torsdag 29 november 2012

Snökorn och kunskapskorn

 I morse, när jag klev utanför dörren, upptäckte jag att det hade kommit snö. Lite här och där fanns lite vita korn på marken. Det täckte inte hela marken utan bara fläckvis. Det var kyligare i luften, när hunden och jag tog den första hundrundan för dagen. Men samtidigt var det lite lättare att andas. Jag har egentligen inget emot lite minusgrader. Det kan vara betydligt bättre än regn och blåst.
 Dagens lektioner passerade ganska snabbt förbi och efter att ha varit bussvakt och vinkat av alla åkte jag hem en liten runda. Jag hann inte bara ut och traska runt med hunden en stund. En liten fika satt fint innan jag återvände till skolan för att träffa kollegorna  i NO på 7-9-skolan. Vi skulle konferera kring betygen i årskurs 6. Jag såg väl fram emot att få samtala om bedömning och kunskapskrav, men icke. Det enda de ville veta var vilket betyg vi skulle ha satt på eleverna. Så det mötet kändes mest som en flopp. Där fanns ingen stöd att hämta, inget gemensamt tänk. Vi får fortsätta att tänka själva.
 Min kollega i årskurs 6 och jag har i alla fall tänkt att försöka sambedöma våra 24 elever så långt det går. Som en räddande ängel kom en annan av våra kollegor och erbjöd sig att ta hand om våra sexor en dag så att vi skulle få tid att träffas. Vilka fantastiska kollegor man har! Hon hade dessutom en idé om hur hon kunde få hjälp sexorna i sin trea. Hon tänkte att de kunde få öva och spela upp bibelberättelser för de yngre barnen. På så sätt fick hon hjälp med religionskunskapen. Vi tackar förstås och tar emot erbjudandet även om det var svårt att hitta en dag som passade innan betygen ska vara satta. Det kanske bara blir en förmiddag, men den är guld värd den med.
Det börjar dyka upp ljusstakar och stjärnor i fönstren nu, men inte här. Jag ska plocka fram allt imorgon har jag tänkt. Eftersom mötet inte tog så lång stund, så hann jag åka till Smålänningen och komplettera samlingen. Varje år är det ju något som fattas eller har gått sönder. I år kostade inte de vanliga adventsljuusstakarna med sju lampor mer än 29:90. jag fattar inte att de kan sälja dem så billigt. De stackars arbetarna som monterat dem kan inte få många kronor i lön. För några år sedan köpte jag ett antal nya och då gav jag 39:90. Jag hade lite dåligt samvete för det, men idag köpte jag inga sådana. Det blev en ny krans till balkongdörren och en mysig lampa med stjärnor, som lyser inuti.

Kvällens aktiviteter handlade om körsång. Idag var sista övningen innan genrepet nästa fredag. Vi övade alla julsångerna och testade att ställa upp på körtrapporna. Stammorna sitter bra. Nu är det bara texterna som behöver finputsas. Sen kan julstämningen infinna sig.

1 kommentar:

  1. Här är ljusstakar, gardiner och dukar framsatta/uppsatta. Det tog sin lilla tid och det känns i ryggen att jag varit igång sedan sju i morse. Mest gående/stående.
    Hade besök av en högstadielärarmamma idag. Hon har också efterlyst samarbete med sexans läare. Men får dåligt gehör. Syn tycker jag, tror att vi skulle kunna ha en del att ge varann. Som dessutoom skulle gagna eleverna. Trevlig fösta advent. Vi ska till Hjälshammar och vara häst/kattskötare... matte och husse deras har åkt till London.... Det är något med London och vår familj, vi har någon slag förhållande... :)

    SvaraRadera