söndag 28 augusti 2016

Möte i Ohs


Den här helgen var det mycket på gång i trakterna. I Värnamo fortsatte väl Värnamodagarna. På helgen brukar vi inte åka på dit. Det är oftast trevligare på vardagskvällarna. Då håller sig folk i alla fall nyktra. I Fänestad hade Hushållningssällskapet sitt sommarmöte på lördagen. Vår församling hade hand om hamburgeriet så maken var där hela dagen och grillade. Själv tänkte jag följa med Katrin och Fredrik på geocachingevent på eftermiddagen. Rusken Runt pågick också och några geocachingvänner hade ordnat ett enkelt event i Ohs.


Jag tog bilen in till stan och åkte sedan med de andra ut till Ohs. De flesta hade anlänt när vi kom strax efter utsatt tid, men några kom efter oss. Det var förstås flera gamla bekanta men även några nya ansikten. Det är alltid trevligt att träffas och pratas vid en stund.


Vi höll till intill fotbollsplanen. En del hade fika med sig. Jag hade en bulle och lite kaffe i termosen. Alla åldrar var representerade. Här träffade jag kosovoper och hans barn, Team Pheet, som var först att logga min nya gömma tidigare på dagen.


Zack var förstås också med. Hana tog det lite lugnt medan vi umgicks med de andra. Efter en halvtimme skulle det bli cachesläpp. Problemet var att de flesta inte hade någon mobiltäckning. Det brukar vara stora problem med det i Ohs. Det har jag varit med om tidigare. Några fick i alla fall mejlen och stack iväg på FTF-jakt runt Rusken.


Vi tog det lugnt först, men sen sa vi att vi kan ju i alla fall logga den närmaste som ju var på gångavstånd. Det blev en liten karavan som promenerade bort till Elastiskt och FTF:ade den som eventsgänget.


Sen gick vi tillbaka till eventsplatsen och fortsatte att snacka med de andra. Zack ägnade sig åt att leta upp bollar. Han älskade att kasta sig iväg efter dem och helst fånga dem i luften. När vi tröttnade på det, gick han över till att bli mossrivare. Till slut tackade vi för oss och fortsatte färden.


De nya gömmorna fanns både på västra och östra sidan om Rusken. Vi valde att ta den västra sidan norrut och tänkte att vi kunde ju logga de gömmor vi passerar. Stickan hakade på efter oss så vi blev två bilar som stannade för att leta upp burkarna.


Vid nästa gömma blev vi upphunna av Robogus som också hakade på ett tag. Vår karavan bestod nu av tre bilar. Vi mötte en del andra bilar som förmodligen besökt aktiviteterna runt Rusken. De som for förbi oss tittade lite konstigt på oss när vi klev ur bilarna och ut i grönskan.


Det satt lite skyltar här och där som visade var man kunde besöka hantverkare och lokala odlare, men vi ägnade oss bara åt att leta burkar. Det gick smidigt när vi var fem personer som kunde leta. Vi var förstås inte först, men det hade vi inte räknat med. Det roliga var att i en av burkarna var det inte någon av eventsdeltagarna som loggat först. Det var två bekanta geocachare från trakterna som råkat passera förbi under sin tur runt Rusken och plötsligt fått syn på att det fanns en ny gömma. Där hade de riktig tur. Det tyckte jag var kul.


Fem gömmor loggade vi längs vägen upp mot Nydala. Robogus lämnade oss innan den sista men vi andra fortsatte tillsammans. Det var dessa vi hittade:
Nano nano
Kuben
Brunst
Får får får?
Möte


Den sista av dem fanns vid ett gammalt missionshus, tror vi att det var. Vi diskuterade i bilen på vägen dit om det skulle vara en mötesplats eller ett missionshus. Det såg inte ut att användas längre, men gömman hittade vi enkelt.


Det hade nog använts för inte så längesen trots allt för möblerna såg inte så urgamla ut, när vi kikade in genom fönstren. Det finns många gamla missionshus som inte längre används. Det är tråkigt om de får förfalla. Då är det bättre att de byggs om till sommarställen eller något annat.


När vi kom upp till RV127 var planerna att svänga höger mot Vrigstad. Den här helgen hade vi det sista uppdraget i sommarutmaningen att klara av. Det innebar att vi skulle logga en myst under helgen. Då skulle vi få en ny souvenir. I Vrigstad finns många mystar och Katrin och jag har löst en del av dem. Därför valde vi att åka åt det hållet och försöka logga åtminstone en av dem.


Vi hamnade på en trevlig liten väg med vackra miljöer. Det slutade med att vi loggade fyra mystar. Vi hade fler på lager, men vi sparade dem för nu var vi ganska trötta och lite hungriga.


En del av mystarna var ganska svåra att lösa men det var inga problem att hitta burkarna. Som vanligt samarbetade vi bra. Det var dessa mystar vi loggade den här gången:
Hard ROCK
Buffécache
Globalt
Some dots


Kvällen hade inträtt och vi vände hemåt igen. Min bil stod kvar i Värnamo och snart var jag på väg hem till Rannäs nöjd med dagens upplevelser. Det blev en trevlig runda med härliga kompisar, ett mysigt event och flera nya gömmor loggade.


När jag parkerade hemma på gårdsplanen, kikade ett rådjur fram bara några meter ifrån mig. Vi tittade på varandra en bra stund innan vi gick åt olika håll. Jag gick in till maken och hunden och en kopp te med en macka. Katrin hittade några kantareller vid en av gömmorna. Eftersom hon inte äter svamp så fick jag dem. Det fanns inget bröd hemma, men som tur är sitter scouttakterna i. jag svängde snabbt ihop lite mjöl, salt, bakpulver och vatten och stekte några chapati i stekpannan.


Sen satte jag mig för att logga dagens fynd. Om jag orkar gör jag helst det samma dag medan jag har upplevelserna färska i minnet. Det gav mig den här nya souveniren.


Dessutom fick jag ytterligare en souvenir eftersom jag klarat av alla tre uppdragen. Det får jag vara riktigt nöjd med med tanke på omständigheterna. Det var en rolig dag. Vi får väl se om det blir fler roligheter. Det är visst ett nytt event redan nästa helg i Sävsjö. Det kanske blir en utflykt åt det hållet då.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar