torsdag 8 april 2010

"Våren är du"

Dammen är åter isfri
Igår sken solen och det var härligt att vara ute. Idag var det lite kyligare och ikväll kom ett stilla vårregnet när hunden och jag tog vår kvällsrunda. Blåsipporna slår ut i backen. Idag lyste det blåa fläckar lite överallt. Maken eldade det torra fjolårsgräset så att det nya kan ta sig upp. Krokusarna blommar för fullt. De har spridit sig långt utanför rabatterna. Humlorna söker i blommornas inre. Nu väntar vi på den riktiga värmen.


För några veckor sedan var det snö i drivbänken, men jag lade på fönsterrutorna och solen smälte all snö ganska fort. Idag kollade jag i drivbänken, men det var bara 10 grader. Än så länge är det för kallt att så. Snart kan jag pilla ner lite salladsfrön. På våren kan allt gå jättefort eller så får vi vänta och vänta. Men det kommer en dag när utomhussådden kan börja. Under tiden får vi börja inomhus. Mina tagetesfrön har redan grott.
Humlebesök i krokus
Imorgon åker vi söderut. Vi kan ju hoppas att det är varmare där. Vi ska hälsa på äldste sonen och syrran, men den yngste sonen och hunden får stanna hemma. Han ska skriva högskoleprovet på lördag. Sonen, inte hunden!

På vår toalett har vi en korg med lite böcker och tidskrifter. Det händer ju att man blir sittande en stund och då kan man hinna läsa lite. Där hittade jag en bok med dikter och tänkvärda tankar. I den fanns en dikt av Karin Boye, som jag fastnade för.

Morgon
När morgonens sol genom rutan smyger,
glad och försiktig,
lik ett barn, som vill överraska
tidigt, tidigt en festlig dag -
då sträcker jag full av växande jubel
öppna famnen mot stundande dag -
ty dagen är du,
och ljuset är du,
solen är du,
och våren är du,
och hela det vackra, vackra,
väntande livet är du!
Ur Moln av Karin Boye

1 kommentar:

  1. Hoppas att ni fick möta våren i Malmö. I London så var den igång för fullt.

    SvaraRadera