onsdag 13 maj 2015

Regnig kortvecka


Den här korta veckan har varit väldigt regnig, tycker jag. Det har varit regnjacka på under promenaderna med hunden. Idag var vi ute sista lektionerna i skolan. Mitt på dagen ösregnade det, men vi hade bara lite regn medan vi ägnade oss åt löpning och andra aktiviteter utomhus på Elevens val. På min station handlade det om 800 m och 60 m. Det var rätt skönt att komma in i värmen efter det.

Doftolvon
 Kortveckan på tre arbetsdagar försvann ganska fort. Det var skönt att packa ihop och åka hem. Men hunden ville förstås ut så det blev en långpromenad i duggregnet. Sen var jag rätt trött i benen. En kopp te värmde och en liten vilopaus hjälpte till att pigga upp mig.


Koltrasten har hållit konserter för oss när vi varit ute men inte idag. Den gillade kanske inte heller regnet. Men jag älskar koltrastens sång och gillar att se den hoppa fram över gräsmattan. Den lägger huvudet på sned och lyssnar efter daggmaskarna. Ibland hittar den en godbit.


Kärrviolerna blommar rikligt nu längs vägkanten vid kanalen. De är så söta med sina ljuslila blommor. Högre upp vid hagmarkerna är det andra violer som blommar.


En och annan smultronblomma syns bland gräset och vitsipporna. Än dröjer det innan vi kan plocka söta smultron och stoppa i munnen.


De första liljekonvaljerna kommer snart att slå ut. De har stora knoppar nu och blir det bara lite sol och värme så kan vi snart känna den underbara doften igen. Naturen är fantastisk. Nu väntar vi bara på att få höra göken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar