onsdag 7 november 2012

Kvalitetsarbete

Sommarens sista ros
 För några veckor sedan hade vi några frostnätter. En morgon när jag kom ut hittade jag en av de sista rosorna i trädgården för den här säsongen. Det var så vackert med iskristallerna på kronbladen. I morse fick jag också skrapa bilen, men annars har det varit lite mildare ett tag. Ibland har det varit riktigt skönt ute. Den här veckan har jag inte hunnit vara ute så mycket, i varje fall inte i dagsljus. Det har varit långa dagar med många aktiviteter.
Frostig Flammentanz
 I måndags hade vi studiedag. Det stod kvalitetsarbete på programmet. Det hör väl inte till någon av våra favoritsysselsättningar. Vi förstår väl att det är viktigt att ständigt försöka höja kvaliteten på vår verksamhet, men att skriva ner en massa ord har aldrig känts som ett högkvalitativt arbete. Vi gjorde i alla fall en bra sak. Vi gjorde en lista på olika aktiviteter som vi gör varje år, var tredje år eller som vi gör i olika årskurser. Det blev en gedigen lista. Detta gjorde vi för vår egen skull precis som vi blev uppmanade att göra vad det gäller kvalitetsarbetet.
Halloweencache
 Igår var även eleverna tillbaka på skolan och lektionerna flöt som vanligt. Efter skoldagen skyndade jag mig hem och ut med hunden en snabbrunda. För sedan skulle jag dra till Jönköping för det regelbundna återbesöket hos homeopaten. Jag kom dit i tid trots alla långtradare längs vägen. Det var lite svårt att hitta till klinken för hela gården utanför husen var uppgrävda. Det fanns en smal gång där man passerade en liten grävskopa i full aktion och några jobbare. Det är tydigen någon form av dräneringsarbete. Besöket gick som vanligt snabbt. Jag åkte därifrån med en påse nya piller.
Mysigt vindskydd mitt i skogen
 Som vanligt passade jag på att logga några geocacher är jag ändå var i staden. Den här gången tog jag någon vid Gräshagsskolan. Sedan åkte jag till Hovslätt. Där fanns några mysteriecacher som jag hade löst hemma och några vanliga traddar. Det mörknade fort men jag kunde inviga min nya starka ficklampa. Det lyste fantastisk mycket bättre än den gamla.

På hemvägen åkte jag förbi Byarum. Där fanns en ganska ny halloweencache. Den var placerad mitt ute i skogen.  Den var rolig. Det är tur att man inte är mörkrädd och inte rädd för de vilda djuren i skogen. Det prasslade lite, men jag hade ju min ficklampa. På väg tillbaka nästan snubblade jag över ett vindskydd som Byarums förskola hade satt upp. Det såg riktigt mysigt ut att sitta där tillsammans, men jag fortsatte till bilen.
Mitt i Vaggeryd
 Det blev några cacher i Vaggeryd också. Jag körde genom samhället och hittade väl en fyra stycken. De flesta av dagens cacher var riktiga kvalitetscacher, välarbetade och välgömda burkar. Sedan finns det sämre varianter också. Någon av dem undrar jag hur den ska klara vintern.

Egentligen skulle jag åkt direkt till styrelsemötet i missionskyrkan, men på hemvägen fick jag så ont i huvudet. Det var nog en släng av migrän för jag var lite känslig för ljuset från alla mötande långtradare och alla skyltar som reflekterade lampornas sken. Vägbanorna blänkte våta. Jag lyckades i alla fall ta mig hem utan missöde. Jag valde att åka direkt hem och lägga mig en stund. Som tur var gick huvudvärken över hyfsat snabbt.
Snart är det dags
Ikväll var det så dags för den första körövningen inför julkonserten för min del. De andra har redan övat två gången, men jag har varit upptagen då. Det är roligt att sjunga julsångerna igen. Jag sjunger alt som vanligt och jag kom ihåg stämmorna från tidigare år. Jag frågade Katrin om hon ville vara med och sjunga och det ville hon. Så nu får vi öva lite varje vecka fram till andra advent då julkonserterna hålls.
Dags att pyssla lite igen
Lite pyssel har jag trots allt hunnit med. Det har blivit några ugglor virkade framför TV:n, några stora och några små. Förra veckan beställde jag säkerhetsögon att fästa på dem. Så idag kunde jag göra klart den första ugglan. Det fattas visserligen lite tofsar i öronen, men de får jag sätta dit sen. Vi får se om jag blir klar med dem till basaren om några veckor.

2 kommentarer:

  1. Kul med julkör. Blev tillfrågad att vara med i Tranemo, av en av musiklärarna. Kände att jag inte hade tid... Allt handlar om prioritering. Har fått inflammation i det otäcka såret, så livet känns lite B just nu... Men i morrn åker vi till London med antibiotika och förband.HA det så bra!

    SvaraRadera
  2. Bilden på den frostiga rosen är vacker och ugglan, den var mysig. Finns mycke kul att göra. Allt gott!

    SvaraRadera