torsdag 22 april 2010

Vinterns återkomst

Snöfall i stan
Hjälp! Nu har vintern återkommit till våra trakter. Det var iskallt i morse och likaså på förmiddagens rastvakt. Min kollega berättade att hon hade haft snö hemma hos sig på morgonen. Det var ju skönt att vi slapp det, tänkte jag.

Hagel på vindrutan
På eftermiddagen var jag i Kärda på möte med utvecklingsgruppen i vårt rektorsområde. När vi åkte därifrån haglade det. Färden gick vidare in till stan. Min mobiltelefon har inte funkat de senaste dagarna. Jag tänkte få den fixad medan jag ändå var på hållet. Jag hoppades att jag skulle slippa köpa en ny. Så farligt var det inte, bara lite skräp på SIM-kortet. Men i stan snöade det kraftigt på sina ställen. Stora blaffor skymde sikten. På hemvägen måste jag tanka. Ingen höjdare i snövädret, men det höll uppe medan jag fyllde tanken. Däremot haglade det rejält när jag kom hem. Haglet låg i drivor på den andra bilen. Så kan det vara så här på våren. Undrar hur det blir till helgen när vi har hajk.


Igår kom mitt pysselskåp hem. Jag har inte hunnit skruva ihop det. Det blir senare. med på samma lass fanns ett träd som jag fått av min syster och svåger som skulle gräva upp det. Nu står det i vår trädgård i stället. Förra helgen hade vi med oss två rhododendron hem från samma ställe. De placerade vi i det japanska hörnet av trädgården. Jag började plantera mitt japanska hörn för så där fem år sedan. Varje år kommer det till något nytt.

Dagens skylt kommer från Japanska parken i Leksand. Den var nog ganska nyanlagd när vi var där för några år sedan för jag tyckte inte att den hade vuxit upp så värst mycket. Den blir nog finare efter några år. Så är det i min japanska trädgård också.


Människor kan också behöva tid för att mogna. Vi är inte färdiga när vi kommer till världen. Vi blir aldrig färdiga för vi utvecklas hela tiden. Om vi inte gör det, dör vi. Livet går alltid vidare, tiden går alltid framåt. När vår tid är ute, får vi lämna plats för andra. Döda växter skapar förutsättningar för efterkommande vegetation genom att multna ner till bördig mylla. Jag önskar att jag också skapar goda förutsättningar för de som kommer efter mig. Förhoppningsvis redan nu och för dem jag möter varje dag.

2 kommentarer:

  1. Så sant, vi behöver tid för att mogna. Och mognar gör vi hela vårt liv..... konstigt att då samhället i stort inte har någon plats för alla erfarna.Vilken kompetens det finns där...Men kan det vara så att ungdomssamhället har en attityd och rädsla för erfarenhet.... eller kanske bara okunskap.

    SvaraRadera
  2. Visst ser du till att människor i din närhet mognar. Du ger ju dina elever kunskap om många olika saker varje dag. Jag lär mig själv varje dag olika saker...tänk så tråkigt om man gick omkring och inte lärde sig nått på dagarna. Vi mognar på det viset genom kunskap och ålderdom...

    SvaraRadera