tisdag 27 november 2012

Skolan - Spruta - Söka

Vantar på gång
 Idag var jag tillbaka i skolan. Igår vaknade jag med lite småfeber och jätteont i halsen så då blev jag hemma och försökte kurera mig. Jag är väldigt känslig för infektioner och höstens fuktiga väder är verkligen inte bra för mina luftrör. Ibland önskar jag att kylan skulle komma på allvar. Det blir lite lättare att andas då och har man bara varma kläder så klarar man kölden bra. Det är ganska tråkigt att vara hemma och inte riktigt orka göra något vettigt. Jag vilade mest, drack en massa te, tittade lite på TV och stickade lite på ett par vantar. Den ende som gillade dagen var nog hunden. Han är nöjd när någon är hemma hos honom. Fast ännu bättre är det när man orkar gå ut med honom på en riktig långpromenad. Men det blev det inte. Några korta turer orkade jag med. Men idag var det lektioner som vanligt.
Makaron med violsmak
 Efter jobbet åkte jag direkt till stan. Det var dags för den tredje vaccinationen mot TBE. Först måste jag till apoteket och lösa ut vaccinet. Det var lång kö, men jag hann till vårdcentralen i sista minuten. Sen gick det fort att injicera de dyrbara dropparna. Så nu är jag skyddad i tre år framåt.

Därefter uträttade jag några ärenden i stan. Det gick förhållandevis snabbt och jag hittade vad jag behövde. Jag tyckte att lite kaffe skulle sitta bra så jag satte mig med en latte och en mumsig kaka på Café 18. De hade blå makroner. Jag frågade om det var blåbärssmak för det har jag ju bakat själv och det var supergott. Men då sade hon att det var violsmak. Det var ännu bättre, tyckte jag. Jag gillar verkligen viol och det var gott. men det var inte billigt. Tur att lönen kom idag. Ännu bättre blir de väl att få nästa månadslön. Då får vi den nya lönen och även retroaktivt från april. Det ser vi fram emot.
Indiana J-bro
Innan det började mörkna alltför mycket tänkte jag försöka leta reda på en geocache vid Lagan lite nprrut från stan. Det har kommit ett antal nya cacher längs Lagans stränder och även vid Prostsjön. Jag parkerade vid en transformatorstation bakom en skåpbil. Sedan plockade jag på mig lite utrustning i fickorna så jag slapp ta med väskan. Förra gången jag parkerade här hittade jag en annan cache vid en Indiana Jones-bro. Det var där mitt alter ego, Indiana Johansson, uppstod. Idag passerade jag en ännu smalare och vingligare hängbro. Den var säkert riktigt hal också. Jag prövade aldrig. I stället fortsatte jag stigen fram till stället där cachen skulle vara. Där fick jag syn på en jaktryggsäck med stol och lite andra föremål vid sidan av stigen. Lite längre bort upptäckte jag en person klädd för att vada som pratade i telefon. Han hade inte sett mig när han avslutade samtalet. Jag tänkte att det var bäst att ta det lite försiktigt så han inte ramlade i vattnet, när jag sa hej. Han hoppade till med klarade sig utan att plumsa i. Det visade sig vara Ploffe som också var ute efter cachen. Men han hade också med sig en kratta och en metalldetektor. För några dagar sedan var det en annan geocachare som tappade sin GPS på platsen. Ploffe tänkte hjälpa till med att leta. Han hade redan sökt av området och det var Monway som han pratade med i telefonen. Tyvärr ligger nog apparaten i Lagan.  Han hittade den inte. Däremot hittade han burken när vi gemensamt började leta efter den. Sedan hjälpte jag honom att bära tillbaka grejerna till skåpbilen. Det var hans bil jag parkerat bakom. Det är alltid kul att träffa nya geocachare ute i skogarna. 

Först hade jag tänkt försöka hitta en till, men det mörknade raskt så jag avbröt sökandet och drog mig hemåt. Hemma igen såg jag att det publicerats ytterligare två cacher vid Prostsjön. Då har jag tre att leta efter på det stället och fyra längs Lagan. 

Till alla geocachare som läser detta kan jag meddela att alla mina utlagda burkar har blivit godkända av reviewerna och kommer att publiceras någon gång innan jul. Så håll utkik efter nya gömmor i trakterna.
Julkonserterna närmar sig
På hemvägen stannade jag till vid ICA i Forsheda för att handla in lite nödvändiga basvaror och ingredienser till adventsbaket. Lite saffransbröd ska det bli till på söndag. Det är ju tradition. På anslagstavlan fanns en affisch om vår julkonsert. Nu övar vi för fullt. jag hoppas att många vill komma och lyssna på julsångerna. Det kommer att bli kanonbra. Den 8 december kl. 17 eller 19.30 kan man få komma. Biljetterna säljs på ICA och kostar 50 kr inkl. fika. Överskottet från konserterna går till  De glömda barnen. 

1 kommentar:

  1. Julkonsert, krockar med vårt/samhälle+skola luciafirande... ja, det är mycket nu.... Geocaching i sådant här väder.... näääää... längtar till finväder... men ingen snö.

    SvaraRadera