söndag 18 november 2012

Höstmarknad, åtta ugglor och en ormvråk

 Då var vi hemma igen efter en lång dag med många olika aktiviteter. Den började med städning av missionskyrkan och lite förberedelser inför eftermiddagens höstmarknad. När vi kom hem, fixade jag lite kaffe. När vi satt i soffan och fikade, hörde jag ett litet konstigt ljud som om något brast. Det gjorde det också. Efter ett tag upptäckte jag att det var tråden som höll fast glaset i mina glasögon som gått av. Det blev utryckning till stan för att fixa detta innan de stängde. Maken hade ändå tänkt åka in och handla. Det tog bara en halvtimma så var det fixat och gratis var det också.
 På hemvägen fick vi syn på en ormvråk ute på åkern ovanför skolan i Forsheda. Jag såg den där för några dagar sedan. Då undrade jag om den var skadad. Nu klev den runt och när vi körde lite närmare, flög den iväg. Så den var inte skadad. Vi kom hem och hann laga lite soppa innan det var dags att återvända till kyrkan och höstmarknaden.
 Först var det försäljning vid olika bord, som värdgrupperna och några andra hade hand om. Vår värdgrupp sålde julgodis. Vid andra bord fanns det kakor och ljuslyktor. En del saker utgjorde lotter i lotterier så man kunde vinna något om man köpte dem. Det var fullt upp hela tiden så jag glömde alldeles bort kameran. Därför har jag inga bilder på den försäljningen. Det var inte bara saker man kunde köpa. Det fanns också upplevelser. Jag sålde geocachingäventyr som kommer att äga rum till våren. Det blev ett gäng som ville pröva.
 Det fanns också fika att köpa och sedan blev det musikunderhållning av några barn som spelade saxofon och fiol. Pastorn höll en andakt och berättade om Bileams talande åsna. När inte Bileam ville lyssna på Guds röst, fick han en tillrättavisning av sin egen åsna. Det är väl inte så vanligt att möta en talande åsna, men visst händer det att banala ting kan tala till oss. De kan påminna oss om vad som är viktigt.
 Sedan började auktionsdelen. Micke auktionerade ut en massa saker. Det fanns hemstickade sockar, dukar och sjalar, kakor och bröd, honung och saft. Det blev dragning i lotterierna. Jag vann en grillkväll hemma hos några i församlingen.
 Mina ugglor var populära bland de yngre deltagarna. De hade ju chans att vinna uggleväskan. Det blev ganska mycket pengar till slut. Alla pengar som kommer in vid höstmarknaden går till församlingens missionsarbete. Vi understöder några som jobbar i Mocambique och en man som jobbar med radiomission i olika länder. Genom honom har vi kontakt med en kristen församling i Ryssland.
Efter auktionen kunde man köpa korv med bröd utanför kyrkan. Maken och några till grillade korv på parkeringen. Vi andra städade och gjorde i ordning inne i kyrkan. Imorgon är det bön- och lovsångsgudstjänst, men då är vi inte hemma. Vi ska till Lerum och fira en 60-åring till.

1 kommentar:

  1. Vilken smart grej, att sälja ett geocachingäventyr. Ugglorna var fina. Har du virkat väskan också?Undrar när du hinner.... fast du kasnke inte är ute och far och flyger så mycket som jag... och då blir det lite tid över. Får nog passa på att besöka din pysselblogg för att se vad du hittar på....Roligt med traditioner som lever kvar. Missionsauktioner påminner om min barndom. Fast jag har varit på sådana här i Grimsås också. Men nu är tyvrr generationen som ordnade dessa, borta. Så jag beundrar er som fortfarande håller i.HA en bra arbetsvecka!

    SvaraRadera