fredag 23 september 2016

Flyttad till Jönköping

Då har jag fått flytta över till hemregionen Jönköping. Jag befinner mig på Medicinavdelning A på Länssjukhuset i Ryhov. Här blir jag väl omhändertagen, men det är lite ensamt och tiden går rätt långsamt när man inte orkar göra så mycket.

Utsikt från mitt fönster

Hittills har allt gått enligt planerna. Jag fick cytostatikan i tisdags. Under tiden fick jag suga på isbitar för att skona slemhinnorna i munnen. Redan i onsdags fick jag sedan tillbaka mina stamceller, som skördades i juli. Fyra personer arbetade i en timme med detta. Det var två från labbet som tinade påsarna med de infrusna stamcellerna och förde över dem till sprutor. Sedan tog sköterskan från avdelningen över och injicerade samtidigt som en undersköterska höll koll på blodtryck och puls. Det var sex påsar och varje påse tog 10 minuter så det hela tog en timme. Även den här gången fick jag suga på något. Nu var det halstabletter för att slippa konstiga smaker i munnen som man kan få.

Sista natten i Linköping blev jag flyttad till ett annat rum. Jag fick dela det med en annan kvinna. Än så länge är jag inte så känslig. Det kommer senare. Det var svårt att sova. Igår förmiddag fick jag åka hit med taxi.

Mina blodvärden är fortfarande bra. Det är meningen att de ska sjunka, men det kan ta ett tag. Sedan dröjer det kanske innan stamcellerna har kommit igång med att bilda nytt immunförsvar. Det är då jag behöver vara isolerad för att inte bli smittad. Det blir jag säkert ändå, men man vill inte ha för mycket för kroppen att jobba med. Så här kommer jag nog att få vara ett bra tag.

Just nu orkar jag inte så mycket. Det blir mest att vila. Jag vet inte hur ofta jag orkar uppdatera bloggen, men jag ska försöka om jag har något att berätta.


7 kommentarer:

 1. Liknande behandling genongick min svägerska för exakt 10 år sedan.
  Nu är hon 76 år och mår bra.
  Önskar dig allt gott också.
  Stor kram från mig här i Bollebygd. <3

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Roligt att höra från dej. Känns bra att allt går enligt planerna. Hoppas att din vistelse inte blir allt för lång.

  SvaraRadera
 4. Våra tankar är hos dig! Gott att höra från dig!

  Kram Nettan och Micke

  SvaraRadera
 5. Våra tankar är hos dig! Gott att höra från dig!

  Kram Nettan och Micke

  SvaraRadera
 6. Gott att höra av dig och att allt gått bra hittills. Du finns i mina tankar.

  SvaraRadera
 7. Gott att höra av dig och att allt gått bra hittills. Du finns i mina tankar.

  SvaraRadera