söndag 11 september 2016

Solig septemberhelg


Efter det tråkiga beskedet att min transplantation blivit uppskjuten en vecka tog jag det lite lugnt resten av veckan. Det var ju ingen panik att varken städa eller packa inför sjukhusvistelsen. Takko och jag kunde koppla av. Tyvärr blev det inte så långa promenader heller. Vägen över kullen har stängts av och nu går det ungdjur i hagen. Vi får ta andra vägar ett tag framöver.


VI höll oss mest hemma, men i fredags tog jag en tur in till stan för en inköpsrunda. Egentligen kunde den väntat, men ibland behöver man komma ut lite hemifrån och då passade jag på. Lite blommor fick följa med hem. Sen planterade jag dem i några krukor i trädgården.


Lunchen intog jag i stan på den libanesiska restaurangen. Det är alltid gott och man kan ju välja det man gillar mest i buffén. Det blev bland annat kycklingspett, tabbouleh, auberginerröra och bulgur.


Senare på kvällen kom kalmarsonen hem. Maken hämtade honom vid tåget. Det är trevligt när sönerna kommer hem och hälsar på. Lördagsförmiddagen ägnade maken och sonen åt att fylla släpet med skrot som skulle till tippen. Det var dags att göra sig av med det som bara låg och skräpade. Äntligen, tyckte jag.


Sen satte vi oss i bilen för att leverera skrotet till rätt ställe. Sonen fick ratta bilen. Anledningen till att han kom hem i helgen var bland annat övningskörningen. Han har skrivit in sig på en körskola i Kalmar för att försöka ta körkort så fort som möjligt, men körlektionerna är ju inte precis billiga. Han räknade ut att att han skulle få mycket mer för pengarna om han tog tåget hem på helgerna och övningskörde med sin far. Så nu kanske vi får se honom hemma lite oftare.


Det var många som liksom vi hade rensat därhemma och ville lämna av en del på Stomsjö. Det var gott om bilar där. Jag lät de andra lasta av det vi ville lämna ifrån oss och gick en lite minipromenad.


På soptippen kan man se samhällets baksida. Tänk så mycket vi slänger. Det bildar hela berg som så småningom täcks över. Ändå har vi inte så stora problem som man kan se på andra håll i världen.
Men nog borde vi kunna ta vara på mycket mer och framför allt inte skaffa så mycket prylar som vi egentligen inte behöver.


När vi kom hem, blev det grillade revben. Vi grillade inte själva utan köpte färdiggrillade. Men tomaterna var våra egna, plockade i trädgården.


Gandalf ville också vara med. Det är en mysig liten katt som gärna kommer in och gosar en stund.


På eftermiddagen gav de andra sig ut på körlektion till. Under tiden fixade jag en äppelkaka med vaniljsås. Det börjar ju bli äppeltider nu, men de godaste äpplena i trädgården är inte mogna än.


Om man inte vill eller kan ta sig till affärerna så kan man ju beställa varor på nätet. Den här veckan kom ett paket med garn som jag beställt. En del hade jag i mitt lager men sex nya nystan kunde jag lägga in i förrådet. Sockfabriken är i gång och det kan behövas fyllas på med lite råvaror. Något måste jag ha att göra framöver.


En bok dök också upp med stickmönster inspirerade av vikingamönster. Jag tror inte man stickade på vikingatiden men vackra mönster hade man. Lite inspiration fick jag i alla fall till en tröja som kanske kan bli färdig nån gång i framtiden.


Jag fortsätter att skicka in nya gömmor. Burkarna har jag ju lagt ut för ett tag sedan. Nu skriver jag beskrivningarna och skickar in dem till granskning och publicering. Min septembergömma är klar och godkänd. Den kommer att släppas en speciell dag framöver. Tredje gömman i serien Gårdarna runt sjön kom ut igår. Den handlar om Gamla Åminne Gård. Det är rätt roligt att skriva och berätta om platserna. Nu har jag bara den sista kvar i den serien.


Idag var jag på gudstjänsten i Missionskyrkan. De andra tog en runda med bilen och tränade på stadskörning, men jag åkte in till Forsheda. Det var trevligt att träffa alla och lyssna till Ingela som predikade om församlingen. Det kanske dröjer innan jag kan vara med på någon gudstjänst igen.

Nu har sonen återvänt till Kalmar. Helgen lider mot sitt slut. Imorgon skulle jag ha stigit upp supertidigt och åkt till Linköping. Nu blir det inte så, men om en vecka är det dags. Imorgon kan jag ta sovmorgon om jag vill, men sen har jag lite andra planer för dagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar