måndag 9 mars 2015

Tusen, thousand, tausend, mille

 

Den nya tusenlappen från Riksbanken kommer att se ut så här, men det är inte därför det här inlägget heter Tusen. Detta är mitt tusende inlägg. Det tog bara sex år att komma till denna summa. 19 februari 2009 började jag blogga. Det första inlägget hette Tankställen och började så här:

"Du har kommit till mitt tankställe. Åtminstone hoppas jag att det ska få vara det. Jag tänker mig ett tankställe som en plats där man kan få fylla på sina tankar. Mina tankar om olika saker och händelser kanske kan få bli bränsle för dina tankar och ta dig ett steg längre."

Jag började skriva för att det var roligt att sätta tankarna på pränt. Under årens lopp har många ämnen avhandlats. En del återkommer ständigt, andra lite mer sporadiskt. Skolan har ofta varit med, men det har blivit mera sällan på senare år. Det beror nog mest på att vi inte får lägga ut bilder på elever. Det blir lite tråkigare utan bilder. Men visst kommer det med ett och annat från skolans värld ändå. 

Ett annat område som ofta är med är kyrkan och min kristna tro. Jag berättar gärna om mina funderingar och om vad vi gör i kyrkan. Ibland kan det vara svårt att sätta ord på det vi funderar på, men oftast klarnar tankarna medan fingararna dansar över tangenterna.

För snart fyra år sedan började jag geocacha. Det är fortfarande lika roligt och därför berättar jag ofta om mina äventyr bland gömmorna. Det kommer säkert bli fler inlägg om detta. Det är enkelt att berätta om allt man ser och får uppleva, när man är ute på en tur. Jag har fått se många spännande platser och fått lära mig mycket nytt.

Någon gång skriver jag om andra intressen såsom stickning och pyssel, men jag har ju en annan pysselblogg också. Fast just nu händer det inte så mycket på den.Vädret och naturen finns ofta kommenterat i mina inlägg. Jag gillar att fotografera och vill helst ha med några fina bilder. Idag hittade jag den första blåsippan uppe på kullen. Nu är verkligen våren här. Idag sken solen och fast det blåste en del var det skönt väder.


Hunden får ofta vara med på bilder och i texterna. Idag gick vi förstås en rejäl hundrunda när jag kom hem efter arbetsdagens i skolan.


I skuggan från träden var det lite kallare, men sen kom vi ut i solen igen. Då blev det behagligare. Solen lyste så vackert över trädtoppar och på virkesupplagen.


När vi kom hem blev det fika både för mig och hunden. Sen har vi inte gjort så hemskt mycket mer att berätta om. Maken kom hem som vanligt och då var det kväll. Familjen brukar också få vara med på ett hörn här i bloggen. Numera är vi bara två på hemmaplan, men sönerna kommer hem ibland och hälsar på. Till helgen räknar vi med att få besök av den äldre av dem. Det ser vi fram emot.

Jag ser också fram emot fler inlägg på bloggen. Jag lär inte lägga av efter de första tusen. #1001 kanske kommer redan imorgon. Det beror på vad som händer. En sak skulle jag önska mig mer av och det är fler kommentarer. Det är roligt att få respons. Så du som har läst ända hit, skriv gärna nån rad i kommentarsfältet. Tusen tack för mig för den här gången!

4 kommentarer:

  1. Helt otroligt du! Tror att jag började några dagar före dej, efter att ha blivit inspirerad av Marie Andersson- öpedagogen- då vi träffades på ett e-twinningevent i Holland. Bara efter någon månad började jag leta efter andra "halvtanter/lärare" på bloggen och där fanns du. Jag har dej att tacka för så mycket. En god vänskap, en idéspruta vad det gäller det pedagogiska, en del pyssel ( som jag klarar av) och att jag också började geocacha. Jätteroligt att ha funnit nya vänner på "gamla dagar". Tror och hoppas att vi ska träffas veckoligen här på bloggen många år ännu och hitta på roliga utflykter tillsammans däremellan. Grattis till tusen!

    SvaraRadera
  2. Javisst är det roligt med kommentarer! Fast lite bökigt är det att verifiera att man inte är en robot. Det hindrar iallafall mig från att kommentera många gånger. Men läser gör jag gärna! Fortsätt skriva som du gör. Jag uppskattar det. Speciellt när ämnet är geocaching spklart
    Birgitta

    SvaraRadera