söndag 15 januari 2012

Januarisöndag

 Lite snö i luften och temperatur strax under nollan, det var dagens väderrapport. Vintern tvekar fortfarande. Men det kändes rätt okej att vara ute. Jag började dagen med en kortpromenad innan det var dags för gudstjänsten i missionskyrkan. Det som inte känns okej är att inte kunna delta som man vill i sången. Ibland går det bra, men emellanåt får jag hostattacker om jag försöker sjunga. Idag höll jag tyst för att inte riskera det. Man får sjunga inombords i stället.
 Sedan hämtade vi svärfar på vägen hem. Vi fixade kaffe och semla till fikat, hemmagjorda, alldeles lagom stora. När de andra gick ut i verkstaden för att pyssla sina maskiner, packade jag ryggsäcken och kopplade hunden. Vi äntrade automobilen och åkte för att hälsa på min mamma. På vägen stannade vi vid Blomsterlandet och införskaffade en stor tulpanbukett. Mamma fyller 86 år på tisdag, men då jobbar jag ju. Så vi passar på att gratulera idag.
 Vid Ed svängde vi av mot Hyggestorp för att ta vägen längs Furens stränder. Det var längesedan jag löste en mysteriecache som ska finnas där. För att kunna lösa den måste man först hitta sex andra längs elljusspåret i Horda. Det gjorde jag tillsammans med pojkarna i somras, men vi hittade inte bonuscachen då. Sonen hade förväxlat siffrorna upptäckte vi senare. Det blev aldrig av att jag försökte igen och sedan flyttade cacheägaren gömman. När jag kollade med geocheckern om jag fått fram de rätta koordinaterna, fick jag de nya koordinaterna i stället för de gamla. Jag hade kollat på kartan vart de gick och idag passade jag på att leta reda på gömman. Det var inte så svårt. Den fanns inte så långt från badplatsen vi ofta besökte i min barndom.
Idag var det inget badväder. Det låg is inne vid kanten och en bra bit ut, men så är stranden väldigt långgrund just här. Solen lyste svagt genom skyarna. Det var vackert i det frusna landskapet. Sedan fortsatte vi hem till mamma. Hon visste inte att jag skulle komma och blev glatt överraskad. Vi pratade bort några timmar och fikade tillsammans.  Så gick den eftermiddagen också.
 Innan vi vände hemåt igen tog vi en tur till Rydaholm, hunden och jag. Vid perrongen hittade vi en minicache. Vi lyckades med vissa svårigheter skriva i loggremsan. Det fanns ingen penna och min egen ville inte riktigt till att börja med. Men det gick till slut. Vid Frikyrkan ska det finnas ytterligare en gömma, men där gav vi upp. Det känns inte helt okej att klampa in i rabatterna vid väggen. Det var dit GPS:n ville skicka mig. Jag gillar inte sådana gömmor. Enligt tidigare loggar har en del geocachare stött på misstänksamma personer där som undrat vad de sysslat med. Det var visserligen mörkt och ganska folktomt ikväll, men några personer passerade till fots. Det var då jag åkte därifrån. Vi tog den sista i Rikas hörna, en liten trädgård som sköts av trädgårdsföreningen. Jag såg inte så mycket av idyllen för det var väldigt mörkt där när jag kom dit. Jag hittade i alla fall gömman och kunde logga i ficklampans sken.
En av dagens cacher var gömd i en halvt nergrävd gammal gummistövel täckt av barkbitar och grenar. Det var en ny variant som jag inte stött på förut. Ja, alla sätt är bra utom de dåliga.

Det var förstås mörkt när vi kom hem igen. Lite mat och lite slappande framför TV:n tänkte jag. Vi fastnade för Hans Roslings statistik. Har ni inte sett det så gå in på SvtPlay och kolla. Jag älskar hans föredrag om statistik. Det finns ingen som gör det så bra som han.

Kvällen går fort och snart är det dags att koja. Idag har jag äntligen lyckats ladda ner en ny geocachingapp till mobilen. Alla mina gamla appar försvann när den var på reparation. Den här gången har jag bara laddat ner en gratisapp, men nu ska jag försöka lära mig den ordentligt. Min bibelapp har också försvunnit och den har jag tyvärr inte lyckats hitta igen.

1 kommentar:

  1. Gillar stöveln. Klart en kul gömma. Du hann mycket på din söndag, och vilken glädje att ha en mamma att hälsa på.
    Så den sista kvarten av Roslings program. Får ta de tre första via datorn.
    Ha en bra arbetsvecka! Hoppas den bli o-hostig.

    SvaraRadera