lördag 7 januari 2012

16 burkar och en punka

Cachehundarna vid havet
 Gårdagen blev trots allt en lyckad dag även det fanns mindre roliga inslag. Jag bestämde mig för att följa med cachevännerna ner till Halmstad för att leta efter burkar i Tylösand. Vi kom iväg mitt på dagen i två bilar. Jag var tvungen att ta min egen bil eftersom de skulle i Halmstad några dagar. Vi gjorde ett litet stopp och loggade en cache i stationsparken i Smålandsstenar som vi alla försökt hitta tidigare. Vi hade väl inte grävt tillräckligt djupt.
Utsikt från Tylösand
 Färden gick längs nissastigen och snart var vi framme där Katrins syster bor. Därifrån skulle vi ta min bil till Tylösand. Vi hann som tur var inte så långt innan det tråkiga hände. Jag blev totalbländad av solen och körde på en refug så kraftigt att vänster framdäck blev alldeles platt. Det var bara att rulla in på busshållplatsen och byta till reservhjulet. Vi hittade det och domkraften men inget fälgkors eller några nycklar. Fredrik fick hämta deras bil och sedan kunde vi fixa bytet men reservhjulet behövde mera luft. Sakta körde vi till en mack för att pumpa det. Det blev en korv med bröd på macken också.
Vågorna kluckar mot stranden
 Min bil fick stå kvar hos Katrins syster och vi fortsatte med deras bil. Vi tog oss ut till Tylösand där det enligt andra cachare skulle finnas bra gömmor längs Prins Bertils stig. Den första lokaliserade jag snabbt vid parkeringen vid handikappbadet. Det var svårare att logga den eftersom där fanns en hel del folk som promenerade eller joggade förbi. Vi väntade därför med loggen tills vi kom tillbaka och tog stigen mot havet. Vågorna kluckade mot stranden. Det var otroligt vackert när vi kom fram till utsikten över Kattegatt. Solen höll på att dala över havet. Det var lite halt på klipporna på sina ställen, men annars var där lätt att ta sig fram.
En av 16
 De första gömmorna hittade vi i buskage. Vi hoppades verkligen att inte alla gömmor skulle ligga bland taggiga buskar och snår. Det gjorde de inte. Det fanns lite variation. Vi hittade 15 gömmor i Halmstad utöver den i Smålandsstenar, totalt 16 cacher loggade under dagen. Det blev rekord för min del. Det förra låg på 13. Vi missade bara en gömma och väl hemma igen kunde jag läsa att den hade försvunnit i den senaste stormen och var "disablad".
Bättre sent än aldrig - lucka 12
 I Halmstad med omnejd finns många slingor med ett stort antal gömmor. En del är s k powertrails och består oftast av enkla gömmor vid vägkanten med korta avstånd emellan dem. De har oftast inte så mycket att berätta i beskrivningarna utan går mest ut på att logga så många som möjligt på kort tid. Det kan ju vara bra om man är ute efter att slå rekord, en för oss som gärna vi se och uppleva speciella platser är de inte så roliga. Roligare är i så fall de serier av cacher läggs ut t ex som en julkalender. Vi hittade en sådan från 2011 års kalender.
Solen dalar i väster
 När vi kommit tillbaka till bilen loggade vi gömman vid parkeringen och fortsatte sedan längs stranden åt andra hållet för att hitta tre till. En av dem ar riktigt marig. Vi nollade GPS:erna vid några stolpar och en soptunna. Vi letade en bra stund överallt utan att kunna hitta cachen. Till slut insåg vi att den bara kunde finnas på ett ställe. Katrin letade reda på en trappstege som stod vid några sjöbodar. Med hjälp av den kunde vi plocka fram den lilla burken och krafsa dit våra signaturer i loggen.
Längs Prins Bertils stig
 Vi avslutade med att gå en liten del av slingan vid Eketånga naturreservat. Då fick hundarna stanna i bilen för de var trötta efter den långa promenaden. Annars hade de roligt alla tre. Vi var alltså tre cachare och tre hundar som var ute på äventyr tillsammans. 
Bara himlen har färger
 Vid niotiden var vi tillbaka vid min bil. Takko och jag gav oss av hemåt Småland. Vi körde inte så fort eftersom vi hade reservhjulet på, men det gick bra att köra. Hunden var trött och sov nästan hela vägen. Jag var också trött men inte värre än att jag höll mig vaken. Vi lyssnade på Karlavagnen på radion den sista biten.
Solens sista strålar över Kattegatt
 Vi får vara riktigt nöjda med dagen trots allt. Jag kanske inte blir lika nöjd när jag får räkningen efter dagens punka. Men det kunde gått betydligt värre. Vi kunde ha kraschat hela bilen in i stolpen vid refugen. Nu var det bara däcket som pajade. Idag är både hunden och jag trötta och slappar mest. Men det kan man unna sig. Imorgon med sen är ledigheten över och vardagen börjar.
Mörkret smyger sig på oss

1 kommentar:

  1. Sådana helt ljuvliga bilder. Låter jobbigt med punka. Skönt att ni klarade er hem, du och Takko.
    Såg hinten om Superettan. Var det alla rutorna som skulle påminna om kortspel? Kröp under och kollade, men inte tillräckligt noga. Få se om jag återvänder nå´n gång....
    Tack för i torsdags ...toppen. Nu ska jag lägga ut bilderna jag tog, och bara skriva bildtexter. Skönt att vara hemma i sitt eget hus igen - även om det är dotterns hus man bott i - och man vet att man har tillgång till allt som finns där - så är det ändå inte HEMMA.

    SvaraRadera