måndag 19 april 2010

Vårfrossa

Kanske njuter vi så mycket av våren just i år därför att vintern varit så kall och snörik. Kontrasterna blir så stora. Det är den variationen jag gillar med våra årstider. Det betyder att man får frossa i allt det härliga med just den här årstiden. Snart växlar det igen och en ny årstid tar vid med andra saker att njuta av.

Just nu sitter jag och tittar ut genom fönstret framför skrivbordet. På åkern nedanför går rådjuren och betar och hundratals fåglar pickar efter föda i gräset. Jag undrar vad de hittar för godsaker. Ibland brukar tranorna också gå där och äta. Naturen bjuder på så mycket att titta på. Bättre än många filmer och TV-program. Det är inte alltid samma action som i nämnda medier. I verkliga livet händer saker oftast långsamt, men ibland hettar det till även där. Plötsligt lyfter hela fågelskocken i ett moln av vingar. Rådjuren skuttar iväg med den lysande vita baken vänd mot oss. Då är det action. Men strax lägger sig lugnet igen.

Igår var det söndag och gudstjänstdag. Det var min tur att leda samlingen och vår värdgrupp hade tjänstgöring. Vi fick lyssna till vackra sånger framförda av några tjejer som kallar sig Ecum. Vår pastor predikade om hur Jesus stillade stormen. Det kan vara lämpligt att påminna oss om att han har makt över naturkrafterna också med tanke på allt som händer på Island. Man känner sig rätt liten mot de enorma krafter som spyr ut lava och aska. men det är säkert fascinerande att se. Någon gång skulle jag vilja åka till Island men inte nu.

Första var det inte säkert att vi hade någon organist på gudstjänsten. Han skulle vara nere i Skåne och förmodligen inte hinna hem till söndag eftermiddag. Vi brukar ju sjunga en psalm medan kollektörerna samlar in dagens kollekt. Men jag tänkte då att det måste ju inte alltid vara likadant. Varför inte göra något annat? Jag plockade ihop lite bilder till en vårfilm och satte till musik. Så medan vi lät kollektboxarna gå tittade vi på min lilla film. Bilderna var tagna i Rannäs och några i Malmö i år alla utom en som var från förra året. Jag ville ha med en utslagen vitsippa och det hade jag inte lyckats plåta någon i år än. Filmvisningen gick bra och organisten var på plats. Han ångrade sig och kom hem lite tidigare. Filmen finns här nedan.

Nästa helg är det hajk för UV-scouterna. Jag hoppas det blir lite varmare då. Den här helgen var så blåsig och kall, men det var ändå skönt att ut och gå. Fast jag hoppade över trädgårdsarbetet. Det hinns nog med ändå.

Imorgon hoppas jag att mitt pysselskåp kommer hem. Då kanske jag kan få lite ordning på allt pysselmaterial som ligger och dräller. Det kommer säkert att ta ett tag innan jag har sorterat allt och fått det som jag vill. Jag ska skänka bort en del böcker till Erikshjälpen har jag tänkt. Man samlar på sig så mycket som man tror att man ska läsa igen men aldrig gör. Det kanske någon annan vill läsa.

3 kommentarer:

 1. Javisst är det härligt att våren kommit!! Förra året fick vi njuta av vitsippor under lång tid eftersom nätterna var så kalla. Så det kan bli en lång njutning även i år. Jag har fortfarande tjock jacka och mössa på mig när jag tar mina morgonpromenader. Och handskarna kan jag inte vara utan.

  Härligt att sitta och se ut över naturen och vad som händer där.

  Fint bildspel =)

  SvaraRadera
 2. Du hittar alltid så bra musik till dina Photo Stories. Vilket superbra program, bara lägga in bilderna och sedan ser det ut mer som en film än ett bildspel.
  Har er ärlas partner dykt upp än? Vår ärla går fortfarane och väntar. Efter så lång tid av väntan, så börjar man bli riktigt orolig!

  SvaraRadera
 3. Vi har gott om sädesärlor här runt omkring. De flyger lite kors och tvärs så det är svårt att se vilka som hör ihop.

  Musiken kommer från Multimediabyrån. Där finns massvis att ladda hem.

  SvaraRadera