onsdag 6 maj 2015

Regn, gömmor och potatis


Det var dags igen för en tisdagstur till Jönköping. Homeopaten väntade mig på utsatt tid. Katrin frågade om jag ville ha ressällskap och det säger jag aldrig nej till. Det är mycket roligare att åka tillsammans med någon än att åka själv. Efter besöket på Gräshagen brukar vi fika nånstan. Idag hoppade vi över shoppingen så då blev det Lindströms Café på Söder.


Även om det var en riktigt regnig dag var vi inställda på att geocacha en stund. Det blev inte den tänkta promenadrundan men vi tog oss runt bland några gömmor med bilen i stället. Först åkte vi västerut för att logga en myst som jag löste för ett tag sedan när den kom.


Mitt bland småtallar och rotvältor hittade vi blommande gullvivor. Det kändes som helt fel plats för dem, men de gjorde oss glada mitt i regnet.


Gömman hittades efter lite letande tack vare föregånde loggares berättelse. Gömman handlade om Kulräkning och hette också så. Här fick man nytta av sina kunskaper om kinesiska kulramar eller så fick man googla lite. Fast det räckte inte med det. Sen fick man besitta lite andra matematiksa färdigheter och det gjorde jag. Därför kunde vi logga denna gömma utan problem.


Några andra traditionella gömmor slank med längs vägen. Vi stannade till vid en liten rastplats där det fanns en gömma. Det var en Bensträckare, men vi hade ju nyss sträckt på benen så vi letade snabbt upp burken och loggade. Sen drog vi vidare för att slippa stå ute i regnet.


Nu vände vi bilen inåt staden igen. Här välkomnades vi av en skylt som också gömde en gömma. Welcome to JKPG - West var enkel att logga som tur var eftersom regnet tilltog i styrka.


När vi närmade oss flygplatsen, svängde vi av och körde runt Västersjön för att komma till Near the Airstrip. Det blåste kalla och fuktiga vindar från sjön. Vågorna drev in mot land.Vi drev i stället mot landningsbanan fast staketet hindrade oss att gå för långt. Nu hittade vi enkelt den lilla burken och kunde skynda tillbaka till bilen.


Här vid Västersjön fanns även ett Hundbad. Våra hundar var ju inte med annars hade i alla fall Tess gärna badat men inte Takko. Nu hittade vi ingen burk heller och efter ett tag gav vi upp i regnvädret.


På nästa ställe hittade vi visserligen burken, men det var inte enkelt att ta sig in i den. Lycka till var CO:s namn på gömman. Det fanns ett kodlås på den men ingen riktigt bra ledtråd som vi fattade. VI tog med burken in i bilen och satt säkert en timme och försökte hitta rätta koden. När vi prövat hälften av alla möjliga koder, gav vi upp och lade tillbaka burken utan att ha loggat den. Vi får väl pröva andra halvan en annan gång eller inhämta någon hint från tidigare loggare.


Stundtals ökade regnet och blåsten så det ven  i öron. Vi bestämde oss för att åka hemåt och försöka ta några andra gömmor när vi passerade några enkla längs vägen.


Vid Sandseryds kyrka hade jag redan loggat gömman, men det hade inte Katrin så jag stannade till där. Det blev en snabb loggning eftersom jag kom ihåg var burken fanns. jag vill minnas att jag letade ett tag och att jag nollade mitt på parkeringsplatsen.


Sen tog vi en kort tur runt kröken och stannade till vid Solanaceae. jag har passerat här flera gånger men inte stannat då det sett lite privat ut på platsen. Katrin hade också passerat förbi. Idag stannade vi vid det lilla huset som välkomnade oss in. Först förstod vi inte att vi skulle gå in i det för att hitta gömman utan vi letade runt om och bakom.


Därinne var det ljust och trevligt. Vi slapp stå ute i regnet när vi loggade. Dessutom kunde man köpa potatis och ägg här. Solanaceae är ju det latinska namnet på potatis. Äggen var slut men det fanns 8-kilospåsar med Asterixpotatisar.


Vi köpte en påse potatis som vi delade på, när vi kom hem till Katrin. Sen fortsatte vi till nästa gömma. det var en enkel burk i en skylt mitt i en korsning. Jag vet att jag stannat till en gång tidigare här och letat efter Crossroads, men då var den nog borta för idag hittade jag den ganska snabbt. Den sista burken blev en enkel park&grab på en parkering utanför Coop. Här hade jag letat tidigare också. Då var den borta. Idag hittade Katrin burken men loggpappret var alldeles blött när vi skulle logga.


Vi hade fler gömmor på vår lista, men nu var vi ganska trötta och lite hungriga. Så vi stannade till i Torsvik och åt lite kvällsmat på macken. Innan dess besökte vi en gömma bara för att kolla in vad den gick ut på. Har du vad som krävs? var inte svår att nå men vi hade inte rätt verktyg med oss. Vi hade nog inte loggat den även om vi haft det. Vi hade tänkt att spara den till sommarens utmaningar. En av utmaningarn är att logga antingen en D5 eller en T5. Detta var en D5.

När vi ätit, fortsatte vi söderut i raskt tempo. Ibland regnade det kraftigt och ibland höll det nästan uppe. men det stänkte upp från vägbanorna särskilt när vi körde förbi lastbilarna. Snart var vi tillbaka i Värnamo. När vi delat upp potatisen mellan oss, åkte jag hemåt. Det blev en fin tur även om vi inte hade tur med vädret.


2 kommentarer:

 1. Tack för tipset ang D5 gömman. Det lät verkligen som en spännande gömma och en sådan behövs ju som sagt för att klara sommarens utmaning.
  Ang den ni satt och klurade på i bilen en timme vid flygplatsen så kan jag ge en hint inför nästa besök. Bara fråga om ni vill.
  Bojip

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det gäller att planera lite för sommarens utmaningar. Vi tar gärna emot lite tips på "Lycka till!" Det kan nog behövas.

   Radera