lördag 7 mars 2015

Krassliga veckan


Veckan började inte så bra. Det blev ännu ett bakslag på förkylningsfronten. Febern återvände och det var bara att stanna hemma några dagar och kurera sig. Ibland räcker det med ett par dagar, men i onsdags morse var febern inte helt borta. På torsdagen däremot var jag feberfri. Jag gjorde mig i ordning för en dag på jobbet, men när jag kom ut ur duschen blev jag alldeles knäsvag. Det var bara att inse sina begränsningar och vila en dag till.


På eftermiddagen åkte jag in till sjukhuset. Det var ett planerat återbesök på medicinmottagningen. jag fick träffa min nya doktor som berättade att provsvaren var positiva. Det var bättre än vid förra besöket. Alltid något att glädja sig åt.

Sen gick jag till den avdelning där min mamma legat en vecka och hälsade på henne. Jag träffade min bror där också. Jag pratade en stund med mamma innan jag gick två trappor ner för att hälsa på min svägerska som också hamnat på sjukhuset. Det var värst vad vi var krassliga i den här släkten. Jag sa bara hej till henne för hon var upptagen med undersökningar.

Innan jag åkte hem, blev det en liten inköpsrunda. Kylskåpet var ganska tomt efter nästan en vecka därhemma. Jag hittade små gula narcisser som fick följa hem och lysa upp tillvaron lite. Våren är här på riktigt.


Även om man är förkyld och har lite feber kan man inte ligga i sängen hela tiden. När jag orkat har jag försökt göra något varje dag. På lovet började jag plantera om mina krukväxter, men jag hann aldrig bli klar då. Det blev jag den här veckan, men jag fick ta några i taget, när jag orkade. Orkidéerna fick lite ny barkmull, jord kan man ju inte kalla det.Sen såg jag plötsligt att en av dem hade en litenplanta uppe på en av stänglarna som har blommat. Den borde man väl kunna plantera i en egen kruka.


Takko har varit nöjd med att ha matte hemma, men han var inte lika nöjd med promenaderna som var alldeles för korta. Men vi har varit ute en liten runda varje dag i alla fall.


Solen sken alldeles underbart en av dagarna och vi njöt av värmen. Det blev vackra solnedgångar. men i skuggan är det fortfarande lite kallt.


Fullmånen visade sig som ett lysande klot bakom träden. Den steg tidigt, men senare på kvällen doldes den av molnskyarna som drog fram över oss.

Idag kunde jag äntligen återvända till skolan. Det blev en väldigt kort arbetsvecka med bara en jobbardag. Fredagar är dessutom inte så ansträngande. Det var bara lite stressigt att få fram läxor i engelska för både fyror och femmor. Veckan avslutades med lönesamtal med chefen. Det blev en liten höjning men jag väntar fortfarande på den riktiga satsningen på lärarna.


När arbetsveckan var slut, åkte jag hem till hunden. Vi tog dagens runda och en fika. Sen gav jag mig av på en liten servicerunda till några av mina cacher, som hade blöta loggar. Först ut var Södra Vadet.
Där var det blött, men det brukar det kanske vara vid ett vad. Nästa stopp blev vid Hanahöjspåret i Forsheda. Tjuvaktiga skatan behövde en torr loggremsa. Det blev en liten promenad längs elljusspåret fram till gömman och tillbaka till bilen igen. Ett par med hund passerades i båda riktningarna. Då vbar dagens service utförd.

Jag var fortfarande lite sugen på att fixa gömmor. Igår rekade jag lite vid mitt värnamobesök. Idag tog jag mig in till stan igen och placerade ut ett par burkar. När jag kom hem, skickade in ytterligare en gömma i serien Fotokonst. Det blev #7 Formvandring. Efter 20 minuter var den publicerad. En stund senare ringer Katrin. De hade hittat första steget, men hade lite problem vid slutgömman. En Securitasvakt bevakade gömman, men efter ett tag gav han sig av och de kunde hitta burken. Koordinaterna är kanske inte helt perfekta. Det var svårt att få bra kontakt med satelliterna eftersom det finns stora byggnader alldeles i närheten. En annan värnamocachare hittade den lite senare så omöjligt är det ju inte. Jag kanske får justera siffrorna lite vid nästa besök.


Jag hade en burk till med mig. Den skulle få bli slutgömma i en letterbox. Jag kallade den Dr Engle´s Letterbox och tillägnar den min gamla läkare, som nu har gått i pension efter 40 år vid samma sjukhus. Nu kan han ägna sig lite mer åt det han gillar, fågelskådning och geocaching. Det tog inte så lång stund innan den också var publicerad. Våra svenska reviewers är oftast väldigt snabba. Än är det ingen som har loggat den, men det kommer nog en FTF-logg så småningom. Det kanske inte är så många som har bevakning på letterboxar.


Kvällen blev mysig och lugn hemma i soffan medan jag väntade på loggarna. Sneglade med ett öga på TV:n och stickade några varv på tröjan. Nu är det helg. 

1 kommentar:

  1. Så bra att dina prover var positiva. Synd med förkylningen.... Många virusar rör sig i luften just nu, det är tydligt. JAg hör ju till den där sortens människor som ofta är ganska motståndskraftiga... så jag har bara känt att de elaka virusaran naggat lite i mig... lite ont här och där, lite förkylning... men så blir de bortmotade av kroppsförsvaret, tycks det. Min mamma var av samma sort...men blev ändå "bara" 80...
    Letterboxen måste jag kolla. Har fortfarande inte bestämt om jag ska åka till V-mo nästa lördag. I så fall blir det bara jag... J och M ska åka till Malmö... C-E är inte intresserad av "mötena"... han gillar däremot att promenera och leta cacher. Hoppas att du slipper mer feberbakslag nu! Ha en fortsatt bra helg!

    SvaraRadera