tisdag 24 mars 2015

Stressigt schema och fartfylld färd


Äntligen kan jag pusta ut efter en superstressig dag med fullt schema. Den började förstås i skolans värld där allt är inrutat i ett schema. På dagens schema fanns först nationella prov i matematik med årskurs 6. Två pass på 60 resp. 80 minuter med en rast emellan. Då hann jag i alla fall dricka en kopp kaffe. Det var värre med lunchrasten. Den brann inne. Det finns elever som behöver lite längre tid för att genomföra proven och det har de rätt till. Så därför blev det ingen lunchrast för mig idag. Jag hann bara trycka i mig en powerbar, som råkade finnas i väskan, på de 6 minuter som var kvar tills jag skulle ha engelska med femmorna. Sen var det bara en femminuterspaus mellan engelskan och NO-lektionen. Femmorna redovisade sina konstruktioner och tester av månbilarna. Det var lite från det stressiga livet i skolans värld.


Dagen var inte slut och inte heller stressen. Jag rusade vidare mot personalrummet för att sätta igång diskmaskinen innan jag åkte hem på en snabbvisit för att rasta hunden. Tjugo minuter senare satt jag i bilen igen på väg norrut mot Jönköping för ett återbesök hos homeopaten. Jag hann precis upp i tid trots slöfockarna längs vägen. Besöket på Gräshagen gick fort och snart var jag ute igen med en ny påse medikamenter.


Den här gången hade jag inga bestämda inköpsplaner. Jag åkte upp en vända till A6, men jag tittade mest. Det blev inga stora påsar med hem. Jag hittade inte det jag ville ha. Solen sken och det var rätt skönt ute så jag gick en runda. De flesta cacher i området har jag tagit, men jag hittade några munzees i stället. Det är inte lika roligt och det var längesen jag scannade QR-koder.


Hungrig var jag så det fick bli lite Teryakikyckling på Soya Express innan jag drog vidare. Det är gott, går fort och är hyfsat billigt. Men kaffe hade de inte.


Det fick bli en liten latte på Espresso House också. Där satte jag mig en stund i en fåtölj vid de stora fönstren. Solen sken in och värmde gott. Där kunde jag pusta ut en stund innan bilen fick rulla söderut igen.


Varje gång jag åker till Jönköping brukar jag försöka logga åtminstone en burk. Förra gången var det ruggigt väder och Katrin och jag hade svårt att hitta någon gömma att logga. Då blev det en burk av det rejäla formatet i Vaggeryd. Jag fick en hälsning via Facebook från henne att det finns ju alltid Vaggeryd. Då var jag på väg ditåt. Först hade jag försök hitta en myst som jag löst men den ville inte bli hittad av mig. Jag körde gamla riksettan bredvid motorvägen och plötsligt såg jag en grön burk på kartan i min GPS. Jag körde rakt över den enligt spåret i GPS:en.


Jag backade lite och parkerade i en liten ficka bredvid gömman. Nu var det mörkt och ficklampan fick tas i bruk för att kunna se burken. Jag kände igen modellen för jag loggade en annan i samma serie för några år sedan. Detta var Muskelbil #3. Den andra var nog #2. Därmed hade jag en loggad gömma även den här gången.

Sen fortsatte jag söderut och passerade Vaggeryd. I Skillingaryd stannade jag vid macken och köpte en dricka. Jag var så törstig att hela munnen klibbade ihop. Dessutom är jag förkyld igen, men jag har som tur är ingen feber den här gången. Det är bara lite tjockt i de övre luftvägarna, bihålorna värker och näsan rinner. Jag fryser lite, men här i arbetsrummet är det varmt och skönt. Den nya luftvärmepumpen sköter sig bra. Nu hoppas jag att morgondagen blir lite lugnare.

1 kommentar:

  1. Puh! Det där med utan mat hade jad varken fixat eller accepterat. Ibland får eleverna vänta. Ta det lugnt idag. AL

    SvaraRadera