måndag 16 mars 2015

Våren i Växjö


Söndagen var ju lite av dagen efter. Jag måste erkänna att jag var ganska trött efter Pi-dagens alla aktiviteter. Men vi klev upp och åkte på gudstjänsten i alla fall. Sonen stannade hemma och packade ihop det ha skiulle ta med sig tillbaka till Växjö. Maken och jag åkte själva. Det var Britt och Sune Ceder som berättade om sitt arbete som bibelöversättare på Papua Nya Guinea. Efter nästan 30 år där har de nu återvänt för gott till Sverige, men de hade mycket att berätta om sin tid där. Vi tog en snabbfika i kyrkan. Sen åkte vi hem och fixade en lite större fika tillsammans med sonen. Han hade varit ute med hunden en runda så det slapp jag innan vi skulle ge oss av mot Växjö.

På vägen stannade vi till hos mamma på sjukhuset. Hon blev glad över att se oss. Nu har hon varit där ganska länge, men än får hon stanna och genomgå undersökningar. Sen fortsatte vi mot dagens mål, Växjö. Vi gjorde ett stopp vid Biltema. Sonen kom på att vi inte fått med oss några skrivar till hans skrivbord. Nya sådana inhandlades.


Nu var vi hungriga och kände för lite indisk mat. Vi parkerade på torget och gick till samm aindiska restaurang som besökte förra gången. Deras Chicken Punjabi var så god att jag beställde samma sak den här gången.


De andra prövade lite nya rätter. Makens grillade kyckling med grönsaker var så ångande het att det fräste om pannan den låg i en lång stund.


Vi lät oss väl smaka av den goda maten. Kocken hade kryddat den väl, starkt men inte för starkt. Det hettade lite efteråt precis som det ska.


Vi njöt av maten en lång stund, men vi hoppade över efterrätt och kaffe. Det var dags att bege oss mot sonens nya lya.


Han har ju äntligen fått tag på ett eget boende. Det är visserligen ett tillfälligt boende detta också. Det är Landstinget som har lägenheter i närheten av sjukhuset som de anställda kan hyra under en tid. Han har stått i kö ett tag och nu blev det en etta ledig.


Vi bar upp hans saker till lägenheten på andra våningen. Det var inte så mycket hantagit med för det mesta fanns redan. Det är en möblerad etta med kokvrå. Den är lite spartanskt inredd men den funkar, som han sa själv.


Medan de andra började skruva ihop sonens skrivbord gav jag mig ut på en lite promenad i om givningarna. Här har jag varit förut på min geocachingfärder, men det fanns en gömma bara 200 m bort. Det var en av captivas Julcachekalendergömmor. Trots lite mugglare hittade jag den och kunde logga.


Sen gick jag tillbaka mot lägenheten. På vägen gick jag förbi en förskola. Vid husets stenfot växte det stora ruggar med snödroppar. De verkade trivas där. Det var ganska grått och lite kalla vindar. Lite längre bort på gatan hittade massor av vintergäck.

När jag kom tillbaka, var de andra på väg ut. De hade köpt fel skruvar. Jag blev inte förvånad. De skulle åka och köpa rätt sort, men jag valde att gå ytterligare en runda i stället. Det fanns en gömma som en skolklass lagt ut 350 m åt andra hållet. Den siktade jag in mig på. Annars var det mest mystar på kartan i det här om rådet.


Jag hittade den lilla filmburken till 4-6 D Bäckaslöv bakom ett elskåp. Loggremsorna var både fuktiga och mögliga så de var inte så roliga att rulla upp och logga, men det gick. Sen gick tillbaka och när jag passerade Coop Nära bestämde jag mig för att handla lite fikabröd innan jag gick tillbaka till huset.


Det tog en stund innande andra kom. Jag väntade i trapphuset för att slippa frysa. Sen kom de tillbaka och kunde fortsätta skruvandet. Snart hade de fått ihop skrivbordet så nu slipper sonen sitta med datorn på soffbordet. Dessutom hade han tagit med sig sina målargrejer så att han kan rita och måla när han är ledig.


Jag letade fram kaffebryggaren och satte på lite kaffe till oss i den lilla kokvrån. Det fanns bara ett eluttag på väggen så man kunde bara använda antingen mikron eller vattenkokaren eller kaffebryggaren. Men sonen hade tagit med ett grenuttag för att göra det lite smidigare.


Innan vi åkte hem, maken och jag, fikade vi av det jag köpte. Det hade blivit kväll och hunden väntade därhemma så vi lämnade sonen och begav oss hemåt.

Det var mörkt när vi kom men hunden och jag gick byarundan för han hade ju varit inne ett antal timmar. Sen var det hög tid att varva ner. Det plingade in lite loggar från gårdagens nya cacher. Det kom lite mejl från mystlösare som ville få lite hjälp när geocheckern strulade. Nu hoppas jag att allt ska vara i ordning.

2 kommentarer:

 1. Blir sugen på indiskt när jag ser matbilder. Kul med egen lägenhet. Är prövotiden för Eriks jobb klar? Är det tv numera? Ligger dina mystar i "marginalen" på bloggen. Kollar ju sällan via datorn. Stavar ju riktigt bra på mobilen nu när det är kväller. Nån morgonmänniska är jag inte. AL

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bokmärkeselistan med rondellmystarna hittar du i marginalen till höger om du öppnar en av mystarna. Då kan du hitta de andra där. Alla blå frågetecknen sitter i rondellerna i Värnamo, men gömmorna är en liten bit ifrån.

   Jag är ju inte heller någon morgonmänniska, men på kvällen går det mesta bra. Sonens jobb är fortfarande ett vikariat som varar till hösten.

   Radera