söndag 11 september 2011

Skattjakt i solen

Herrestadssjön
 Fredag och solen skiner varmt och skönt när jag går hem från jobbet. Hur ofta är det så. För det mesta brukar regnmolnen torna upp sig så fort helgen närmar sig. Men en sådan här härlig kväll kan man inte tillbringa inomhus framför TV:n eller datorn. Både hunden och jag ville gärna ut så vi packar ryggsäcken och ger oss av.
Jagade av hundar ut på Holmen
 För många årsedan gick vi från Herrestad ut på Holmen som sträcker sig som en smal ås mot norr ut i Herrestadssjön. Den har funnits med på min lista över platser som borde besökas i sommar. Dels för att det är en vacker plats, men också för att hitta geocachen som finns gömd längst ut på udden. För att komma dit parkerade vi vid vandrarhemmet, rundade Therns gård och gick ut på de smala broarna. När vi var halvvägs ut till ön, kom det två hundar efter oss och skällde på oss. Takko var inte sen att stämma in. Det blev en riktig kvällskonsert med tre hundar och en kör av kanadagäss ute på sjön. Det var gott om sjöfåglar där.
En riktig skattkista
 En av hundarna vände ganska snart, den andre följde med oss över halva ön. Vi lokaliserade gömman ganska fort och kunde plocka fram en riktig skattkista. Sådana cacher är roliga att logga. På hemvägen mötte vi hundarna igen vid gården. Det var väl troligen Jonas Therns hundar.
Store Mosse igen
 Kvällen var fortfarande ung och solen sken för fullt. Så vi fortsatte med bilen upp till Store Mosse. Vi älskar ju mossen, som ni väl förstått vid det här laget. Den här gången tog vi handikappleden ut till Svartgölen, en lagom tur på knappt 4 km tur och retur. Vi såg inte en människa. Det lugnt och fridfullt ute på mossen. Svartgölen låg blank som en spegel med lite krusningar på vattenytan när vinden drog över den.
Svartgölen i kvällssol
 Efter en stund gick vi tillbaka mot solen som sjönk ner bakom trädtopparna. Det mörknade mer och mer, men det är tur att skymningen är lång i vårt land. Det är inte som i Afrika där det blir becksvart på en gång. i hann tillbaka till bilen och ända hem innan det blev riktigt mörkt.
Solnedgång på mossen
På tal om Afrika så var vi på en afrikansk afton i Missionskyrkan på lördagskvällen. Vår pastor och hans familj gjorde en resa till Kenya och Mocambique i somras. Vi fick se bilder och de berätta om sina upplevelser. Efteråt hade Jane, som kommer från Kenya men bor i Forsheda, lagat mat som vi fick smaka på. Ugali (majsgröt) är ganska smaklöst, men med en god kycklinggryta med annorlunda kryddning var även den god. Annars har jag inte gjort så mycket, bara tagit det lugnt hela dagen.

2 kommentarer:

  1. Väldigt fina bilder.... oj, vad det finns mycket att se på nära håll. Ha en bra arbetsvecka.

    SvaraRadera
  2. Vackert att ge sig ut på skattjakt i närområdet!!
    Ha de gott/ Bodil

    SvaraRadera