söndag 11 april 2010

En vårhelg i Malmö

Tulpaner i Malmö
Det var vår i Malmö också. Jag trodde kanske att det skulle vara varmare och mer blommor, men det var skönt ändå. Tulpanerna blommade i alla fall hos min syster.

Vi åkte ner i fredags eftermiddag. På vägen tänkte jag att vi skulle lyssna på en inspelning där min moster berättar om sitt liv. Javisst, sa maken, vi kan ju byta till radion eller en CD om det blir för tråkigt. Men så blev det inte. Vi satt fängslade hela tiden. Min moster finns inte ibland oss längre. Det kändes underligt att höra hennes röst igen. Det hon hade att berätta var minst lika spännande som någon film på TV. Det kunde absolut varit ett manus till en spännande film. Hon berättade om sin uppväxt här i Småland och sin väg till missionär i Kina. Jag har bara hört henne berätta om sin tid på 40-talet i Kina två gånger tidigare, nu fick jag höra det igen. Hon berättar om hur det var i Kina när Mao tog över och hur hon tog sig ut ur landet. Jag måste nog berätta mer om detta i senare inlägg.


Nere i Malmö åkte vi till sonen en stund innan vi åkte vidare till min syster och hennes man. Vi har inte varit där sedan huset blev klart. Nu skulle vi sova hos dem. Det var lite bättre plats där än i sonens etta på 19 kvadratmeter. Vi tillbringade fredagskvällen där med god mat och trevligt prat.

Nu finns det många fina växter att välja bland hos Hornbach

Igår umgicks vi med sonen. Vi var på bland annat IKEA i Malmö som flyttat till ett stort nybyggt varuhus i Svågertorp. Jag hade tittat ut ett skåp i katalogen som jag ville ha till mina pysselgrejer. Nu ligger allt i kartonger och kassar på golvet. Priset var lite avskräckande för plånboken, men vi såg oss runt. Jag fastnade för en annan hylla som skulle kunna passa. Det var en utgående modell och därför nedsatt i priset. Tyvärr fanns det inte någon hylla kvar. Då gick vi till fyndavdelningen och där fanns det där andra skåpet. Lite repigt var det, men priset var rejält nedsatt. Det tar vi, sa jag, men först bad jag maken kolla så vi fick in det i bilen. Det är lugnt, sa han när han varit ute och mätt. Vi betalade våra varor och fällde ner baksätet i bilen. Då visade det sig att på bredden gick det bra, men på längden fattades några centimeter. Det slutade med att jag fick köra för jag var den enda som kom in bakom ratten och kunde frikoppla och bromsa. Skåpet ställde vi i syrrans garage så länge. Jag kan få hem det nästa helg. Min svåger får låna vår bil med släp när han åker ner nästa helg. Då kan han ta med det upp igen. Han veckopendlar nämligen mellan Malmö och Habo.


Pizzasugna utanför kyrkan

Idag var vi först på gudstjänst i Immanuelskyrkan i Malmö. Det är alltid roligt att komma dit. En del känner numera igen oss. Det är bra undervisning och god fika. Idag var ämnet "Berättelsen fortsätter". Det var första delen av tre i temat "Jesus till alla". Tidigare har gudstjänsterna handlat om Jesus och hans liv, död och uppståndelse.

Efter gudstjänsten åkte vi till en äkta italiensk pizzeria och åt en god pizza. Sedan lämnade vi av sonen hemma hos sig och hämtade vår packning och två stora rhododendron som vi fått. De fick husera i baksätet och man hade några blad i nacken hela vägen hem. Hem kom vi i alla fall. Hemma väntade den yngste sonen som inte fick följa med. Han skulle ju åka till Karlskrona i fredags och kolla in Blekinge Tekniska högskola. Det verkade ha varit ett trevligt besök det lilla han sa när vi kom hem. Högskoleprovet hade också gått bra. Den som var gladast när vi kom hem var i alla fall hunden. Han blir alltid överlycklig när jag kommer hem.

Nu börjar vardagen igen. De hektiska veckorna i slutet på vårterminen ligger framför oss. Jag ska ha utvecklingssamtal, avsluta nationella proven, skriva kunskapsprofiler och skriftliga omdömen. Men det är också många andra roliga saker som ligger framför: fiskedag och andra friluftsdagar, World Tour-resan och mycket mer.

Sädesärlan är tillbaka
Innan vi åkte till Malmö lyckades jag fånga sädesärlan på bild. Den var svårfångad, men punktlig som vanligt. Den kommer alltid 6-7 april. Det väntar många spännande och roliga saker i trädgången också. jag kollade drivbänken i fredags, men då var det för kallt att så. Snart har solen värmt upp den tillräckligt för den första sådden.

2 kommentarer:

 1. Fin ärlbild. Tycker att det är svårt att få den lilla fågeln att titta in i kameran. Du har lyckats.
  Jasså, IKEA har flyttat till Svågerstorp nu. Visste att det var på gång. Vet inte hur många gånger vi/jag varit med Karin ( och hennes ex-kille) i Bulltofta. Det är mycket som vi hämtat därifrån - både till dem - och som nu delvis finns på Karins vind - och till oss här hemma. Men visst är IKEA bra ... bara att det ta sådan tid att handla där... det finns för mycket att titta på.
  Utvecklingssamtal hade vi i februari. Skönt att det är gjort. Ska "bara" skriva omdömen - och det behöver inte ta så lång tid det heller, det är sjunde gången jag ska skriva omdömen om sexorna, och det händer ju inte så mycket från en termin till en annan.
  Pratade med grannen ( japansmissionärssonen) idag om din moster och dina kusiner. Han trodde säkert att han kände till dem, han ville gärna veta deras namn.

  SvaraRadera
 2. Oh, vad ni har upplevt vår innan den kommit till oss, så härligt!!

  Men idag har jag varit ute på en riktig vårpromenad, fåglarna kvittrade och solen värmde gott =)

  Jag börjar mina utvecklingssamtal i morgon och fortsätter veckan ut plus måndag i nästa vecka. Jag tycker att det ska bli roligt att träffa alla föräldrarna igen och höra hur de upplever det första året på högstadiet.

  Härligt med gudstjänst och kyrkpizza istället för kyrkkaffe=))

  Jag har aldrig varit på IKEA i Malmö, men det kanske är dags för ett besök snart.

  SvaraRadera