onsdag 18 mars 2015

Blomsterfrossa i Rannäs


Det gäller att njuta av solen och blomsterprakten så länge det varar. De har aviserat sämre väder om några dagar. Därför gav jag mig ut på blomfotosafari. För en gångs skull funkade den lilla kompaktkameran, som jag tejpat ihop och som har repa på objektivet och saknar fungerande blixt, helt perfekt. Fotona blev faktiskt riktigt lyckade. Jag gillar blåsipporna som lapar sol mot en stenvägg. De påminner lite om oss människor och vårt beteende när solen kommer fram. Jag gillar speciellt den lilla söta knoppen, som trycker bakom de stora, och skuggan på stenen.


Fler och fler blåsippor tittar upp ur de gamla eklövsmattorna. Snart kommer det nog att lysa alldeles blått på kullen bakom vårt hus.


Någon gillar att äta på sipporna. Vem har blåsippa på sin meny?


Hasselns hängen är fulla av pollen, men den säsongen är nog snart över. Sen kommer andra pollen som ställer till problem för allergiker. Vilken tur att inte jag har de problemen. Här är det trollhasselns långa hängen som lyser gulgröna i solen.


De sålde små söta trefärgade penséer i affären och jag kunde förstås inte motstå dem. De hör till min favoriter så här års, men de får stå lite skyddat på verandan.

Nu följer en hel kavalkad av krokusbilder. Alla sorterna blommar alldeles överdådigt i vår. De breder ut sig i stora ruggar här och där. Här kan man ägna sig åt krokusfrossa. Njut av de vackra blommorna.
Hunden och jag tog en skön liten promenad efter jobbet. I morse blev det en kort runda, men då hörde vi bofinkarna kvittra i ekarna och tranorna trumpeta ute på mossen. Vilket härligt ljud!

1 kommentar:

  1. Ljuvliga blombilder! Gillar speciellt de ljusgula krokusarna. Aldrig sett den sorten innan vår mystiska tur i Tibro häromdagen
    Bojip

    SvaraRadera