söndag 1 mars 2015

Slapparhelgen


Vissa helger blir det inte mycket gjort. Den här helgen var en sådan. Det var kanske tur att det fanns skidtävlingar att titta på medan vi låg i soffan och slöade. Några hundrundor blev det ju förstås, men han var lika slö som vi och låg mest i soffan han också.


På lördagen hade vi en temadag i Missionskyrkan som handlade om mission. Den hade jag gärna velat vara med på, men jag insåg tidigt att jag inte skulle orka hela dagen. I slutändan blev det inte ens ett av passen. Jag valde att stanna hemma och vila för att kunna gå på söndagskvällens samling i stället.


Inte har jag kunnat sticka heller. Jag klämde pekfingret i dörren till avdelningen när jag besökte mamma på sjukhuset i fredags. Det gjorde jätteont men så småningom har smärtan avtagit och svullnaden lagt sig. Nu kanske jag kan börja sticka igen. Ett tag var det till och med jobbigt att klicka på datormusen.


Idag var det ny månad, mars. 1000sjöar hade aviserat en ny gömma och den kom på morgonen. Jag brydde mig inte om att åka på den direkt. Det fanns nog de som var snabbare och hade lite närmare. Efter en stund kom en logg från GSK-Nisse som hittat den först. Den får jag spara till en annan dag.

PÅ eftermiddagen plingade det till i mobilen som låg på soffbordet. När jag kollade, upptäckte jag en ny gömma bara 5,8 km hemifrån. Det var fågelvägen och däremellan fanns både sjöar och skogar. Lite längre sträcka var det bilvägen, men jag laddade GPS:en och drog iväg mot En triangel.


Vägarna var välkända. Här har jag åkt många gånger. Först norrut till Forsheda, sen söderut till Åreved, därifrån österut mot Kärda. Jag passerade bokskogen och naturreservatet vid Bestorpasjön. Om ett par månader är det vackert där med alla blåsippor och vitsippor. Nu fortsatte jag fram till nästa korsning. Där stannade jag. Det var korsningen som var triangeln. Det syntes inte till några andra FTF-jägare, bara en hundägare som rastade sin hund en bit bort.

Jag kikade runt men på första stället fanns den inte. Då kollade jag beskrivningen och förstod att det skulle vara en lite större burk. Blicken svepte över marken och där hittade jag ett gömställe med en burk. Det var isande kallt när jag loggade remsan som nummer 1. Det blev månadens FTF redan första dagen i månaden. Detta var den 22:a månaden i rad jag lyckats ta FTF.


I beskrivningen nämns en maffig en. Den kan man inte missa. Den står vid vägkanten och är riktigt pampig. Skyddad är den också. Stenmurarna var också imponerande. Jag stannade inte så länge på platsen. Kylan bet i kinderna så jag vände bilen och åkte hem.


På kvällen åkte vi till avslutningen av våra 40 dagar. Det var en bönesamling som summerade temat Guds nåd. Vi har läst texter och funderingar kring bielord om nåd, barmhärtighet, förlåtelse, försoning, upprättelse och förnyelse. Det är stora ord som kan vara svåra att greppa, men pastorn beskrev dem kort. Guds nåd är ju inte bara något för 40 dagar och sen tar det slut. Guds nåd följer oss hela livet. Det finns nåd varje dag. Vi sjöng lovsånger tillsammans och bad. Ibland är det härligt att sjunga med, ibland är skönt att bara låta sången skölja över en. Det är samma sak med bönen.

Sen åkte vi hem och slappade vidare. Vi tittade på Så ska det låta till en kopp te och en macka. Nu är helgen slut och det är dags att ladda inför nästa arbetsvecka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar