söndag 15 mars 2015

Pizzaevent på Pi-dagenIgår var det Pi-dagen. Den uppmärksammas inte lika mycket här som i USA, men det kanske kommer mer och mer. Jag passade på att visa mina sexor hur man räknar ut en cirkels omkrets tidigare i veckan. Jag använde ett kakfat och ett snöre, men jag glömde förstås att fotografera hur vi gjorde. Det fick bli en annan bild här, men principen är ju densamma. 


I geocachingsammanhang firas Pi-dagen på olika sätt. I USA äter man paj förstås. I år delades det ut två olika souvenirer den här dagen. Den ena fick man om man loggade en myst. Jag hade sparat Katrins myst Värnamo Stadsbibliotek för det här tillfället. Jag åkte in till stan och parkerade på andra sidan gatan. Jag visste precis var jag skulle söka. Just när jag klev ur bilen, stannade det en vit bil bakom min. Var det polisen? Eller Securitas? Nej, det var bara GSK-Nisse som var ute i samma ärende som jag. Vi kunde med gemensamma ansträngningar logga den här gömman och på så sätt förvärva dagens första souvenir.


Förra årets Pi-dag var första gången vi hade ett pizzaevent på Chaplin i Värnamo. Då var vi 19 personer som åt pizza en fredagskväll. I år hade jag bjudit in till ett nytt pizzaevent på lördagens eftermiddag. 38 personer var anmälda, men några hade blivit sjuka och dök inte upp. Men vi blev nästan 35 personer ändå.


Jag anlände till Chaplin i god tid, men det var redan några där utanför. Det började droppa in deltagare och snart var hela det inre rummet fullt av geocachare i olika åldrar. Där fanns allt från ungdomar och familjer med små barn till pensionärer. En del hade gångavstånd till pizzerian. Andra hade åkt långt. Växjö, Halmstad, Göteborg och Stockholm var representerade och många platser däremellan. Vi åt en god pizza och pratade förstås en hel del geocaching. Det var så trevligt att jag alldeles glömde bort att plocka fram min kamera. Det har väl aldrig hänt förut. Därför har jag inte många bilder att visa.


Dr Engle var där tillsammans med sin fru och ett par barndomsvänner. De brukar fågelskåda och geocacha tillsammans. För någon vecka sedan lade jag ut en ny letterbox som jag tillägnade Dr Engle. Han har nyligen gått i pension och det är därför jag har fått en ny läkare på sjukhuset. Här löser vännerna några av de mystar jag släppte i samband med eventet.


När det var dags för kaffe på maten, delade jag ut tio mystar att lösa på papper. Det var inte så många som hann med att dricka något kaffe. De kastade sig över mystarna. Sen började de droppa av några i taget när de hade löst några och ville åka och logga dem.


Jag var kvar tills de sista gav sig av. Då följde jag med några som skulle logga en av de mystar som fanns på hemvägen. Det kunde vara kul att se om de hittade den. Ledtråden på den mysten var lite klurig. De letade en stund innan Fredrik hittade den. Sen dök det upp ett gäng till.


Det stannade en bil och föraren vevade ner rutan för att fråga om vi letade efter något. Katrin förklarade att vi höll på med geocaching. Då såg han lite frågande ut. Men när hon sa skattjakt med GPS, nickade han och sa aha. Det börjar bli känt bland allmänheten nu.


Sen åkte jag hemåt ganska trött efter dagens strapatser. Det började ramla in loggar i mejlboxen. Jag satt vid datorn och läste loggar. Maken och sonen tittade på TV, men de tittade på något annat än melodifestivalens final. Jag tittade lite då och då på SVT Play och hade ljudet på i bakgrunden. Jag tippade vinnaren rätt i alla fall och flera av dem som låg i topp.Dagens event var mitt tionde och det gav mig också ett nytt bälte. På Project-GC finns något som heter BadgeGen. När man uppfyller vissa villkor, får man poäng. När man kommer upp i en viss summa får man ett nytt bälte. Jag har nu lyckats erövra svart bälte. Det var ett av mina mål för det här året. Det är inte slut i och med detta. Det finns olika grader av svart bälte så jag har mer att uppnå. Med svart bälte och två nya souvenirer får jag vara väldigt nöjd med den här dagen, Pi-dagen 2015.

3 kommentarer:

 1. Var lite svårt att hitta vilka mystar som var nya när jag kollade på nätet. Det fans ju inga alls som hade pidagsdatum . Geocaching. Com hafe flrändrat sin sida så det var inte lätt att hitts nyheter dät. Hitade iaf tre mystar. Hundarna och deras specialintressen går ju att googla, katterna fattafe jag inget av... mrn det går väl at kombinera rätt ändå kanske. Skulle gärna vilja se ett exempel hur man ska göra med skuggningen... fförstår inte helt. Får väl gå igenom alla Vmos mystar om tid skulle finnas.Nån ska jag väl lyckas med. Bra jobb har gjort iaf. Ha en bra vecka!

  SvaraRadera
 2. Hej igen! Ska nog inte snabbskriva kommentarer via mobilen under det att jag äter frukost. Men jag tror att du kan läsa allt det felstavade ändå. Ha en bra vecka. Anna-lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, det blev rena mystlösningen! Jag har gjort en publik bokmärkeslista på alla rondellmystarna. Titta i högerkanten så hittar du bokmärkeslistan. Lycka till!

   Radera