söndag 4 april 2010

Härlig påskpremiär

Påskriset lyser i solen.
Vilken fantastisk dag det har varit! Underbart väder! Solen sken redan på morgonen när hunden och jag tog var morgonpromenad innan frukost. Vi såg tranorna. Det är vackra fåglar, särskilt när de breder ut sina vingar och glider fram genom luften för att landa en bit bort. Älgarna är också pampiga. Vi såg två stycken uppe i skogen.

Penséerna har hamnat i buren.
Rådjuren däremot är jag inte så glad åt. De är vackra men de äter upp mina plantor. Idag har jag planterat lite nya penséer i stället för de som rådjuret åt upp. Sedan gjorde jag burar av kycklingnät så att inte rådjuren ska komma åt dem. Mina blev inte så vackra som de jag såg i Aftonbladets bilaga förra lördagen. Det krävs nog lite övning för att få till dem bra. Jag får fortsätta tillverka burar för rådjuren lär behöva mat och den verkar de vilja hämta i min trädgård. De har nallat på tulpanbladen också.

Blå krokus är vackra.
När jag ändå höll på med jord och krukor, skolade jag om mina chiliplantor till större krukor. jag måste nog ge bort några om alla klarar sig. Jag har tolv plantor av te olika sorters chili. Så många behöver jag inte. Jag planterade några sticklingar av krukväxter också. De hade fått små rötter och behövde komma ner i jorden. Av bara farten sådde jag några tagetesfröer också. Tagetes hör inte till favoriterna, men de fyller en del tomrum i rabatterna.

Klart för avfärd
Efter en lätt lunch var det så dags för premiären. Motorcykeln var tankad och klar. Inte min men makens. jag fick vänta med körpremiären och åka där bak. Vi tog vägen söderut mot Bolmen. Vägarna var fina men lite skumpiga här och där. Det är väl tjällossningen som ger bulorna. Det var mycket is kvar på sjöarna. Vid färjeläget på Bolmsö fick vi vänta en stund på färjan som först skulle över till andra sidan innan den kom tillbaka och hämtade oss. Det var skönt att rikta ansiktet mot solen en stund. Isen rörde sig norrut märkte vi efterson färjan fick bryta nytt på vänstersidan. isen var säkert 25 cm. I rännan var det fullt av issörja och isflak. Det var synd att inte kameran var med så att jag kunnat visa hur det såg ut. isen är nog inte kvar nästa gång vi kommer dit.  I Sunnaryd pratade vi med färjkarlen som berättade att vintern är inga problem. Det är nu på våren det kan bli problem med isen som blåser in.

Passageraren är klar för årets premiärtur
Det var skönt i luften. Solen värmde på ryggen ibland och bara lite kyligt i vinddraget. Det var ändå skönt att stanna till vid Alebo i Södra Unnaryd och ta en kopp kaffe och en våffla. Sedan blev det lite kyligare. Vi hamnade på en grusväg där vi fick ta det lite lugnt. Det var mjukt och geggigt på vissa ställen och rullgrus på andra. Det var skönt när vägen blev belagd igen. Efter ca 4 timmar var vi hemma igen lite småfrusna men nöjda med premiärturen.

Återanvänd skylt får illustrera premiären. 
I år tar vi det lugnt i påskhelgen. Inga fester, bara vara. Vi fixade en enkel påskbuffé åt oss själva. Det är bara yngste sonen hemma. Den äldste är kvar i Malmö. Vi ska åka ner till honom nästa helg. Då får vi fira med honom.

Påskafton är ju en liten mellandag. Den ligger mellan den allvarliga långfredagen och den glada påskdagen. Imorgon ska vi åka till Kärda på påskgudstjänst. Jag tycker alltid bäst om påskdagen för då får vi hälsa varandra med orden: "Kristus är uppstånden! Ja, han är sannerligen uppstånden!"

2 kommentarer:

 1. Ni är bara för härliga som låter det underbara bli av, och det första riktiga soldagen. Kloka människor ni är som verkligen fångar dagen.

  Här är det lite förkylt, så mycket så jag får hoppa att vara med i kören =(
  det känns riktigt tråkigt...jag ville ju så gärna vara med och sjunga denna glädjens dag. Men jag ska vara kyrkvärd så jag får chans att lyssna på den i alla fall.
  Sedan blir det nog till att ta det lugnt resten av dagen.

  SvaraRadera
 2. Det låter som en fantastisk påskaftonstillvaro. Är det inte jobbigt att sitta så länge på MCn - även om ni gör stopp emellan....?
  Snart är det tisdag.... skickar vägbeskrivning med mail... ni åker väl ihop fr G-d?

  SvaraRadera