag kunde lifta med honom om jag ville, men då hade jag redan övertalat familjen till en utflykt. Vi träffades här i alla fall. Det kom ett litet cachesläpp med två gömmor vid eventets slut, men jag avstod från att jaga FTF. Dessutom var T-nivån lite för hög för mig just nu. När alla droppat av, gick vi tillbaka till parkeringen och där hade de andra redan kommit tillbaka. Maken bjöd på lunch på ett närbeläget ställe. Jag var inte så hungrig efter gofikan men lite fläskfilé med svampsås fick jag ned i alla fall. Man får passa på när man blir bjuden.


Den här dagen fick man en digital souvenir från Groundspeak om man loggade något. Så när jag loggat eventsbesöket på nätet, dök den upp. Idag firades nämligen Get Outdoors Day. Vi åkte hemåt på småvägarna över Lagan, Vittaryd och Dannäs. Det var skönt att komma hem och vila en stund efter dagens aktiviteter.


Ljungby visade upp sin vackraste sida den här dagen. Det var fina planteringar på torget. Jag provade mina nyinförskaffade gåstavar och det gick riktigt bra att ta sig fram med dem. Det var enklare än med kryckorna. Dessutom kunde gå lite mer normalt utan att vagga fram. Det blir lätt lite vaggande annars eftersom det är höfterna som gör ont. Det blir träning för mig att gå med stavarna framöver. Men jag vet inte om jag orkar gå hundrundan idag. Det kanske får bli någon annan som tar ut hunden på en lite längre tur. Jag måste nog ta det lite lugnt i stället efter denna ganska hektiska vecka med fullt schema. Men nu är det ju sommarlov och då kör vi schemalöst.

1 kommentar:

  1. Tinas ö har aldrig blivit av. Kanske kan bli i sommar. Roligt att höra att du orkar så mycket. För egen del så är det lite si och så med cachandet just nu. Ser fram emot nästa söndag. Du kan väl bestämma tid... hämtar dej i Rannäs,,, ordentlig fika bör väl tas med. Hör gärna av dej via mail.

    SvaraRadera