söndag 4 oktober 2009

Champions of Rock

Vi hade en fantastisk kväll igår. Redan vid middagstid satte vi oss i bilen och ställde kosan mot Göteborg. Det hade varit roligare att ta motorcykeln, men det var inte så lockande i regn och blåst. I alla väderprognoser har de pratat om stark blåst och mycket regn. Dessutom brukar det bli ganska kallt framåt natten nu. Det var när vi var lite yngre vi åkte motorcykel ända in i november. Vi stannade på vägen och åt en god kyckling black and white på en taverna precis innan Borås. Sedan fortsatte vi till Göteborg och var framme i mycket god tid. Vi kunde hämta ut våra biljetter och sedan göra stan. Men med min värkande fot och regnet som stundom öste ner förkastade vi tanken på längre promenader. Vi höll oss i närheten av Liseberg.Det blev en liten titt in i shopen på Universeum för att se om de hade några roliga saker. Det blev inget handlat men visst fanns det både roliga och kluriga saker. Lite längre bort ligger Världskulturmuséet. De hade flera utställningar på gång som det var gratis att gå på. Det passar en smålänning. Vi besökte både en som handlade om Bollywood och en om fantastiska bildvävnader från Peru. En stulen värld kallades utställningen eftersom det var plundrat gravgods som visades.
Så småningom drog vi oss in på Liseberg. Konserten var i Lisebergshallen. Vi gick omkring lite, men varken maken eller jag är särskilt intresserade av åkattraktionerna. De är inte attraktiva för dem som blir åksjuka av en vanlig gunga eller av att titta på. När jag har varit på Liseberg med klasser, brukar jag mest sitta på något ställe och läsa. Så kul är jag. Å andra sidan vet eleverna var de ska hitta mig om det skulle vara något de vill. Nästan alltid stöter man på någon bekant på Liseberg. Så blev det igår också. Plötsligt mötte vi min brorson som var där med sin tonårsgrupp.

Till slut öppnade de grindarna till Lisebergshallen och vi kunde leta reda på våra platser. Vi hade platser som var helt OK. Konserten var mer än OK. Peter Johansson är enormt duktig och har en helt fantastisk röst. Med sig hade han Nina Söderquist, som är en lika fantastisk musikalartist. Den tredje artisten var en engelsk tjej som heter Kerry Ellis. Hon sjöng också jättebra.


Champions of Rock handlar helt och hållet om Queens musik. Vi fick höra alla favoriterna, tror jag, 25 låtar + två extranummer. Dessutom berättade de en del om Queen och visade några inslag på skärmen med Brian May. Musikerna kom från England och var mycket duktiga även om gitarristerna hade svårt att komma upp i Brian Mays klass. Men så är han ju i en klass för sig själv.


-
Inledningen på konserten var stark med många underbara låtar. Första delen avslutades med Bohemian Rhapsody. Det är inte ofta man får höra den live. Den är ju riktigt svår att sjunga, men de gjorde det mycket bra. Vilka fantastiska körstämmor det är och kören skötte sig fint. Andra delen var också bra. Slutnumren var förstås We will rock you och We are the champions. Publiken var exalterad och klappade och sjöng med. I sista numet viftades med tändare och lysande mobiltelefoner. Som extranummer fick vi Show must go on och I want it all. Vi gick därifrån mycket nöjda med kvällen. Sedan hade vi en bra stund i bilen innan vi var hemma, men det var helt klart värt priset att åka dit. De fortsätter att turnera på flera platser. Vi kan rekommendera alla som gillar Queen att skaffa biljetter.
-
Dagen efter en kanonkväll brukar kunna bli lite avslagen. Det blev en innesittardag med regnet skvalande utanför fönsterrutorna. Jag var ute en liten runda med hunden. Det hann komma två skurar på den korta stunden. Däremellan sken solen. Det är ju faktiskt så livet är, ömsom sol - ömsom regn, en dag fest - den andra vardag, ibland vin - ibland vatten.
-
Jag läste i min andaktsbok om hur Jesus förvandlade vatten till vin. Bröllopsfesten höll på att ta slut i förtid när vinet tog slut. Jag citerar Niklas Piensoho: "Berättelsen om Jesus är egentligen skriven för att uppmuntra dig att våga göra precis som Maria och tjänarna. Våga bära dina bekymmer till Jesus. Bestäm dig för att göra det du vet att han vill att du ska göra. Be att Gud gör vatten till vin i ditt liv!"
-
Foto: Inga M Johansson, Regn i Göteborg, Bollywood, Periansk bildävnad och Champions of Rock

8 kommentarer:

 1. Visst är det samma konsert/musikal som vi såg i London. Med samme Peter i ledande roll! Superbra! Får nog inte ihop det med Jkpg - även oom jag hoppar över gympan. Mend et kanske blir andra tillfällen. Ska vi åka till Broaryds kyrka ooch lyssan på Bodil - ooch Py Bäckman - den 14 nov. OOm det inte är snöoväder förstås....?

  SvaraRadera
 2. Skulle vara roligt. Vet inte om jag kan då vi har en grej på gång i vår kyrka. Ska kolla. Hade tänkt föreslå en "bloggträff" någon gång i höst.

  SvaraRadera
 3. Låter trevligt ... kanske på höstlovet. Jag är ledig alla dagar utom måndag.

  SvaraRadera
 4. Jag är också ledig alla dagar. Onsdag tänkte jag ta med sonen på IT-mässa i Skövde. Han funderar på att söka dit efter gymnasiet.

  SvaraRadera
 5. Det är mysigt att sitta ned och bara njuta av musiken som spelas live. Det är något visst att vara på konserter man blir så upprymd.

  Jag är nog också ledig de flesta dagarna. Ev tänkte jag åka upp till skolforum måndag-tisdag. Men det är inte bestämt än.
  Vore kul om ni kom till konserten med Py.

  SvaraRadera
 6. Men då kanske vi kan ses på tordagen????

  SvaraRadera
 7. eller torsdagen ....kanske det heter!

  SvaraRadera
 8. Torsdag skulle passa fint. Var?

  SvaraRadera