torsdag 7 maj 2015

På benen igen


Den här veckan har inte varit rolig för mig. Efter ett par dagar med feber känner jag att jag är på banan igen och kan gå tillbaka till jobbet imorgon. Det är ju inte så kul när benen skakar efter en kort promenad med hunden. Det var inte heller kul att missa åtta nya gömmor som publicerades medan jag var sjuk. Annars hade jag haft en god chans till några FTF:er.I eftermiddags tog jag hunden med mig i bilen och åkte en runda. Han behövde komma ut och jag behövde dessutom proviantera lite. Vi åkte inte till den vanliga affärenutan tog de mindre vägarna söderut. De förde oss till andra sidan länsgränsen. Det var vackert att köra genom bokskogarna och björkslyet lyste vårgrönt vid sidan om vägen. Vi stannade till vid min gömma intill labyrinten och kollade så att den var i ordning. Den mådde alldeles förträffligt.


Sen fortsatte vi ner till Vittaryd där vi svängde mot Feringe. Vägen passerade flygfältet. Det kom lite regnskurar längs vägen, men när vi närmade oss målet i Guddarp avtog regnet och det blev uppehåll en stund.


Det passade oss bra för i Guddarp City fanns en ny gömma. Den kom för ett par dagar sedan och hade bara loggats av FTF-aren Rubriq. Den var inte svår att hitta. Jag såg gömman redan när jag steg ur bilen. Om man har sett sådana gömmor förut, är det inga som helst problem att förstå var den finns. Det svåraste var att plocka ut logglistan ur zippåsen och sen få tillbaka den igen.


När jag skulle vända bilen, såg jag att det lyste blått inne bland några murkna stockar. Det var förgätmigej som blommade så vackert där. Vi vände bilen och åkte mot Lagan för att handla lite mat på ICA där.


När matkassen var fylld och betalad, fortsatte vi hemåt, men hunden behövde ju få rasta av sig lite och det höll fortfarande uppe. Så vi stannade vid Grustaget. Vi parkerade en bit ifrån och fortsatte till fots längs grusvägen. I svängen såg vi en domherre som satt i ett träd och sjöng för oss. Den blev lite suddig på första fotot och innan jag hunnit knäppa igen var den borta. Vägen var annars inte så trevlig för här var det många som nyttjat vägkanterna som soptipp. Vi såg både kläder, kuddar, plasthinkar och diverse andra saker som var kastade i diket.


Strax innan gömman fanns en skylt som berättade om ett gravfält. Det lät intressant så vi tog stigen in mot gravkullarna. Där hittade vi denna planteringsbehållare med lingonplantor i. Än är det inga blommor dock.


Sen letade vi upp gömman. Vi hittade en burk men ingen loggbok. Allt var blött och det var många som skrivit om detta. När jag kom hem såg jag att en reviewer hade avaktiverat gömman. Visserligen var grushålan imponerande stor, men så intressant var den inte. Jag föreslog arkivering av gömman och en ny i närheten av gravfältet i stället. Vi fick i allaf all en liten promenad både hunden och jag. Det var ungefär så mycket jag orkade med.


När vi kom tillbaka till bilen, satte vi oss och vände hemåt genom de skira bokskogarna. Ett par timmars utflykt kunde vara lagom första dagen på benen. Vi fick mycket gjort ändå. Vi loggade två gömmor, tog en promenad, handlade mat och fick lite vårluft under vingarna.


På hemvägen tittade solen fram och lyste på de blommande träden vid vägens kant. I bakgrunden skymtar Bolmens vatten. Imorgon är det fredag och det verkar bli en hyfsad dag. Kanske kan det bli en liten runda då med, vem vet.

1 kommentar:

  1. Hoppas att inte eventet tog på krafterna så mycket att du fick feber. För visst är det bortskämmande att du fixar allt en sådan gång, både gömmor, eld och tårta. Hoppas att din friskhet håller i sig nu. Får åka till Bredaryd och gå två rundor, Toppen att ha den möjligheten på ok avstånd. Ha en bra och kry helg!

    SvaraRadera