söndag 23 januari 2011

Vintersöndag


Tiden bara försvinner med rasande fart. Det har redan gått två veckor av vårterminen. Vi planerar utvecklingssamtalen och ser fram emot att träffa elever och föräldrar. Det är mycket som ska hända innan det blir lov igen. På våren är det ju hela tiden avbrott. Man kan dela in terminen i tre etapper. Först fram till sportlovet, sedan mellan sportlov och påsklov och tillslut efter påsklovet. I år blir mittenetappen lång för påsken kommer så sent.


Imorgon börjar UV-scouterna igen. Jag ska försöka gå lite oftare den här terminen. Under hösten var det inte många gånger som jag var med. Nästa helg har vi årsmöte. Det är på lördag eftermiddag och jag har några samtalsfrågor att skriva innan dess. På söndagen är det gudstjänst som vanligt. Det var det inte idag, inte i missionskyrkan. Vi avslutade den ekumeniska böneveckan ikväll med en gudstjänst i församlingshemmet. I onsdags var det en samling i missionskyrkan men då var jag på tjejträff. Håkan Sunnliden har talat på båda samlingarna. Först handlade det om bönen. Maken refererade predikan. Bönen får inte bli ett av alla andra måsten, bönen är en möjlighet. Ikväll handlade det om bibeln, Guds ord, den heliga skrift. Han hade intressanta tankar om Guds ord. Han sa bl a att Jesus i första hand inte kom med en ny lära. Han skrev ingen bok. Han kom med sina ord och sitt liv. Det var det han gav till lärjungarna och som vi också får ta emot. Det Jesus sa var inte nytt. Det fanns i gamla testamentets skrifter. Vi kan hitta en del också i andra religioner, som den gyllene regeln. Det är sättet han sa det på som skiljer ut honom. Han talade med autoritet står det. Han hade auktoritet på grund vem han var. Det som skiljer kristendomen från andra religioner är inte läran utan personen. Kristen är den som har en tro på Jesus och en relation med honom.


Tidigare idag var hunden och jag ute på promenad. Vi gick hela skogsrundan igen. Det är skönt när man kan lite längre sträckor. På vardagarna hinner man inte riktigt. Då får det bli kortare rundor. På gårdagens runda sken solen, men idag hade det snöat lite. På eftermiddagen kom det stora snöflingor dalande från himlen. Som tur var höll de inte på så länge.


2 kommentarer:

 1. Fina bilder. Tid som hastar. Men då har man det ganska bra, trots allt. Bön en möjlighet, absolut. Inga snöflingor hos oss, men puder sen fredagskvällen. Bra att promenera trots det.
  Ses vi to va 7 ? Ha en bra vecka! Ska skriva ut lite matteproblem från Ncm nu!

  SvaraRadera
 2. Tiden går snabbt, snabbare och snabbast på en gång...
  Nu är det tisdag kväll och jag har inte hunnit kommentera ditt inlägg förrän nu....vart är jag på väg?
  Bra tankar om bön...får tänka på det.

  SvaraRadera