lördag 21 januari 2012

Så var det vitt igen

Från mitt fönster
 Det blev en lång sovmorgon idag. Det kunde jag behöva fast jag inte gjort så mycket på en hel vecka. Jag kikade ut för att se om det hade snöat som de lovat. Jag såg frost men igen snö. Det var inte förrän jag körde hem från stan några timmar senare som det började falla små flingor från himlen. De blev och allt större och större. Då ä det gott att sitta inne och bara titta ut på det kalla och våta.
Snöfall
 Vinden ökade också även om det inte närmar sig stormstyrkor. Den kändes ändå i skymningen när hunden släpade ut mig på en liten promenad. Det var inte så farligt när vi gick bortåt skogen men när vi vände blev det annorlunda. Då kändes snön som isnålar i ansiktet.  Den stora kameran var förstås hemma, men mobilen fångade snöfallet ganska bra, tycker jag. Det ser nästan dramatiskt ut.
Mera snö
 Dramatik har det varit på andra håll också idag. I Oskarshamn tillkännager Håkan Juholt sin avgång. Jag vet inte vad jag ska tycka om det. Han verkade ganska sympatisk, men uttalandena har väl inte varit klockrena. Ibland har han inte precis framstått som påläst. Men det värsta med den här cirkusen tycker jag ändå är mediedrevet. Journalistiken har fått ge vika för klappjakten. Visst ska journalister avslöja och granska våra makthavare, men det betyder inte att de ska klä av dem alla värdighet. Och även jakten har sina regler. Fråga vilken jägare som helst. En riktig jägare vet när man ska skjuta och när man ska låta bli. Men när man lämnar reglerna bakom sig, tar laglösheten vid och då går ingen säker. Vem vågar nu ta över? Vem vill utsätta sig själv och sina närmaste för massmediernas klappjakt? Krisen är inte bara socialdemokraternas. De som styr landet behöver inte bara sympatisörer. Det behövs också opponenter.
Geodog Takko i snön
 Hunden är i alla fall glad för snön som föll. Han skuttade runt i den som om han fått tokfnatt iförd sin nya reflexväst med texten Geodog. Men ikväll letade vi inte efter några nya cacher även om det fanns flera nya att hitta.
Vid crossbanan
 Dagen började med några nya geocacher. Jag var lite förvarnad, men eftersom jag var seg i morse så hann jag inte först till den som fanns vid crossbanan i Sörsjö. Banan var stängd, men cachen fanns på plats. Jag fann den efter lite letande.
Playan vid Vidöstern
När vi ändå var i trakterna fortsatte vi till Osudden. Det var mycket vatten vid playan. Cachen hittades lätt då den låg helt synlig i gömman. Det var nog meningen att den skulle täckas lite mer med materialet runtomkring. Jag lämnade den lite mera dold än tidigare men ändå synlig i den rätta vinkeln. Två cacher blev dagens resultat. Jag närmar mig nästa milstolpe sakta men säkert. Två till så har jag hittat 300. Vi får se när nästa cacherunda kan bli av. Lite svårare är det med snön som kommit. Men den kanske försvinner lika fort.

Ibland kan man önska att krämporna skulle försvinna lika fort. Tyvärr brukar det ta lång tid att återhämta sig efter en förkylning eller annan åkomma. Även om orken inte är helt tillbaka så kan jag göra lite mera nu. Jag får vila en dag till och sedan är det tillbaka till jobbet.

1 kommentar:

  1. Wow, vilka snygga bilder du tog med mobilen. Riktigt dramatiska!
    Och klokt - som vanligt- skriver du om Juholtsjakten. Nej, jag tror inte han var rätt ledare - men han borde iallafall fått en chans. Det fick han aldrig.
    Osuddencachen hade jag lite svårt att hitta. Gpsen - skolans- nollade mitt bland träden. Det gjorde telefonen också.... så jag fick lyfta blicken lite och kolla var jag skull placerat cachen. och då blev den lätt att hitta. VAr också i Värnamo- Hjälshammar igår - promenad i snöfall. Lite häftigt! Ska at Sörsjöcachen när det blir vår igen. Har fortfarande inte skickat efter gps - lite kluven om jag ska bry mig om att leta cacher under sex och en halv dag på Madeira..... Fortsätt krya på dej!

    SvaraRadera