söndag 7 augusti 2016

Slut på semestern


Semestern gick fort över i år. Maken hade ju bara tre veckor och det är hans semester som slutar nu. Imorgon börjar han jobba igen. För sonens del slutar sommarjobbet idag. Han avslutade sitt semestervikariat med en delad tur. Det var första gången han hade det. Maken och jag hade tänkt åka till gudstjänsten i Missionskyrkan och sedan plocka upp sonen för en tur till stan under hans lediga timmar mitt på dagen. Tyvärr krånglade min mage på morgonen så maken fick åka själv till gudstjänsten, men som tur var lugnade magen ner sig så vi kom iväg till stan lite senare. Det blev söndagslunch på Hotell Vidöstern. Senare lämnade vi av sonen på jobbet för det allra sista kvällspasset. Yngste sonen har installerat sig i Salem och håller på att lära känna omgivningarna. Jag pratade med honom för en stund sedan och han hade det bra.


I veckan passade vi på att besöka Dannäs Våffelcafé och ta en förmiddagsfika där innan sonen började jobba. Jag har ju varit där tidigare i sommar men inte de andra. Det var lite mulet och regnet hängde i luften. Vi föredrog att sitta inomhus.


Jag passade på att inviga min hatt under den här utflykten. Nu när håret börjat glesna, är det kanske dags att börja använda den. Jag köpte den på nätet för ett tag sedan. Modellen heter Feodora och är samma som som Indiana Jones använder. Det händer ju att jag använder mig av mitt alter ego Indiana Johansson när jag är ute på geocachingäventyr. Det var längesen nu och det lär dröja ett tag till innan jag är redo för lite mer äventyrliga turer. Men jag hoppas kunna komma igen och då har jag ju rätt hatt för det.


Under hatten har det glesnat en hel del, men lite finns kvar. Hårstråna har ljusnat också. Vi får väl se när allt ramlat av. Jag kunde ha beställt en peruk, men jag valde att avstå från det. Det gör mig inte så mycket att vara skallig ett tag. Jag vet ju att håret kommer tillbaka sen. Jag tror jag skulle känt mig väldigt konstig och onaturlig ut i peruk.


Familjen har inte förändrats i alla fall. Vi beställde våfflor och kaffe. Sonen testade en Banana split-våffla.


Maken prövade en annan modell. Det blev en Fläskvåffla med lingon och sallad, alltså lite mer åt lunchhållet än bara fika.


Själv valde jag en Citron- och blåbärsvåffla eftersom de smakerna tillhör mina favoriter. Vi fick vänta ett tag på våra våfflor. Det kom lite folk även en vanlig fredagsförmiddag. Våfflorna var goda när de dök upp och vi kunde avnjuta dem i lugn och ro innan vi åkte hemåt igen.


Snart är väl sommarlovet också slut. Jag har lite dålig koll på läget. Jag vet ju att jag inte kommer att börja jobba igen på ett bra tag. För mig fortsätter ledigheten i form av sjukskrivning förmodligen hela hösten. Sonen är ledig lite drygt en vecka till. Sen återvänder han till Kalmar och studierna där. Då blir väl dagarna lite ensammare när jag blir själv i huset. Hunden är förstås hemma hos mig. Så lite sällskap har jag ju trots allt.

1 kommentar:

  1. Stilig dam! Helrätt hatt på dej! En vecka till har vi lov. Eleverna har två veckors ledighet till. Tror att det är lite olika på olika ställen. Blir nog lite konstigt för dej att vara ensam hemma... du har
    väl haft sällskap under hela din sjukskrivningsperiod. Hör av dej om du vill ta en ny sväng på en av Vrigstadslederna.... eller någon annan plats. Anna-Lena

    SvaraRadera