tisdag 20 november 2012

Kusinträff, cache och kalas

Röda bär i Stenkullen
 Söndagen blev ingen vilodag för oss. Vi åkte till Lerum för att träffa mina kusiner. Vi gav oss av i god tid och åkte mot Borås. Min svägerska åkte med oss och resten av släkten väntades också anlända från olika håll. På en sådan här resa vill man gärna logga en och annan geocache, men med mugglarmaken vid ratten blev det inte många stopp. Egentligen stannade vi bara vid en taverna och tog en kopp kaffe. Där fanns en cache men den hade jag redan tagit. Vi fortsatte över Alingsås och ner mot Lerum och Stenkullen.
Stenkullen
 Vi var ute i mycket god tid och anlände en timma före utsatt tid. Då passade jag på att ta kameran med mig och gå en liten promenad. De andra stannade och hjälpte till att koka kaffe.
Vart har huset tagit vägen?
 Dagens enda cache loggades vid ett ställe där ett funnits ett hus. Det hade brunnit ner, men cachen fanns där den skulle. Den hittade jag enkelt. Jag fortsatte mot Stenkullens station och letade efter en liten nano där, men den ville inte visa sig och tiden rann iväg. Det var dags att gå tillbaka.
Säveån från bron
 Kusinen bor precis bredvid Säveån. Jag stannade på Knavra bro oh tog lite bilder på de strida strömmarna av vatten som rann under bron. Här vill man inte ramla i.
Säveån på andra sidan bron
 På andra sidan bron, nedströms, kunde jag se resterna av de gamla fördämningarna nedanför kusinens hus. Konstigt att de håller för vattenmassorna som väller fram.
Knavra bro
 Vägen är ganska smal över Knavra bro och sluttningarna är ganska branta.
Strid strömmar ån förbi
 Bakom kusinens hus kan man gå ner till ån. Det finns en liten ö i kanten av ån. Där har han byggt en brygga. Innanför ön är det lugnare vatten. På somrarna kan man till och med bada här. Men då är det inte lika mycket vatten i ån.
Halt på bryggan
 Det var riktigt halt på bryggan. Jag gick ut en bit. Sen vände jag och hasade mig tillbaka. Indiana Johansson hade nog gillat bron, men hon fick inte följa med idag. 
Lyxigt dass
 En riktigt gammaldags dass har kusinen byggt, ett lyxigt avträde för de som har behov. Åt andra hållet har kusinens fru sitt hönshus. På somrarna går hönorna runt och pickar.
På betryggande avstånd från ån
 Huset ligger lite högre upp på betryggande avstånd från vattnet. Men det är en sluttande tomt.
Ännu en sextioåring
När jag kom tillbaka hade de andra anlänt. Egentligen var det min kusins fru B som vi firade. Hon har nyligen också fyllt 60 år. Den här dagen passade hon på att både fira och bjuda n sin mans kusiner på kusinträff. Några kusiner fattades förstås, men vi var i alla fall sju av elva.
Festlig förrätt med avokado
 Vi blev bjudna på mycket god mat. Till förrätt fick vi avokado med räkor.
Kusin Peters goda fläskfilé i sötsur sås
 Kusinen bjöd förstås på asiatiskt. Han är ju uppvuxen i Japan. Fläskfilé med sötsur sås och grönsaker var inte fel. Vi åt och åt, pratade och pratade.
Fruktsallad till efterrätt
 Eftermiddagen försvann. Tiden går fort när man har roligt. Efterrätten bestod av fruktsallad och glass.
Sen blev det tårta
 Som final kom det fram en marängtårta på bordet och till den kaffe. Nu var vi så mätta att vi inte orkade mer.
Mamma och kusin Jan 
 Min mamma var med. Nu är hon den enda kvar i den generationen. Några av våra andra kusiner från Borås hade också mött upp.
Nästan hela gänget
 Det var mörkt när vi drog oss hemåt Småland igen. Det blev inga cacher på hemvägen heller. Maken körde och jag dåsade lite i framsätet. Hunden blev överlycklig när vi kom tillbaka. Fast han led ingen nöd. En kompis hade varit ute med honom på eftermiddagen. Det är tur att det finns snälla människor som gillar hundar.
Jubilaren B
Det var en rolig kusinträff, men hela måndagen var jag lite trött. Det var lite stressigt, som livet är just nu. Efter lektionerna hade jag tre utvecklingssamtal. Egentligen skulle jag vara klar nu, men en elev var sjuk förra veckan och vi fick flytta samtalet. Nu ska vi ses på onsdag och sen är jag klar för den här gången. Då vidtar bedömningsarbetet och betygssättningen. Jag hann åka hem och bre en macka innan uvscouterna samlades för att julpyssla. Vi gjorde tomtar, dekorerade tändsticksaskar och julkort. Jag höll till i köket och tillverkade fågelmat. Vi smälte kokosfett och blandade i frön. Det tog en stund innan det stelnade trots att vi satte in det i frysen en stund. Julpysslet ska säljas på julskyltningen vid första advent. Nu är det hög tid att gå och lägga sig. Man vill ju orka upp imorgon också.

1 kommentar:

  1. Bra sätt med fågelmat... har aldrig tänkt på det ... ska förstås testa. Kul att känna igen så många av dina släktingar. Nu ska jag bedöma elevarbeten....

    SvaraRadera