onsdag 5 januari 2011

På vägen

Paketträd vid Gustav Adolfs torg i Malmö
Egentligen är vi ju ständigt på väg. Varje dag avverkar vi en liten del av vår stora livsresa. Hur lång den blir vet vi inte och det är nog bäst så. Vi får njuta av den här dagen innan vi börjar på nästa etapp. Var dag är en gåva från Gud, nästa dag får vi en ny.

Isfontän i samma park
Igår lade vi många timmar på vägen, äldste sonen och jag. Vi åkte ner till Malmö på förmiddagen och hem igen fram eftermiddagen. Det blev bara en dagstur den här gången. Sonen behövde hämta sina festkläder inför lördagens bröllop och jag kunde tänka mig att shoppa lite.

En affär som jag brukar besöka är Matton. De har konstnärsmaterial och kontorvaror. Jag köpte min fickkalender där och nu behövde jag en ny. Tyvärr har jag inte hittat just den modellen någon annanstans. Så Matton planerade vi in. Vis av tidigare erfarenheter valde jag att inte åka en lördag eller helgdagsafton. De brukar ha stängt då. När vi närmade oss, såga jag att det fanns folk i butiken. Alltså borde den vara öppen. Vi rundade gathörnet för att gå in. Då såg vi anslaget på dörren: Stängt p g a inventering! Snacka om otur! Nu löste sig problemet för vi gick till en annan bokhandel och hittade en kalender, dock inte samma modell men samma fabrikat. Den får duga.

Vi åt lunch på China Box mitt på Gustav Adolfs torg, billigt och gott med kinamat. På torget finns en fontän som fortfarande sprutade vatten. Den var helt överklädd med is så man såg inte figurerna som i vanliga fall sprutar ut vattnet. En helt ny isskulptur hade bildats. Vid fontänen fanns också stora träd klädda med ljusslingor som lyste. I ett träd hängde det fullt med färgglada paket, ett riktigt presentträd. Det påminde lite om Pippi Långstrumps julklappsträd.

En liten sväng in på NoaNoa blev det också. De hade rea, allt var nedsatt till 50%. Det passade mig bra för deras priser hör inte till de billigare. Jag hittade en jacka som jag tyckte om. Panduro hade också rea. Så det blev en lite påse därifrån också. Sedan åkte vi hem till sonen och hämtade hans kläder. Vi passade på att duscha där. Man vet aldrig om det finns varmvatten hemma och måste man elda tar det en stund innan man kan duscha. I lägenheten behöver man aldrig tänka på det.

Det var nollgradigt i Skåne och vägarna snöfria. Det stänkte upp en hel del från bilar och lastbilar, men det gick bra att köra både dit och hem. Spolarvätskan tog slut när det var 5 mil kvar och mindre än 1 mil hemifrån började oljelampan att lysa och displayen varnade med röd triangel och ljud att oljenivån var för låg. Hur kunde det vara så när vi fyllde på förra veckan? Vi tog oss fram till macken i Forsheda i alla fall. Där slocknade lampan, men vi handlade både motorolja och spolarvätska. Sedan får vi kolla upp vad det kan vara för fel på Saaben.

På hemvägen stannade vi till hemma hos ett ungt par som är med i vår församling. De har köpt min svägerskas hus och håller på att renovera det. Vi fick ett mejl dagen innan om att ett gäng från församlingen tänkte gå dit med flyttpizza, Det var nog femton personer som trängdes i gillesstugan. De bor där nere medan de renoverar där uppe. Det kommer säkert att bli jättefint när de blir klara.

2 kommentarer:

 1. Hoppas kunna åka till Malmö nästa helg. Karin ch Hampus lämna de flesta av sina julklappar här - enklare att ta i bil än i buss/tåg. Så ville de ha ner några andra grejer också, nu när de fått större lägenhet - i innerstaden, ganska nära Centralen.
  Skulle egenligen - tillsammans med ågra gamla kollegor- åkt till Halmstadpåarp igår för att hälsa på en gemensam kollega. Men vi ställde in.... snöväder var ju på väg. Nu blev det inte så farligt ... men nu har vi å´t kul att se framemot på sportlovet i stället. Di år det fort!

  SvaraRadera
 2. Malmö, det är en stad vi verkligen måste besöka i år!! vi har pratat om de i många år nu, så det är dags att göra något åt saken.

  Roligt med små utflykter tillsammans med något av barnen, man delar alltid något med den som varit med.
  Skönt att duscha där man vet att att det finns varmvatten, klokt val =)
  Kul med inflyttningsfest, eller fest av alla slag....ha det så kul på bröllopet.

  SvaraRadera