onsdag 7 september 2011

Piller och pillande

Höstanemoner
 Ikväll är jag trött. Jag åkte till skolan vid halv åtta på morgonen och kom inte hem förrän vid åtta på kvällen.Det borde vara förbjudet med så långa dagar. men ibland måste man bli klar. Imorgon ska jag hålla en kurs i "Mönster & Algebra" och då måste jag bra bli klar med allt material och med powerpointen. Imorgon ska jag bara hämta den blå lådan på skolan. Sedan åker jag till stan och kursar. Det ska bli spännande för det är min första mattekurs i NTA. Det sista jg gjorde innan jag stängde och larmade på skolan var att skriva instruktioner till min vikarie. Alltså har jag planerat jobbet för två personer och ännu fler om man räknar med eleverna.
Aster
 Det var en lång dag igår också, men jag hann med mycket. Först jobbade jag som vanligt i skolan. Sedan satte jag mig i bilen för att åka till Jönköping. Det var dags för återbesök hos homeopaten. De små pillren med örtmedicin börjar ta slut. Dags att förnya förrådet. De har ju trots allt hjälpt. Min hosta är nästan borta och slemmet likaså. Besöket där går snabbt. Så då har man lite tid för andra aktiviteter i den stora staden när man ändå är där. Elgiganten har bra plastlådor har det sagt mig. Det är samma sort som man kan köpa för dyra pengar på geocachingshoparna, s k Lock&lock. De är riktigt täta och har snäpplås på alla fyra sidorna. Sådana ville jag inhandla och tog alltså en tur upp till A6. Jag letade själv ett tag men blev tvungen att fråga en expedit. De hade gömt dem längst in vid kylskåpen. Det är ju där de hör hemma tycker nog de flesta, åtminstone de som inte geocachar. IKEA försåg mig med ett gäng småpennor till cacharna. Nu är det bara loggböckerna som fattas.
Travel Bug på stenen vid dammen
 Efter de lyckade inköpen behövde jag lite energipåfyllning. Jag fikade på Gasellen på A6. Det ble en riktig nostalgitripp med vaniljkrämsfyllda sockerbullar. Så goda och välfyllda bullar har jag nog inte ätit sedan Härolden slog igen. Det väckte många goda minnen från de nio år jag var bosatt i Jönköping. Stan har förändrats en hel del, men några saker är tydligen sig lika.
Gubbarna vid E4:an
 Det blev inte bara nya piller den här resan. Lite pillande hann jag också med. Resor är bra tillfällen att pröva geocaching på andra platser än hemma. Jag har ju tagit några cacher längs vägen förut. Nu lyckades jag pilla fram sex stycken. Två stycken på uppresan. Den första var vid gubbarna som man kan se utanför staketet vid motorvägen strax innan Skillingaryd. Jag körde av och gav mig ut på grusvägarna på skjutfältet. Jag navigerade efter kartan i mobilappen. Plötsligt skymtade jag gubbarna mellan träden. Cachen hittades snabbt i närheten. Så nu har jag sett gubbarna på nära håll. Det andra stoppet gjorde jag vid rastplatsen i Krängsberg. Den cachen loggade jag snabbt. Polisen brukar ha kontroll där och de var på plats. Men de var väl intresserade av min lilla Fabia.
Lovsjön
På hemvägen loggade jag fyra stycken cacher. Den första var i Torsvik där jag misslyckats en tidigare gång. Nu hittade jag den enkelt. Jag försökte hitta en till vid en godisfabrik i närheten, men den var nog borta. Jag såg bara en snörstump som kanske hållit fast behållaren. Bättre lycka hade jag i lovsjö där jag hittade två stycken  nere vid sjön. Den sista tog jag vid den andra sidans rastplats i Krängsberg. Sedan var jag tvungen att skynda mig hemåt.

Första tisdagen i månaden har vi styrelsemöte i Missionskyrkan. Jag fick åka direkt dit. Dessutom fick jag hålla mötet. Vår ordinarie ordförande åker till Kina idag och ville ägna kvällen åt att packa. Det var flera som inte kunde komma, men vi som var där hade mycket intressant att prata om. Det var roligt att få lite rapporter från olika håll. För ett tag sedan var det församlingshelg, som vi ju missade för att vi var i Skåne den helgen. Det hade varit en bra helg med intressanta samtal. Men hur bra vi än har det så måste vi gå vidare. Det finns alltid nya utmaningar. Precis som det alltid finns nya elever att undervisa och nya cacher att hitta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar