måndag 26 april 2010

Jubel och bävan

Idag jublar vi! Något roligt har hänt! Av en händelse så gick jag in på Skolverkets hemsida. Där läste jag att i fredags hade de fattat beslut om vilka projekt som skulle beviljas pengar i matematiksatsningen det här året. Eftersom vi på vår skola hade sökt pengar, blev jag förstås nyfiken. Det var inte helt lätt att hitta listorna med de beviljade projekten, men till slut gjorde jag det. Vi fanns med!

Jag var givetvis tvungen att berätta för alla som var kvar på skolan. Det var några i alla fall. Själv var jag kvar för jag skulle ha ett utvecklingssamtal senare. Jag ringde till några också bl a vår rektor. Det blev glada miner och tjoho! De närmaste två åren ska vi arbeta med vårt projekt. Vi fick i princip allt vi ansökt om. Summan är ofattbara 469.000 kr. Tänk vad mycket man kan göra för den summan. Vi ska både förkovra oss och bygga upp en mattebank. Roligt ska det bli, men samtidigt undrar man lite vad man ger sig in på. Det kommer att ta tid och kräva energi. Det är lite med bävan man ser fram emot arbetet. Ska vi orka med det. Vi vet ju att det samtidigt kommer att bli mycket jobb med implementeringen av de nya kursplanerna. Men trots allt är det den roliga vågskålen som väger över. Så imorgon kommer vi att fira med tårta på personalrummet.

Tabellträning med montessoripärlstavar
Det mesta i livet har två sidor. I allt vi möter kan vi se både negativt och positivt. Ibland väger det ena över, ibland det andra. En del ser alltid det negativa första, andra det positiva. Vi är olika på den punkten. Själv är jag nog mest positiv. För några veckor sedan hade vi en samling där vi fick dra ett kort. På korten stod olika egenskaper. Vår uppgift var att berätta om oss själva och någon situation då vi var sådana som ordet på kortet beskrev. Vi skulle inte förringa oss själva och använda tveksamma ord som nog, ganska eller kanske. Vi skulle våga vara raka. Det var en nyttig uppgift. De är så lätt att lägga till ett litet ord som gör oss mindre än vad vi är. Mitt egenskapsord var just "positiv". Det var inte så svårt för mig att påstå att jag är positiv. Det är faktiskt sån jag är. Dessutom gillar jag utmaningar.

Idag åt vi våfflor till fikat. Imorgon blir det tårta. Det verkar bli en superfikavecka. Det är jag och en kollega till som ansvarar för fikat den här veckan. Vi får väl plocka fram skorporna i slutet av veckan. Annars får vi nöja oss med att titta på kakfatet med virkade bakverk som jag hade med mig idag. Det är mitt senaste projekt på pysselfronten. Så småningom kommer "recepten" att finnas på min pysselblogg. Länken finns till höger.
Läckra kalorifria bakverk
Nu får vi smälta det här och börja planera för framtiden. Kommer jag att kunna sova i natt?

4 kommentarer:

 1. Grattis till skolverkspengar. Vår kommun har också fått pengar, iallafall vid tidigare tillfälle. Alla pengar har satsats på 1-3 .. bl.a. genom samarbete med Navet. Tyvärr så är det inte vi fotfolk som besrämmer något i den här kommunen ....
  Fina bakverk ... även om jag tycker det ätbara låter än bättre.
  Visst är du positiv Inga, men som jag har lärt känna dej så skulle jag ge dej epiteten mångkunnig, nyfiken, utmaningsbenägen...
  Hur tycker du det stämmer?

  SvaraRadera
 2. Va roligt att ni har fått pengar till matteprojekt!! Jag tycker som förälder att ni gör ett superbra jobb alla på F-6 skolan, ni är guld värda!! Jag väntar med spänning på att "recepten" ska komma ut på din pysselblogg! Har tänkt mig att virka när allt med konfirmationsavslutning har lugnat ner sig. Vi ses ikväll! Gittan

  SvaraRadera
 3. Grattis till pengarna!! Det är alltid kul när det man söker går igenom.
  Här satsar vi också mycket på matten och det kommer att ge resultat. Jag har för mig att de fått pengar till det tidigare...

  Håller med A-L du är mångkunnig, vetgirig, omtänksam, fanatsifull och positiv mm mm. Du har så många fina egenskaper Inga!

  Häftigt kakfat!! Hopas att jag kan få till någon liten kaka av den modellen =)

  Ha en god kak och tårtvecka =)

  SvaraRadera
 4. Läckra bakverk ja.
  Bröderna Johansson hälsar att de fått "en lillasyster" i födelsedagspresent. Ixus gillar henne, XP är som förväntat artig men lite reserverad.

  SvaraRadera