måndag 31 januari 2011

Studier och varma bullar


Nu doftar hela huset av nybakade bullar. Det är maken som bakat. Jag bara njuter av en kopp te och färska varma bullar. Hunden tycker att han också ska få.

Själv har jag förberett mina IUP-samtal som börjar imorgon. Det tar lite tid att förbereda, men det brukar vara roligt att träffa elever och föräldrar för att planera vårterminens arbete. Det blir sista samtalet med sexorna innan de lämnar oss för nästa stadium. Dessutom har jag några fyror som jag ska träffa.

Eleverna har varit lediga idag för vi hade studiedag. Hela dagen har vi pratat om den nya läroplanen och skollagen. Vi brukar klaga på att ljudnivån blir hög bland eleverna, men jag tror lärarna slår dem. Det är jobbigt att höra allt sorl och försöka koncentrera sig på att urskilja vad den som pratar med mig säger. Jag förstår att de som har hörselnednättningar blir trötta efter en dag i skolans värld. Jag har en liten nedsättning men inte så att jag i normala fall blir störd. Det är förmodligen en yrkesskada. Dessutom brusar det hela tiden oc ibland ljuder en ton. Men för det mesta kan jag tänka bort den eller störa bort den.


När jag åkte hem idag snöade det och blåste, men i helgen var det skönt att ge sig ut på hundpromenad. Både hunden och jag njöt av att kunna gå hela rundan. Vi har fått en ny granne som har hund. Så nu finns det ganska många hundar i byn och det innebär många dofter. Ibland möts vi också. Takko hör till de mindre hundarna, men han bröstar upp sig och ska visa sig kaxig. Det är ju så att det är de små hundarna som bjäbbar mest. Terrierna är ju ettriga av sig.


För övrigt var vi i missionskyrkan på årsmöte i lördags och årshögtid igår. Det har varit ett händelserikt år 2010 och bitvis jobbigt. Samtidigt finns det mycket att glädjas åt både när vi ser tillbaka och ser framåt. Vi är ju många som får hjälpas åt. Det är det församlingen är till för, att bära varandras bördor, som Paulus skriver. Då får vi också dela glädjen.


Nu ska jag sätta mig och sticka lite samtidigt som jag smuttar på teet och knaprar på en bulle till. Det är, enligt mig, ett bra sätt att varva ner inför nattens vila.

2 kommentarer:

 1. Så gott med nybakta bullar! Blir inte det samma med frysta -tinade.
  Har haft hälften av mina samtal ( 9 av 18). Trevligt i stort .... Det stora arbetet ligger i bedömningsfasen, före jul. Själva samtalen kräver i princip inget förarbete, men naturligtvis kan det bli en del arbete efteråt.
  Studiedag redan? Vi har vår första vårstudiedag i mars. Läroplan förstås .... Ha en bra vecka - !

  SvaraRadera
 2. Mmmm, det var länge sedan jag bakade vanliga bullar, det har varit lussekatter och semlebullar ett tag nu...

  Vi har visionsarbete om läroplaner i tvärgrupper under nästa vecka. Kul? Spännande? jag vet inte än, men återkommer säkert i frågan.

  Våra samtal börjar v 11, så vi har lite att fundera på än.

  Ha en skön arbetsvecka nu.

  SvaraRadera